"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

September, träffa Ludvika.... fotobok och kommande PhotoWalk....

September, hösten är här och då brukar min inspiration minska.... så även i år. Men det känns faktiskt lite skönt med lite "fotovila". Blir lite mer tid till att titta, fundera och analysera bilder och mitt fotograferande.  Kanske är det med fotografering som när man tränar med hundar. När jag gick kurser med mina hundar sa ofta kursledarna att man för att få bra resultat skulle sitta på en stubbe för att tänka och analysera lika länge som man tränade. Så efter en lång period intensivt fotande så är det nu dags för mig att sätta mig ner, titta, fundera och analysera.  Så just nu så är mitt mål helt enkelt att fota så mycket som behövs för att kunna lägga in ett foto på min blogg "Veckans bild om Lite av varje" varje vecka.

September i bilder:

Den 10-11 september var det dags för "Träffa Ludvika" och ett antal arrangemang i stan....

ABB bygger nytt igen och hade ca 6.500 besökare på öppet hus....

Mitt i centrum på gågatan var det Hårdrockskonsert....

Klassiska bilar ställdes ut. Vilket den här killen inte var så imponerad av....

Samma dag var det "VB Grand Run Familjerally"...

Jag hade semester första dagarna i september och tog långa promenader med kameran. Därefter blev det lite mer sporadiskt fotande.

Jag testade Focusstackad makro...

Därefter blev det lite HDR...

... och lite blandade höstfoton....

Fotobok:

Jag har länge funderat på att göra en "riktig" fotobok. Hitintills har jag bara gjort fotoböcker från våra semestrar. Men nu har jag äntlligen gjort en fotobok på Blurb, Square/I kvadrat . En liten men "naggande" god bok ;-) .  Jag gjorde medvetet en liten bok med standardpapper för att testa och se hur det blev. Gjorde boken förra veckan och idag är den här. Blev riktigt bra och ger mersmak. Nästa gång kanske jag vågar mig på större format och finare papper ;-)

PhotoWalk:

Fotovila till trots kommer förhoppningsvis oktober inledas med PhotoWalk i Falun den 2 oktober. Ska bli kul att träffa andra fotografer och fota ihop. Tack till  Rickard Forsman för att du tog initiativ till detta...

ingelaring.se

Alla bilder tagna med Ricoh GXR modul P10 och A12-50

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bonusfoto från Mobilen, SonyEricsson c902, Spionkameror från Biblioteket i Borlänge,

Inlagt 2011-09-26 18:34 | Läst 4462 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Fina bilder och fin bok!
Skön höst på sig!
Monica
Svar från Ingela Ring 2011-09-27 16:56
tackar och ha en fin höst själv ;-)
Fina bilder och fin bok!
Svar från Ingela Ring 2011-09-27 16:56
Tackar. Kul att du gillade bilderna och boken.
Tittade på din fotobok, den var ju väldigt fin med fina bilder i.
Svar från Ingela Ring 2011-09-27 16:57
Tack. Kul att du gillade boken i all sin enkelhet.
Med tanke på att du sitter på en stubbe har du varit väldigt aktiv i ditt plåtande, tycker jag! :-) Har du fått HDR direkt ur kameran?

En fin liten bok har du gjort också. Skojigt med kvadratformat på alla bilderna, det blir bättre än jag skulle ha trott. Pratade i dag med en kille på vår fotoklubb, som prövat olika leverantörer för böcker. Han sa att blurb var jättebra, men dyra. Nåja, hellre dyrt och bra än billigt och dåligt.
Svar från Ingela Ring 2011-09-27 17:02
Jo, jag hann fota lite innan jag satte mig ner. Ville testa en fotobok och "kvadrat" blev ett sätt att hålla ihop boken i tema men ända få en blandning av olika motiv. Det var inte gratis men överkomligt och jag blev nöjd. Vad gäller mitt HDR så finns det en "bracketfunktion" i kameran som ger tre bilder. Dessa lägger jag sedan ihop i Photoshop med deras HDR funktion. Sen drar jag lite i spakarna.