Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

En enda bild

Våra morgonrutiner är att vi tar en promenad, och det brukar bli vid 6:30 snåret så Dennis får uträtta sina behov. Sedan blir det lite frukost och en stunds koppla av med radions P2 som sällskap, i morse bjöds det på klassisk morgon med vilsam musik.

Denna morgon spelade de ett stycke med Helene Sjöholm och Helsingborgs symfoniorkester - Symfoni nr 3, "Kärlekens fyra ansikten" av Sven-David Sandström.

När jag sitter där och njuter av musiken så tittar jag ut genom fönstret och får se en blodröd himmel som jag måste föreviga så jag hämtar kameran och här är bilden.

Det var allt för i dag

Ha det gott

Stig

 

Postat 2017-10-21 12:16 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Nytt försök med "Långzoomen"

I går publicerade jag en blogg med några provbilder tagna med min nya Tamron 150/600 mm. och jag  fortsätter med några nytagna bilder från i dag. Tanken är att jag så småningom skall ta mig ut i "verkligheten" och fotografera, men testar lite på hemmaplan först.

Lindesbergs Kyrka DSC_0808

Lindesbergs Kyrka

Solen har tagit lite på pudersnön som låg på det svarta kyrktaket i går, men vi har under dagen haft nollgradigt, så det mesta av snön ligger kvar. Bilden har jag tagit från altanen med Tamron (600 mm. 1:8 och en 1000 sek.) nästan på fri hand, jag höll kameran mot altanräcket för att kunna fokusera.

Fågelholk hos en granne DSC_0811

Fågelholken hos min granne blev ett annat objekt att prova musklerna på för kameran + zoomen väger nästan tre kilo. 

Fullmåne 14 december 2016 DSC_0826 copy

 Fullmåne 14 december 2016

När jag tog bilden av månen använde jag stativ,  det var allt för tillfället.

Ha det gott/Stig

Postat 2016-12-14 23:17 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Innehållskategorier