"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Ludvika - Kungsträdgården.. tur och retur.... en svartvit resa...

Jag lämnade ett folktomt Ludvika i regndis för en dag i Stockholm...

Framme i Stockholm passerade jag Franska Bukten på vägen till Fotografiska...

... för en titt på utställningarna och Henri Cartier-Bresson som var själva huvudskälet för resan...

När jag lämnade fotografiska....

....passerade jag Slussen...

...och en manifestation...

...på väg till Kungsträdgården. Körsbärsträden blommade och det var mycket liv och rörelse...

... Kön till glasskiosken var lång...

Därefter gick jag genom stan på vägen till...

...Cityterminalen och avfärd mot Ludvika....

ingelaring.se

Titta gärna även på Ludvika - Kungsträdgården.. tur och retur.... en resa i färg... samma resa men ändå inte ;-)

Inlagt 2013-05-11 15:22 | Läst 4933 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Skojig idé att göra en färgkollektion och en separat sv/v dito. Jag har ofta tyckt att blandade färg- och svartvita bilder slår ihjäl varandra lite grand. Det slipper du här. Stockholm är ju alltid spännande, om man ger sig tid. Utom möjligen blåsiga novemberkvällar :-) Vad som händer med slussen är egentligen inget som har någon betydelse för mig personligen längre, men jag följer ändå med viss spänning diskussionerna. Att bevara det gamla har jag aldrig varit anhängare av. Fotografiskt är väl gamla slussen intressant, men egentligen är det rysligt. Här visar du i alla fall många trevliga bilder från det stockholmska folkvimlet. Vid en jämförelse ser Ludvika lite trist ut med sina tomma gator, men det kanske var just vid detta tillfälle. Jag bodde ju själv i en småstad (Nyköping) de sista sju åren i Sverige, och där var det sällan så dött.
Svar från Ingela Ring 2013-05-12 08:01
Hej... Idén med två blogginlägg kom när jag gick igenom bilderna och såg att några bilder fungerade bäst i svartvitt. Stockholm är en alldeles lagom att dagturista i man når det väsentliga med apostlahästarna och så ligger det på "bussavstånd" från Ludvika ;-) Ludvika liksom stänger när butikerna stänger. Vad gäller Slussen så håller jag helt med dig helt och hållet har liksom aldrig förstått riktigt varför det skulle bevaras liksom. (Kollade på Wikipedia Nyköping är nästan dubbelt så stort som Ludvika ;-)
Härlig tur med trevliga bilder & text ... Fotografsika är sevärt, såg den för två veckor sedan ...
Kul att Claes fick ett tips, hehe ....

Ha de gott
Monica
Svar från Ingela Ring 2013-05-12 08:04
Tack... Fotografiska är alltid sevärt... just den här gången var det Henri Cartier-Bresson som gjorde att jag åkte dit. Väntade till maj för att det är trevligare att vandra runt i Stockholm under våren än under vintern. Visst är det alltid kul när man kan ge någon ett tips ;-)