"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Vattenparken igår..... och kameran beställd...

Igår tog jag en tur till vattenparken i Borlänge.

Näckrosorna blommade...

Krickorna promenerade...

En iller tittade förbi... eller var det en mink....

Andra vilade efter maten...

Denna and tog en promenad och tittade på utsikten...

Medans andra simade runt lite...

På vägen hem stannade vi till och åt en räkmacka...

Det är vid utflykter som till vattenparken jag saknar Zoom. Tänk om jag hade kunnat zomma in illern/minken lite bättre....

Så jag har efter lång betänketid, nästan 36 timmar (lång betänketid för mig), beställt nya kameran.

Ricoh GXR med P10 28-300/3,5-5,6 VC och  A12 50/2,5 Macro

Tanken är att kunna ha zoomen till vardags och macroobjektivet när jag vill ha bättre bildkvalite. Vartefter kan jag ju köpa andra objektiv vartefter de kommer (vidvinkel är visst på g)

Hoppas jag blir nöjd. Det är snart 1 år sedan jag tittade på kameran och tyckte den verkade kul. Men då var den dyrare och inget långt Zoomobjektiv fanns. Har varit lite svårt att få fram bra beslutsunderlag då kameran inte är så vanlig och inte så många vanliga användare testat den. Men då jag gillar möjligheten att byta objektiv på en liten kamera så hoppas jag att det blir bra. Kameran beställdes 08.15 idag och 11.29 idag fick jag mail att den skickades under dagen. Så vilken dag som helst är den här.... Mer om detta då...

www.ingelaring.se

Inlagt 2010-07-29 18:06 | Läst 4508 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ojoj vad spännande! Jag ser fram mot att du redovisar dina erfarenheter. Min egen främsta invändning mot den kameran är att den inte har någon "riktig" sökare, men det delar den ju med många andra högklassiga kameror. Och det skulle ju inte heller fungera med zoomen, då är man tillbaka till spegelreflex igen. Så man får kompromissa.

Vattenparken verkar vara ett vackert ställe. Det är nog en mink du såg. Det måste vara problem för fåglarna med minkar. Jag undrar hur parkförvaltningen hantera det?
Svar från Ingela Ring 2010-07-30 07:50
Visst är de spännande kollade nyss och då var paketet i Örebro. Vågar knappast ens hoppas på att det kommer till Ludvika idag... Men rapporter kommer det kan du vara lugn för... Jag måste bara testa och jämföra den med LX3 an.

Redan med LX3an har jag fått vänja mig av med "riktig" sökare. Sökaren skulle kostat drygt 2.500:- vilket jag tycker är för dyrt för en kamera som kostar 4.500:-. En sökare till GXR skulle kosta 2.900:- så även det får vara.

Vattenparken är riktigt fin. Överlag har Borlänge fina parker. Synd bara att folk inte kan låta bli att kasta skräp ikring sig och i vattnet. Det förtar lite av glädjen med parken. Mycket troligt att jag går tillbaka till vattenparken och testar GXR Zoomobjektivet.

Vist kan det vara en mink. Tänkte dock på iller eftersom dammen är full av guldfiskar som folk kastat i när de blivit för stora för akvariet. Vilda djur brukar ju oftast vara mer skygga än denna mink/iller. Annars tror jag parkförvaltningen har fullt upp att städa parken och inte hinner med minkproblemet. ;-)
Hej Ingela!Lycka till med ny kameran,parken har blivit eftersatt tycker jag.
Räkmackan såg då god ut.
mvh Rolf
Svar från Ingela Ring 2010-07-30 07:52
Tack. Räkmackan var mycket god. Så mycket skräp folk slänger så skulle man behöva en som städar parken på heltid för att det skulle vara snyggt. Några nya träd har man i alla fall planterat i år ;-)
Grattis till nytt kameraköp. Ricoh GXR är ju ett spännande nytänk och speciellt moduler med större sensor, typ A12 50/2,5 Macro skall ge kameran riktigt förnämlig bildkvalitet har jag läst.

Även hört att det ryktas om en modul med M-4/3 objektivfattning så att den `världen´ blir tillgänglig;)

/Stephan
Svar från Ingela Ring 2010-07-30 07:55
Tack. Jag har också hört att A12 skall ge riktigt fin bildkvalitet. Så jag hoppas mycket på min nya kamera och de 2 modulerna. På papperet uppfyller de i alla fall mina krav och möjlighet att utöka med fler moduler och kanske objektiv vartefter de släpps.