"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Resan till Munkarnas ö....semesterbilder..

Att gå igenom semesterbilder är kul men tidsödande. Man upplever semestern på nytt med nya ögon och blir påmind om det man redan glömt. Har upptäckt att jag fotat på ett annat sätt i år än förra året. Förra året var kameran med jämnt och jag fotade allt oavsett, ett foto av allt. I år har kameran fått vilat "hemma" lite mer men när kommit fram har det blivit destå fler foton.

I min genomgång av årets semesterbilder har jag kommit fram till utflykten till Munkarnas Ö. Saint Honorat är en av två öar i ögruppen Iles de Lerin utanför Cannes. Ön ägs av cisterciensmunkar i Abbaye de Lérins. Det har varit munkar på ön sedan 400-talet. Munkarna odlar vin, tillverkar likör mm. Allt säljs i deras butik som dock är stängd under mässan varje dag. Förutom kloster och ett antal kapell på  ön finns där ett även ett  gammalt fort och skyddsrum och befästningar sedan världskrigen. Ön har blivit vår favoritutflykt när vi är i Cannes. Åker man på förmiddagen så kan man stundtals gå helt för sig själv utan att se andra turister. Lugnet härskar över ön till skillnad mot i Cannes som bara liger några minuter bort och kan ses från ön (om det inte är för mycket soldis vill säga). I år hade jag som tidigare år med mig kameran. Men jag ville ge mig tid att njuta av tystnaden och lugnet fullt ut och bara vara, så det blev bara ett fåtal kort.

I Hamnen är det fullt med turister på väg till Öarna, St Tropez och Monaco

En av öns munkar på väg hem med bla en låda vin från Bourgogne

Saint Honorat i sikte och lugnet börjar infinna sig

Segelbåtar som ligger och semestrar mellan öarna

Naurbild från ön

Munkarnas vinodling

Medelhavstrutar på ön

En paus i snackbaren före återfärden

 

 Fakta om Saint Honorat:

http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%8Ele_Saint-Honorat

Några av Mina Foton från Saint Honorat finns här:

www.ingelaring.se

http://www.flickr.com/photos/rind/sets/72157604210702920/

Inlagt 2008-08-13 19:33 | Läst 5751 ggr. | Permalink
Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fina bilder om än lite hårt ljus.
Tittade själv igenom mina semesterbilder igår och konstaterade att på hälften av bilderna satt vi och åt. Det var då kameran kom fram ;)
Där har du lyckats bättre än mig!
/Peter
Svar från Ingela Ring   2008-08-14 17:23
Tack. Håller med om det hårda ljuset. Men av praktiska skäl (utrymmesskäl) så fotade jag inte i Raw. Vilket hade underlättat bildbearbetningen. Semesterbilder får bli de de blir tror jag. Det skall ju vara ledigt och kravfritt på semestern.