Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Kanske en återblick och framtidsutsikter

Nu på november månads sista dag så påminner jag mig om att det var för drygt ett år sedan, den 4 november,  jag började blogga här på Fotosidan, och den 4 november i år så flyttade jag till Lindesberg,

 Fyttningen gick utan några större problem, jag hade ju packat ganska mycket själv i flyttkartonger och på flyttdagen den 3 november så fick jag hjälp av flyttfirman att packa glas och porslin. Men det tog ändå hela dagen så flyttbilen var klar vid 18,00 och jag kom iväg kl. 19,00 och kom ner till Lindesberg ungefär kl. 22,00.

Flyttbilen klar för transport till Lindesberg den 3 november 2010

Den 4 november, flyttade jag alltså in här på Villagatan i Lindesberg, och nu har jag snart bott här i en månad bland flyttkartonger och en allmän röra.

Men nu börjar jag komma något så när i ordning, men det återstår många kartonger att packa upp, om jag nu kommer att packa upp alla.

Det var nog ett smart beslut att skaffa en laptop med mobilt bredband, för jag har efter en månad inte fått igång mitt fasta bredband ännu, som är anslutet till telefonlinjen, och det beror på att jag har inte fått min fasta telefon inkopplad. Orsaken till det är att den förra ägaren har ett annat telecombolag än Telia och det har komplicerat anslutningen av min telefon. 

Första tiden var det ganska drägligt väder med några plussgrader och Doglas och jag tog lite längre promenader i omgivningarna, och jag kunde snart konstatera att vi har ganska nära till både centrum av Lindesberg och till naturområden.

Lindesbergsån tror jag att den heter

Lindesberg-kyrka-från-Loppholmarna

 Nu är väderläget annorlunda med temperatur runt 15-17 minusgrader, och det inbjuder ju inte till några längre promenader. 

Men då får vi hålla på med uppackning istället, det blir ju lite långsamt i längden men det är ett nödvändigt ont.

En trevlig överraskning var att det finns ett färdigutrustat mörkrum i källaren det är nog inte använt på många år men när jag får tid så skall jag se vad jag kan använda. Av kvarlämnade filmer att dömma så har det nog inte använts på kanske 20 år. Men som sagt det återstår en massa annat jobb innan.

I någon av mina första bloggar "Återblick sjätte delen" så skrev jag att jag drömde om att få inreda ett mörkrum någon gång men av olika skäl så blev det aldrig av, och nu har jag fått ett på köpet lite märkligt kan man tycka, där ser man vad lite man vet om framtiden. 

Det har varit ett långt uppehåll med bloggandet av förklarliga skäl, och jag lovar inte att det blir oftare än på ett tag, men jag lovar att höra av mig när jag fått igång min andra dator. Till den har jag en betydligt bättre bildskärm också, den här ändrar sig fägerna på, beroende på  betraktningsvinkeln när jag ser på bilderna.

Nu börjar det bli natt och kvicksilvret har krupit ned till -18  nu, så det är dags för mig att krypa ner i sängen nu.

Ha det gott

Stig

Postat 2010-11-30 23:53 | Läst 6416 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera