Dag för dag

Mina bilder och tankar för dagen

Med ny iFåån i tunnelbanan

Jag är på väg i tunnelbanan i rusningstrafik. Alla, bokstavligt alla, är som vanligt nedgrävda i sina mobiler.
Så även jag i min nya iFåån.
Noterar nånstans vid Slussen och i nåt sorts newsletter att Apple i dagarna har betalat in de 13 miljarder euro som man hade i restskatt till Irländska staten.
13 miljarder euro är ca 130 miljarder kronor grovt räknat... mer än dubbelt så mycket som svenskt rättsväsende inklusive polisen kostar årligen. Svindlande summor som ändå bleknar med tanke på att att den lilla luren sålt mer än en miljard enheter sedan den lanserades för nio år sedan.
Det motsvarar lite drygt 300 000 sålda telefoner per dag. Som om Malmös befolkning varje dag skulle köpa en ny telefon från Apple i nio år....
Tanken svindlar till innan jag tar bilden och som vanligt kliver av vid Hornstull.

Postat 2018-09-20 04:58 | Läst 2109 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Det här har jag längtat efter

När jag ställer ut bilder har jag brukat göra en liten bok med de aktuella bilderna. Ofta har jag gjort böckerna på amerikanska Blurb eller hos Crimson i Fruängen. Det blir fina saker, härligt tryck med stor frihet vad gäller layout o s v. Men det blir av nödvändighet dyrt att trycka några enstaka ex, alldeles för dyrt både för mig och för dem som köper böckerna.

Men nu har jag upptäckt en intressant genväg - Fotojournal hos Crimson. Det är en 24-sidig produkt på naturfiberpapper i A-5 format som bara kostar en hundralapp. Jag har precis fått hem ett testexemplar jag gjorde online häromdagen för att testa. Det blev en om inte utmärkt enastående så faktiskt helt ok liten trycksak. 

Pröva själv när du har en liten fotografisk samling som du vill ge bort, sälja eller bara spara. Jag gillar det.

OBS - för att du inte ska förledas tro att detta är en ren produktreklam för Crimson avstår jag från länken, den får du själv leta upp. Bilderna är också tagna med jpeg rakt ur kameran och redigerade i en iFåån-app för att du inte ska tro att jag glassat till det hela... 

Postat 2018-09-08 18:21 | Läst 2442 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera