Mathelgerna.... eller....
Jul och nyårshelgerna är de stora mathelgerna som jag ser det. När julmaten är slut är det dags för nyårsmaten... Vad vore julen utan skinka och vad vore nyår utan nyårsmiddag. Själva måste vi fördela maten på flera dagar för att hinna med all god mat....
Lite Typisk Julmat hos oss... mest östgötskt och svenskt ...
.
Lite typisk Nyårsmat hos oss... lite mer franskt och internationelt....
Av julmaten har vi hunnit med det mesta nu, men lökdolmarna är kvar till mellandagarna. Nyårhelgens meny blir för nyårsafton, Ankleverpastej som förrätt följt av färsk hummer med hemgjord majonäs och på nyårsdagen blir det gratinerade sniglar som förrätt, följt av ugnstekt anka... men jag vet inte riktigt var jag skall hinna med Kalix Löjrommen, kanske på fredagen kanske...

























mvh Tommy
En väldigt sund tanke och det är kanske lite detta som jag vill spegla på mitt sätt..... Jag är väl medveten om att alla inte har allt, en del kan knappt klarar vardagen i vårt Sverige idag... Jag möter dem i mitt arbeta varje dag...
Tackar... Tror jag hoppar över det där med kokboksfotograf, om jag inte får får mig att göra en egen kokbok då...men njuta av livet fortsätter jag med....