Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Nu har hon lämnat oss, men livet måste gå vidare

 

Det är idag en månad sedan min älskade Lena gick bort, och nu har begravningen varit. Det blev en vacker och ljus stund i Kapellet "Stillheten" ,   på Täbys nya begravningsplats. Men vad händer sedan?   Sätter vi kanske punkt där?  Kanske inte men livet måste ändå gå vidare.

Jo visst måste livet gå vidare trots allt, även om det känns svårt, och tiden läker alla sår sägs det, och det gör den säkert, men det känns också svårt, för det kommer kanske att ta tid.  Så jag undrar när har tiden läkt mina sår. Det kan nog ingen svara på. Efter en månad börjar jag ändå få lite distans till det som verkade så overkligt då.

Krokus-i-trädgården-1987

Det börjar komma lite vårblommor i trädgården nu. Här är det Krokus som blommade i trädgården 1987 som rabatten såg ut då.  Men ute i naturen så börjar våren också visa sig, och i dag såg jag de första Blåsipporna och stora knoppar  fanns det även på Vitsippor.  Men det är ju aprilväder för det har även snöat.

Blåsippor från 2003, det börjar nog bli dags att ha kameran med nu. Det har dessvärre varit lite dåligt med det på sista tiden, men jag lovar bättring.

Det jag nu saknar  är våra promenader, särskilt nu om våren när allt slår ut. Det är bara en sak bland tusen ting som jag kommer att minnas när det grönskar. Lena föredrogvåren och försommaren framför hösten och vintern, just på grund av att våren ingav hopp om en bättre tid.

Lena och Doglas på vårpromenad den 4 april 2009

Skogspromenad på våren 2007, det var en fantastiskt fin vår det året, långt innan sjukdom och elände.

Dagarna går och den ena är den andra lik, inte riktigt kanske, för jag går upp en till en och en halv timme tidigare på mornarna, kanske beroende på att det ljusnar tidigare nu.  

Vitsippor-i-Hagbyskogen-2008

 Vitsippor i Hagbyskogen 2008

För att få tiden att gå så försöker jag att aktivera mig med allt möjligt, i går så  krattade jag fram en massa fjolårslöv och en massa sand som låg vid tomtgränsen. I nästa vecka kommer en sopbil för att sopa upp sanden, men den gillar inte alla dessa höstlöv som har blandat sig med sanden. Så jag har separerat löven från sanden och tömt löven på komposthögen.

Lena och jag kopplar av med ett glas vin på vår uteplats i vårsolen 2009

Ett annat litet projekt jag sysslar med är att leta fram bilder på Lena, och det finns ju en hel del, förutom alla analoga bilder så finns det ganska många digitala. Trots att jag bara haft digitalkamror sedan 2003 så undrar jag om det inte finns fler bilder på Lena de här 7 åren, än vad jag fotade under de första 25 åren.

Nu skall jag sluta för i dag, i morgon skall jag lämna blodprover för ett kommande läkarbesök den 29 april.

Ha det gott

Stig

 

Postat 2010-04-21 23:56 | Läst 7090 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera