Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Tid

I dag är det sommarsolståndet, årets längsta dag hörde jag i morse, och det är också på dagen tre månader sedan Lena gick bort.

Tiden har ju inte stått stilla precis, men den går långsamt ändå. För att i någon mån skynda på tiden så försöker jag att hålla mig sysselsatt med något.

Lena och Doglas på uteplatsen 21 juni 2009

Gjorde ett besök på kyrkogården och placerade några blommor här i från trädgården, men det är ganska sent med blommor just nu.

På kyrkogården däremot så var det en fantastisk blomprakt med mägder av Prästkragar och många andra blommor också.

Tallbacken på Täby nya begravningsplats 2010

Lenas gravplats med namnskylt på muren

I fredags var jag hos min husläkare för lite hälsokontroll, och vi pratade naturligtvis även om min psykiska hälsa och jag måste ju erkänna att jag mår allt annat än bra. Så hon rådde mig att ta kontakt med en kurator för samtal. Nu har jag alldeles nyss bokat in en tid med henne om en vecka.  För övrigt så mådde jag bra fram till i går, då började jag få ont i halsen, det är ju inte så vidare roligt det heller. Men det är väl typiskt att man går till husläkaren något så när frisk, och när man kommer hem så blir man sjuk.

Vad beträffar bouppteckningen och huset så väntar vi på besked från Skattemyndigheten, och där har vi blivit förvarnade om att det kan ta tid.

Mina ambitioner att börja använda mina oldtimers (gamla kameror) har blivit åtskilligt försenat, mycket faktiskt på grund av allt som har haft med Lenas bortgång att göra. Men det får ta den tid det behövs, för jag kommer igen kanske till hösten. 

Nikon F Photomic är mitt senaste förvärv från Tradera men har tyvärr inte tagits i bruk ännu. Men den är laddad med TRI-X. Så vad väntar jag på? Kanske är det dåligt med inspiration, för jag kan inte skylla på ont om tid.

I en tidigare blogg skrev jag att har börjat leta fram bilder jag tagit på Lena under våra år tillsammans, och det har blivit några, både analoga och digitala.  Men det är väl en sorts terrapi och det tar lite tid att leta bland neg. och dior. Nu tycker ni kanske  att det här blir lite tjatigt. Har jag inget annat att skriva om? Svaret blir nog tyvärr så att det har jag inte just nu.

Här en bild på Lena vid ett vattenfall i Härjedalen från 1979  Vi bodde på ett hotell som jag vill minnas hette Gyllene Bocken och det var beläget i Ljusnedal.  Vi bodde där en vecka och spelade lite golf  varvat med utflykter till bl.a. Röros i Norge. Bilden är tagen med en  Canon FT obj. 50 mm. 1.8 och Neg 24X36 Fuji 100 ASA.

Det blir inte så många bloggar numera och de blir inte så långa heller, men jag vill ialla fall visa att jag fortfarande finns. Nu skall jag gå och knyta mig för timmen börjar bli sen.

Ha det gott

Stig

 

 

Postat 2010-06-21 23:59 | Läst 5966 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Urnsättningen

 

I går den 31 maj var det urnsättning i Tallbacken på Täby nya begravningsplats. Det var ett riktigt vackert försommarväder med omkring 20 gr. varmt.

Vi var ett litet sällskap som var nävarande vid urnsättningen, och det var Lenas barn Henrik och Christin, Lenas syster Ulla och jag.

Henrik, Ulla och Christin betraktar urnan med Lenas stoft som kyrkogårdsvaktmästaren håller i.

 Kykogårdsvaktmästaren ledsagade oss till platsen där urnan skulle placeras. Vi blev tillfrågade om någon av oss anhöriga ville sänka ned urnan i den förberedda graven.

Här sänks urnan med Lenas stoft ned i den förberedda graven av Henrik och vaktmästaren.

Efter det att urnan sänkts ned så läste vaktmästaren en dikt, och sedan lämnade han oss för att vi skulle få en liten stund med våra tankar.

Här bakom Tallbacken är graven placerad, och Tallbacken är ett forntida gravfält så den är fornlämningsskyddad berättade vaktmästaren för oss, så därför blev platsen för urngraven en bit nedanför. Den var smyckad med björklöv så det är det som syns i bildens högra nedre  hälft. 

Nu har vi kommit ytterligare en bit på väg och dagarna går med mer eller mindre fasta rutiner. Men det känns forfarande mycket tomt här hemma , framför allt att inte ha någon att prata med.

För två år sedan var vi och gratulerade min dotter Susanne i Lindesberg och då var det också ett strålande försommarväder. Då anade man inte mycket om vad som senare skulle komma. 

Lena och Ove skrattar gott åt något 31 maj 2008

Nu har jag skrivit färdigt  för denna  gången.

Ha det gott

Stig

Postat 2010-06-01 00:16 | Läst 6668 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera