Mina bilder och tankar för dagen

Dokumentärfotosalongen 2018

Måndag 2018-05-21

Jag har precis skickat in några bilder till Dokumentärfotosalongen 2018 på Arbetets Museum i Norrköping. Vanligtvis har jag ett visst motstånd mot denna typ av "tävlingar" i fotografi. Men det som avgjorde var själva temat - "I väntan på".

Alltså skickade jag in fem bilder av de flyktingar på  flyktingförläggningarna i Härnösand som ingår i min och författaren Doris Dahlins bok "I väntan på besked - flyktingar berättar".

Temat stämmer i alla fall. Vår dokumentation handlar verkligen om människor som väntar, på uppehållstillstånd eller utvisningsbeslut. I många fall en väntan på livsavgörande beslut.

Men säker på om mina bilder kommer med kan jag naturligtvis inte vara... hur som helst så öppnar utställningen på Arbetets Museum i Norrköping den 8 september. 

Inlagt 2018-05-21 13:40 | Läst 1669 ggr. | Permalink
Dina bilder berör alltid, inser hur privilegierad jag är och vilken trygghet jag lever i. Mina bekymmer är inget mot vad dessa människor ställs inför och vad som väntar dom eller hur deras framtid ser ut.
/Pierre
Självklart kommer de där bilderna med!
Gillar alla bilder men den första är fantastiskt fin. Ledsna ögon med mycket sug i. Hoppas de snart skiftar om till glada ögon.
Bra bilder och klart borde de komma med.
/Affe