Dag för dag

Mina bilder och tankar för dagen

Utställningen nu på webben

http://pererik7.wixsite.com/fyrafotografer/per-erik-astroem

Mina bilder från utställningen på Galleri Korn i Stockholm häromveckan finns nu på vår gemensamma webbplats - fyrafotografer.se

Där finns också Krister Klereus, Göran Tonströms och Alf Johanssons bilder. Använd länken ovan och skriv gärna en kommentar!

Postat 2017-02-25 11:22 | Läst 1692 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Puss på er

Idag kl 16.00 plockar vi ner utställningen FYRA FOTOGRAFER 2.0. Vi är alltså Krister Klereus, Alf Johansson, Göran Tonström och jag.

Utställningen har varit på Galleri Korn, Hornsgatan 147 i Stockholm och precis som förra året var det en hejdundrande vernissage och under den vecka som utställningen pågått har många tittat förbi, tittat och snackat med oss om våra bilder. Kul har det varit. Vi kommer att lägga ut samtliga bilder på vår gemensamma site - fyrafrotografer.se vad det lider

Vi återkommer också garanterat tillbaka nästa år med en 3.0-utställning. Samma tid i februari, samma plats.

Tack alla ni som kom. Puss på er så länge.

Postat 2017-02-23 10:52 | Läst 1733 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Lika och olika - inför utställningen 17 februari

Sitter och väljer ut bilder till utställningen "Fyra Fotografer 2.0" som har vernissage nästa fredag 17 februari på Galleri Korn, Hornsgatan 147 i Stockholm. "Fyra Fotografer" är jag, Krister Klereus, Alf Johansson och Göran Tonström. Vernissagen är mellan 16.00-20.00 och du är naturligtvis hjärtligt välkommen!

Jag kommer bl a att visa några bilder från ett pågående projekt som jag gör tillsammans med en författare - Doris Dahlin, där vi berättar om ett antal asylsökande och flyktingar i en mellannorrländsk kommun och vad de upplever i väntan på uppehållstillstånd eller avslag.

Så ser jag på den här bilden, en till synes enkel bild på tre ungdomar i en korridor som jag tog för någon vecka sedan. Ingen märkvärdig bild, den skulle lika gärna kunna vara tagen i en svensk studentkorridor. Det är tre syskon, klädda som ungdomar är mest, har drömmar om framtiden, som ungdomar har mest och talar utmärkt engelska, som de flesta ungdomar gör. Men de har en helt annan historia än svenska ungdomar vanligtvis har.

Dom kom nämligen som flyktingar från Jemen för tre veckor sedan med sin pappa. Jemen, detta lilla land på den arabiska halvön, söndertrasat av krig. Nu är dom komna till Sverige, ett helt främmande land och försöker de anpassa sig. Slöjorna kastas, jeans och luva på; "Det är så kallt här i Sverige".....

Jag tänker att måtte det gå bra för dem i det här landet. Så mycket att lära, så många sociala koder att förstå och hantera och ett nytt språk inte minst. En av systrarna förklarar att hon vill bli grafisk designer, läsa på högskola, skaffa jobb och klara sig själv. 

Nånting säger mig att hon nog kommer att bli grafisk designer vad det lider och att det kommer att gå bra för dem alla tre.... dom har ambitioner och har liksom inget annat att välja på.

Postat 2017-02-09 21:16 | Läst 1747 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera