"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Tillräckligt bra för Göteborgs konsthall men inte för Galleri FS ;-)

Bara för skoj så anmälde jag min bild Götaplatsen till Galleri FS. Inte för att jag trodde den skulle bli antagen. Jag tror inte att någon av mina bilder skulle bli antagen i till Galleri FS. Men i detta fall tyckte jag det skulle vara kul att testa eftersom det är den bilden som Konstnärinnan Annika Erisson valt till sitt Vernissagekort inför hennes utställning på Göteborgs konsthall 19/1 - 24/1. Mycket riktigt idag kom svaret "bilden är ej antagen". Till viss del förstår jag faktiskt juryn eftersom jag själv inte heller lade märke till bilden innan Annika Eriksson hörde av sig. Den låg på ett blogginlägg men jag har annars aldrig brytt mig om den. Men uppenbarligen har Annika Eriksson sett något i bilden.  Tror inte jag här skall rada upp alla de sju motiveringarna till att bilden inte antagits. I mailet får man rådet att lägga bilden i kritikerpoolen. Men jag tror jag hoppar det. Tror jag vet var jag har bilden i alla fall. Någon har i vilket fall sett något i bilden och jag nöjer mig med det./ Ingela

PS. En av motiveringarna var att bilden upplevdes som överskärpt så jag byter ut bilden på fotosidan till en helt obearbetad, ni ser jag kan ta till mig kritik i alla fall;-) DS

www.ingelaring.se

Inlagt 2008-01-13 09:31 | Läst 2643 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det är något med Göteborgsbilder och Galleri FS ;).
Pröva att skicka in en bild från Slussen eller Fridhemsplan i STHLM istället.
Svar från Ingela Ring 2008-01-13 12:46
OK. Då får jag försöka ta en bättre bild på årsträffen för 3000GT i Stockholm i Juli och sen anmäla den till Galleri FS ;-)
Galleri FS är en gåta, verkar vara en slump om man kommer med eller ej.
Fick ett avslag på en av mina bilder i går och nu finns det med ett tillägg i avslaget att:
Om du inte redan gjort det, lägg in bilden i 'Bildkritik' istället så får du kanske fler kommentarer och tips om hur du kan utveckla eller förbättra din bildidé.
Jo min bild ligger redan där och 62 st har skrivit under bilden men inga förslag om förbättring bara en massa lovord.....:)
Men ändå höjder den sig inte över mängden.

Den bilden hängde dessutom som en av de utvalda från Fotosidan på fotomässan i Nacka förra året.
Hälsningar Margareta
Svar från Ingela Ring 2008-01-13 12:55
62 Kommentarer... Jag har en bit kvar fårstår jag.. Mina 2 mest kommenterade bilderna av mina toppar med 8 komentarer ;-)
Annika Eriksson har inte valt ut bilden för att den är bra, så på sätt och vis har du fått samma svar och bedömning från båda.
Svar från Ingela Ring 2008-01-13 12:45
Ja just det... Jag är faktikt tillräckligt begåvad för att förstå det.... Särskilt om man läser lite om utställningen så förstår man varför bilden är där... Som sagt jag själv har egentligen heller aldrig tänkt på bilden förrän nu och att lägga den i poolen var därför mest en ploj...
Hej Ingela!
Någonting som jag har lärt mig angående foto är, att det är väldigt personligt vad man ser och upplever med en bild. Helst skall bilden förmedla en massa olika känslor och funderingar.
Men sedan finns det ju regler också.... men det skall man inte hänga upp sig på förmycket bara.
Vad det gäller din bild så är det antagligen kompositionen det hänger på.
Mvh Annika
Svar från Ingela Ring 2008-01-13 15:33
Tack... Hemskt mycket tack.. Du satte ord på något jag själv funderat på och därmed gjort det hela mer tydligt för mig.
Inte för att jag vill beklaga mig men men jag har fått två bilder refuserade som båda placerat sig på internationella tävlingar och fått accept på RIFO.
Inget konstigt att bli refuserad i och för sig men kommentarerna var inte särskilt professionella.
Har inget större förtroende för hur man väljer måste jag säga.
//Leif
Svar från Ingela Ring 2008-01-13 22:16
Ingen fotoexpert men som du säger komentarerna imponerade inte alltid (vad jag förstår från andra) Annars får man väl acceptera att man tycker olika och man har ju själv valt att lägga bilden i Poolen. "Den som ger sig i in i leken får leken tåla" brukar man ju säga. Men som sagt visst är det bättre om komentarerna känns bra. Det är ju då man lär sig och förstår hur de ser bilden. Själv tycker ju jag som amatör att flera av dina bilder borde platsa i Galleri FS.
Jag roade mig med att skicka in en bild som vann en fototävling i en fototidning, men si den blev också ratad "för alldaglig" tror jag motiveringen var. Så det är nog som med de flesta bedömningssporter, det skadar inte att vara "svår" eller känd sen innan...
Svar från Ingela Ring 2008-01-13 22:26
Visst kan det vara så.. Och i så fall kanske varken du eller jag har i Galleri FS att göra. Gillar dina bilder enkla och tydliga. Synd att det är svårt att få in dessa i GalleriFS. Skall jag vara ärlig så tittar jag nästan aldrig på GalleriFS. Bilderna verkar oftast vara så arbetade och jag gillar mer naturliga bilder. Bilder som dina ungefär...
Grattis till publicering av bilden i DN Kultur idag! Tyvärr med felstavat efternamn (det kan du nog kräva att få rättat om du vill)
Svar från Ingela Ring 2008-01-16 18:53
Tack. Kul skall genast titta, Hade ingen aning om att jag fanns där...