Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Ett kärt besök och ett nytt objektiv

 August på besök hos farfar

Ett ljus i Juletid

 Panasonic GX8 med Olympus 60 mm  Macro

Under året har jag skrivit att jag saknar ett macroobjektiv till min Panasonic, och i några veckor så har jag sett hur Olympus kört en kampanj om rabatterat pris på utvalda kameror och objektiv. https://www.olympus.se/site/sv/c/cameras_support/promotions/index.html

 Jag har ju sett här på Fotosidan, att just Olympus 60 mm. f2,8 Macro är ett mycket bra val. Så när det var Black Friday hos Rajala Pro Shop så slog jag till, och i förra veckan hämtade jag en kartong på posten med min nya "glugg".

Margaret blev första motivet

Nu har jag inte hunnit ta så mycket bilder ännu när det gäller macro, men objektivet fungerar ganska bra som porträttobjektiv också, men en riktigt porträttglugg står också på önskelistan.

I helgen hade vi besök av barnbarnet August två och ett halv år och pappa Peter, så det blev några provbilder på dem också

August porträtt i soffan

 Nelly i Margarets famn

Har du köpt en ny leksak nu igen husse

Jajamän, och det är för att ta lite snygga närbilder på dig, men till våren och sommaren så kanske det blir andra närbilder på blommor och insekter, som bilderna nedan de är tagna med  en Nikon-D7200 och ett Nikkor Micro 60 mm f1:2,8 utan bildstabilisering.

En Humla kalasar på ett Lammöra  

 En beskuren bild av en liten Blomfluga på en Rudbeckia

Gårdagens förmiddagspromenad vid Lindesby Strandängar

Det var allt för den här gången och samtidigt

önskar jag alla på Fotosidan en

 GOD JUL och ett Gott Nytt År

Ha det gott

Stig

Postat 2017-12-22 08:23 | Läst 3188 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera