Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Några tankar från Dennis

P1090244 Jackie och Dennis

Här är jag i händerna på Jackie som är en trevlig Amerikansk flicka

Det var förra lördagen som vi fick besök av Margaret och Jackie och de hade varit på en konsert här i Lindesberg på fredagskvällen, som var helt enastående enligt Margaret och Jackie. Det var inte första gången som Jackie besökte oss, och förra gången var i december 2018.

Då försökte husse fota fåglar och det blev väl lite si och så med kvaliteten tyckte han. Men det kom ett par Nötskrikor som han lyckades fånga på bild och de blev väl ganska skapliga. 

DSC_1889 Ett par Nötskrikor på besök

DSC_1879 En Nötskrika på besök den 30 dec. 2018 kopiera

 

Här står Jackie med sin man Mathias och Margaret

Mathias är ett barnbarn till Margaret. Jackie och Mathias har nyligen varit i trakten av Åre och sökt ett hus att bosätta sig i men av de två hus de tittat på så var det andra som vann budgivningen. Nu måste Jackie åka till USA, för hennes uppehållstillstånd löper ut nu den 1 november. Jackie är från Colorado och hennes pappa är bosatt i Denver tror vi, och det är väl antagligen dit hon skall åka, för att hon måste söka ett nytt uppehållstillstånd ev. ett permanent sådant eftersom hon vill bosätta sig här. Husse är väl inte så duktig på att prata engelska och jag kan inget alls, men vi tror att det gick bra att kommunicera ändå.

I lördags så plockade vi in vår trädgårdstomte "Robban" till garaget där han får vila sig till nästa sommar, husse skall göra ren honom lite bättre för det var mycket löv och gräsrester som hade fastnat på både underredet och hjulen. 

P1060200 Här får Robban vila under vintern

Sedan så har husse laddat fröautomaterna med fågelfrö och jordnötter och så har han fotat fåglarna också, men det har mest varit Skator och Kajor

 

Som sagt det tog inte låg tid innan skatorna invaderade foderautomaten

Trevlig restaurang det här för det finns dricka till maten

Men det fanns Talgoxar och Blåmesar som vågade sig hit också

P1090157 Pilfinkar som kivas vid foderautomaten

och några Pilfinkar som kivas också

P1090181 Kanske är det Kaj och Kajsa på besök

Här är ett par Kajor som väntar på att Skatorna skall flyga i väg

Kajan undrar kanske om det finns någon mat kvar

Jo det verkar som det finns lite frön kvar.

Det blev kanske lite för många fågelbilder och för lite om annat som hänt men det får jag ta en annan gång.

P1090132 Stig och Dennis

I tisdags så skjutsade Susanne Husse till vårdinrättningen Capio som ligger i Örebro. Där träffade Husse läkaren som opererade hans ögonlock och efter en kort undersökning så sade läkaren att han måste ta lite mer på höger ögonlock och det skall bli den 15 november. Det skall bli skönt när det blir gjort och jag hoppas att husse kommer att se bättre då så vi kan ut och åka bil för det gillar jag. Nu har jag inte så mycket mer att berätta men vem vet jag kanske drabbar er igen.

Avslutningsvis som Husse säger 

Ha det gott

Dennis 

                                                                                                                                                                            Husse har som vanligt hjälpt mig med bilder och text han hälsar också förstås.

Postat 2019-10-25 09:32 | Läst 2090 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

I väntan på vadå.

Att Dennis skall komma med något nytt från Lindesberg

Baksidan av solen

Ha det gott/Stig

Postat 2019-10-22 18:30 | Läst 1247 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Bara en hungrig Skata

I helgen var det premiär på vår uterestaurang 

DSC_2751 En Skata äter brunch

Ha det gott

Stig o Dennis

Postat 2019-10-15 18:35 | Läst 1053 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Kort spaning från min punkt av vy

Hej det är bara jag det vill säga Dennis, husse är upptagen av annat som bekant, men jag håller lite koll på läget, och jag tänkte att i Husses frånvaro berätta lite om hur vi har det här på "Vischan". Genom fönstret ser jag vår robot även kallad Robban tuffa fram och han håller vår gräsmatta välklippt och fin, och det har han gjort hela sommaren. 

I onsdags förra veckan så fick husse ont i en tand, och jag  vet inte hur det känns, men husse berättade att det gjorde väldigt ont. Så på torsdagsmorgon ringde han till Folktandvården och bad att få hjälp med detta, och på fredag fick han komma till en tandläkare som heter Martin på Folktandvården.

I fredags så kom Margaret och vi tog en promenad medans husse gick till tandläkaren och vi gick en långpromenad där husse och jag aldrig brukar gå så det var jättekul. När Husse kom tillbaka så berättade han att tandläkaren var tvungen att dra ut tanden som var allt för trasig att reparera. Det var en visdomstand som drogs ut så nu har Husse mist en del av sitt förstånd säger han, men han skojar förstås för jag tycker att han är precis som vanligt. Men inte riktigt för Husse har problem med synen på höger öga och det begränsar lite vår rörelsefrihet för Husse vågar inte kör bil med syn på bara ett öga.  

Annars så pågår livet som vanligt här i Lindesberg, men i lördags kom Susanne och hälsade på, då tog Margaret och jag  en promenad, medans Susanne  skjutsade Husse först  till Granngården, där han köpte fågelmat och en hållare för talgbollar, som kan hängas i ställningen för fågelmatningen. Sedan åkte de till ICA så han kunde handla mat till oss. När Husse handlat färdigt möttes vi vid ICA, då fick Margaret och jag följa med hem, och Susanne och Husse  drack  kaffe,  jag fick lite godisbitar att kalasa på, Margaret gick hem för att hämta lite saker hon behöver när hon skall övernatta hos oss.

P1090021 Syrenhortensian

I söndags var vi ute på gräsmattan i det vackra höstvädret och husse hängde upp hållaren för talgbollarna i fågelmatningen, sedan tog han några bilder på Höstastrarna och Syrenhortensian som har ändrat färg från rosa till lite fler nyanser av brunt. De flesta blommor har börja vissna efter några frostnätter där det har varit 2-3 minusgrader, det är nog bara Höstastrarna som är fina fortfarande, våra Rudbeckior är snart bara ett minne blott. 

P1090043 Närbild på Höstastrar

Visst är de vackra våra Höstastrar

Margaret och Husse har ställt in pelargonerna i garaget över vintern eftersom det har varit ganska kallt på nätterna 

P1090056 Pernilla och Robert klipper vår klätterros

Igår var det tisdag och då var det mulet men uppehåll då kom Pernilla som brukar beskära våra fruktträd och rensar i rabatterna och hon hade med sig en kille som heter Robert tror jag som hjälp,  och här beskär de vår klätterros, 

P1090068 Och här beskär Robert vårt Plommonträd

och sedan blev det fruktträdens tur, här beskär Robert vårt Plommonträd.

Nu har jag inte så mycket mer att berätta men jag kanske drabbar er igen

Jag säger väl som Husse  

Ha det gott

Dennis

Om någon undrar så har Husse hjälpt till att skriva

Postat 2019-10-10 12:33 | Läst 1742 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

En enstaka bild

Gryning

P1080974 Dagbräckning

Det var alltför i dag

Ha det gott

Stig

Postat 2019-10-02 11:26 | Läst 1077 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera