Dag för dag

Mina bilder och tankar för dagen

Gerilla i Skärholmen

Fotografiska, PLANKET och alla andra fotogallerier i all ära.
Men när GERILLA trotsade regnet och slog till i lördags utanför T-banan i Skärholmen och visade fotografi på papper med hjälp av klädnypor på tvättsträck, då kände jag verkligen bildens kraft.

GERILLA-mötet skapade dessutom intressanta samtal. Skärholmen är unikt i den meningen. Här bor människor från jordens alla hörn och mina bilder från när irakiska kurder flydde upp i bergen undan Saddam Husein berörde flera av åskådarna.

En ung assyrier tog mig till och med avsides, höll mina händer och bad en bön om en bättre värld. 
En annorlunda utställning att få vara med om tillsammans med duktiga bildkompisar. Särskilt tack till Per Nellevad som höll i trådarna.

Här följer en enklare bildkavalkad från utställningen, både på oss som deltog, några åskådare och ett par av de bilder jag ställde ut.

-

Mer av mina bilder: www.fyrafotografer.se

./.

Postat 2019-09-29 10:57 | Läst 1544 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

I mixen av allt

Idag - dagen efter den svenska riksdagens högtidliga öppnande, ska jag dricka etiopiskt kaffe på ett cafe' som ägs av en syriansk familj. Jag hinner tyvärr inte klippa håret hos min kurdiske frisör, men ska handla ekologisk kyckling av en kille från Dalsland nere på Hemköp, köpa en god flaska riesling från Alsace samt rasta min hund med gener från Sapmi.

Jag tänker att det är i blandningen av allting härifrån och därifrån, hit och dit, som gör vardagen lättare att leva och växa i.
Det är liksom i mixen av allt som vardagen består.
Dagen avslutas därför i en indonesisk pardans med min fru, hon som är perfekt som Trump-imitatör trots att hon är från Täby...

./.

Mer av mina bilder: www.fyrafotografer.se

Postat 2019-09-11 10:10 | Läst 1416 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Mugabe är död

Vaknar till radion som meddelar att Robert Mugabe, diktatorn från Zimbabwe, har avlidit.
Kastas bakåt i tiden.
Till min revolutionära ungdom då jag - efter att ha totalvägrat militärtjänsten - hamnade som lumpsamlare på kollektivet Emmaus i Björkå i Småland.

Vi levde så fattigt det bara gick, diskade alltid i kallvatten, rullade våra egna cigaretter, frös i dragiga rum och skickade allt överskott till södra Afrikas befrielserörelser. Vi tänkte att det var så solidariteten såg ut i praktiken.

Bland annat till Zanu/Zapu i dåvarande Rhodesia där den unge marxisten Mugabe hyllades som en av de revolutionära ledarna.
Att sen Mugabe blev en hårdför och avskydd diktator i sitt land och som totalt havererade Zimbabwes ekonomi föresvävade mig aldrig på den tiden. Inte heller att Robert Mugabe och kretsen kring honom kom att leva i svinaktigt överflöd.

I tre månader stod jag ut med idealismen på Emmaus innan jag liftade vidare i livet.
Nu är Mugabe död men många människor i södra Afrika väntar fortfarande på ett liv i fred och rättvisa utan fattigdom och våld.


Bilden tog jag på en tågstation i Johannesburg när apartheid fortfarande rådde i Sydafrika.

./.

Mer av mina bilder på www.fyrafotografer.se

Postat 2019-09-06 09:19 | Läst 1963 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera