Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Hej jag heter Dennis

Som sagt jag heter Dennis men mitt Kennelnamn är "Manticorns Dynamo", men det blev lite omständigt att heta så, husse tyckte att Dennis var mer passande. Här ovan är jag bara fem veckor, då gjorde husse ett besök hos mig och min uppfödare som heter Bodil Andersson,  hon har en kennel och bedriver uppfödning av sådana hundar som jag och den rasen heter Griffon Bruxellois.

Jag har tre syskon till och det är tjejer, det blev inte bestämt vilken valp som husse skulle få då, för Bodil ville se om det var någon som hon ville behålla själv. Men husse sa att han ville helst ha en kille och Bodil skulle höra av sig när hon bestämt sig.

Här går jag på upptäcksfärd bland prästkragarna på Midsommardagen

Efter en tid så hörde Bodil av sig och sade att husse fick ta mig och det var väldigt roligt tyckte både husse och jag. Fyra veckor senare så kom husse och min favoritmatte Margaret och hämtade mig och det blev en lång bilresa hem till Lindesberg där jag nu skall bo.

Här har det bott en hund förut som hette Doglas, och han efterlämnade en massa leksaker, matskålar, koppel lite kläder(som kan vara bra till vintern) och fyra bäddar som jag får överta, och det är ju OK att det kommer till användning igen.

Full fart med med Doglas nalle

 Här serveras det  frukost

Apropå andra hundar så kommer det en hund på besök ibland och hon heter Nelly en Tibetansk Spaniel, det är favoritmatte Margarets hund. Hon är väldigt snäll och tålmodig för jag klänger på och kramar henne  så fort hon kommer. 

Här poserar Nelly och jag på altanen

Nu har jag bott här i en månad och det känns bara bra, fast dagarna i förra veckan var lite väl varma för min smak, och husse gillar inte heller när det är närmare 30 grader varmt så han sitter mest i skuggan och suckar. Men jag och Nelly vi håller igång lite grand i alla fall.

Här tar vi en paus i skuggan

Här kopplar jag och Margaret av på gräsmattan

Nu har jag berättat en del om mig själv så nu tycker jag att husse får berätta hur det gick till att jag hamnade här i Lindesberg.

Tack Dennis och det är en historia som började innan Doglas bortgång.

Tidigare under våren och försommaren 2014, blev jag och Doglas bekant med  Margaret och hennes hund  Nelly, vi sågs då och då på mina och Doglas promenader där vi gjorde sällskap. En dag tog jag mod till mig att bjuda hem Margaret på en kopp te så vi kunde bli lite mer bekanta. Därefter så träffades vi oftare och vi gick på bio och bekantskapen utvecklades till vänskap.

När Doglas gick bort så ställde Margaret upp och tröstade mig i min sorg och ensamhet, och det kändes bra att ha en vän som hjälpte mig igenom den första tiden. Efter ett par dagar så skrev jag mitt farväl till Doglas i en blogg här på Fotosidan, sedan följde en längre blogg om Doglas "En stor hund i en liten kropp". I den bloggen som fick många fina kommentarer undrade någon "Har du funderat på en ny vovve? ", men då var tiden inte mogen för det beslutet.

Efter att jag publicerat bloggarna så började jag göra en minnes-och fotobok om Doglas och den fick namnet "Doglas en stor hund i en liten kropp"  Boken blev klar den 21 november och den kom hem till mig ett par veckor senare. Innehållet bygger i stort på de två bloggarna men med fler bilder och lite mer text. Att göra den här boken var liksom boken om min bortgångna hustru Lena ett sätt att bearbeta sorgen.

Efter en tid så började tankarna komma om att skaffa en ny hund, och runt årsskiftet tog jag kontakt med en valpförmedlare som tipsade mig att titta på Kennelkubbens hemsida om uppfödare. Där hittade jag ett flertal uppfödare som planerade valpar till våren/ sommaren 2015, och jag skickade in intresseanmälningar till några som så småningom hörde av sig. Bland annat den här annonsen som jag svarade på, och svar kom ganska omgående.

Den första som svarade på min förfrågan var Bodil Andersson som har en kennel i Älvängen en bit norr om Göteborg, och meddelade att hon planerade att para en tik någon gång i januari.  

Hej och Gott Nytt År.
Läser att ni tänker skaffa en kull valpar till våren och jag är i så fall intresserad.
I drygt tio år har jag haft en Griffon Bruxellois som hette Doglas, men han gick bort i september och skulle fyllt elva år i november.
2004 köpte jag och min hustru honom av Britta Strandberg på Griffiadens Kennel i Borlänge. Det skulle vara trevligt om jag skulle få köpa en valp till våren av er, för det känns väldigt tomt här hemma.
Med vänlig hälsning.
Stig Cannermo

Från: Bodil Andersson 
Skickat: den 1 januari 2015 16:13
Till: 'Stig Cannermo'
Ämne: SV: Meddelande från din hemsida

Hej!

Ja det stämmer, jag ska para lilla Lisa( som vi kallar henne till vardags) i januari, och hoppas då ha leveransklara valpar i maj. Jag kommer att para henne med en svart hane , och det kan då bli både rött och svart. Är det bara rött som gäller för er eller kan ni tänka er en svart?

 God fortsättning önskar jag er!

Hälsningar Bodil Andersson

 

Till: 'Stig Cannermo'
Ämne: SV: Valpköp

 Hej!

Lite information Lisa är dräktig!

Hälsningar Bodil

Till: 'Stig Cannermo'
Ämne: SV: Valpköp

 Hej Stig!

Lisa har nedkommit med tre tikar och en hane.

Hälsningar Bodil


Lisas valpar  2015 05 04                                                                                              Foto Bodil Andersson


Till: 'Stig Cannermo'
Ämne: SV: Valpköp

Hej

På söndag är valparna 5 veckor och du kan väl se vad som passar dig i tid ,vi är ju pensionärer så oss passar det alltid, givetvis med undantag. Fösta dagen valparna är ur sin valplåda för att få större utrymme!

Hälsningar Bodil

Det var en del av vår mailkorrespondens.

På Kristihimmelsfärdsdagen den 14 maj åkte jag och Margaret till Älvängen för att titta på valparna och eventuellt få besked om vilken valp jag skulle få köpa. Där träffade vi Bodil och hennes man Ulf  och ett antal små hundar som hälsade oss välkomna. Bodil och Ulf var som sagt pensionärer och vi fick kaffe och sedan tittade vi på valparna och jag passade på att ta några bilder.

Lisa och hennes valpar

Dennis 5 veckor

Bodil förhörde sig om mig och ville veta allt om hur jag trodde att det skulle gå att ta hand om en liten valp igen. Jag förklarade att det var inte några problem för detta hade jag varit med om tidigare. Nu kunde inte Bodil säga om jag fick välja valp för hon hade tänkt behålla en själv. Men hon skulle meddela senare vad det blir.

Till: 'Stig Cannermo'
Ämne: SV: Valpköp

Hej!

En liten hälsning från Manticorns Dynamo som kommer att flytta med dig torsdag nästa vecka!

Hälsningar Bodil

                              Manticorns Dynamo                                                 Foto Bodil Andersson


Till: 'Bodil Andersson'

Ämne: SV: E-post: WP_20150527_005


Hej Bodil och tack för bilden på Dynamo.

Vad roligt att det blev en kille i alla fall, för det var ju vad jag önskade mig, men som jag sade så var jag inte främmande för att ta en tik.

Jag har funderat på ett namn och det lutar åt Dennis. Vi ses nästa vecka.

Hälsningar Stig

Den 3 juni åkte vi till Älvängen igen för att hämta hem Dennis som nu var 8 veckor det är en dryg resa så vi övernattade hos goda vänner i Lidköping sedan fortsatte vi resan den 4 juni. Efter ankomsten till Bodil och Ulf  så fick vi kaffe och sedan läste jag igenom och undertecknade en del papper bland annat registreringsansökan.


Dennis 5 juni 2015

När alla formaliteter var avklarade så började hemfärden till Lindesberg och det gick fantastiskt bra Dennis sov i stort sätt hela resan. Dagen därpå var det dags att prova gräsmattan i Lindesberg.

Nu har Dennis bott här i en månad och han har funnit sig väl till rätta, han har mer och mer utvidgat sitt revir så jag blev tvungen att sätta upp ett mindre stängsel utanför altanen för Dennis upptäckte snart att man kan springa in till grannarna.

Stig och Dennis Midsommarafton 2015

Det var allt för den här gången och kanske hör vi av oss igen.

Ha det gott

Stig och Dennis


   

Postat 2015-07-09 00:00 | Läst 3328 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera