Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Hammarbyhöjden en sommardag 2009

Nu kommer en fortsättning på den förra bloggen "En liten promenadkamera" och det handlar fortfarande om bilder från min promenadkamera Lumix LX3. Det blir lite blandat svartvita och färgbilder, men det blev inga Dogmabilder av de svartvita.

Hammarbyhöjdens tunnelbanestation

Hammarbyhöjdens tunnelbanestation

Tidaholmsplan ett litet affärscentrum P1020287

Tidaholmsplan är ett litet affärscentrum med speceriaffär och mjölkbutik, affärshuset skymtar till vänster, och för drygt 70 år sedan så var det ändhållplatsen för buss 79, som gick till Brunkebergstorg, så man kan säga det var ganska goda förbindelser med Stockholm. Husgaveln till höger i bild är där vi bodde.

Här stod Lunkans kiosk P1020289

Här stod "Lunkans kiosk" som jag skrivit om i en tidigare blogg "Återblick nionde delen"

Efter min utflykt till Stockholm så bestämde jag mig för att åka till Hammarbyhöjden, och söndag den 5 juli åkte jag till Hammarbyhöjden, där jag växte upp från 1940 till 1961. Mina föräldrar bodde kvar där till 1994,  båda gick bort då med en och en halv månads mellanrum. Senast jag besökte Hammarbyhöjden var nog när jag och min bror utrymde deras lägenhet.

Tidaholmsvägen 30 P1020271

Här på Tidaholmsvägen 30 var det där vi först bodde i 2 rum och kök, men efter 19 år fick mina föräldrar byta till en större lägenhet 3 rum och kök.....

.....det var här på Tidaholmsvägen 26 på andra våningen.

Bakgården på huset vi bodde i P1020276

På gården bakom huset vi bodde i där fanns även en sandlåda för barn.

Hamarbyhöjdens Folkskola P1020280

Här i Hamarbyhöjdens Folkskola började jag 1943, och den invigdes samma år.

Entrén till skolans aula P1020284

På baksidan var entrén till skolans aula och i byggnaden till vänster låg tandläkarmottagningen och skolläkarmottagningen som kanske inte alltid var så populärt att besöka.

Finn Malmgrens Plan P1020285 Finn Malmgrens Plan var och är fortfarande ett centrum med många butiker, här fanns på 40 och 50-talet: Konsum med separat mjölkbutik, Speceriavdelning, Kronlaxen som sålde fisk, Tobaksaffär,  Konditori, Fotograf, Radioaffär, Kemtvätt och Skrädderi, Järnhandel, Blomsteraffär och Tandläkare. Det som inte fanns här var Systembolaget.

Om jag sedan gick Finn Malmgrensväg till vänster så kom jag fram till Hammarbyhöjdens Idrottsplats.

Entrén till Hammarbyhöjdens idrottsplats P1020305

Entrén till Hammarbyhöjdens idrottsplats, då för 70 år sedan var det platsen där vi spelade fotboll och på vintrarna åkte skridskor. Kullen ovanför tegelbyggnaden är toppen på Hammarbybacken, Där fanns då en hoppbacke som vi ibland besökte och tittade på backhoppningstävlingar. 

Nu fick jag lust att gå upp dit, så det var bara att följa vägen till höger. det var en liten bit att gå och efter ett tag så började det bli allt brantare och jag började igen känna av en smärta i bröstet. Men jag skyllde på dålig kondition och fortsatte, och mina tankar gick till när vi vandrade uppför Kebnekaises sluttningar, så det här kan ju inte vara så svårt.

Vägen från Idrotsplatsen till Hammarbybacken P1020302

Vägen från Idrottsplatsen till Hammarbybacken P1020302

Nästan uppe på toppen P1020303

Nu var jag nästan uppe på toppen och jag kan se en del av liftanläggningen.

Utsikt mot Globen från Hammarbybacken P1020299

 Utsikt mot Globen från Hammarbybacken

Utsikt mot Kaknästornet P1020291 copy

Utsikt mot Kaknästornet

Panoramavyn från Hammarbybacken mot Hammarby Sjöstad och Södermalm är sammanfogat av 3 bilder i Photoshop.

Utsikten var ju fantastisk och om vädret hade varit lite klarare så kunde jag se till Täbys slalombacke Ullnatippen. Nedfärden gick betydligt lättare, jag satte mig i bilen och åkte hem relativ nöjd med dagen. Det var allt för den här gången.

Ha det gott

Stig

 

Postat 2017-01-29 23:53 | Läst 4250 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

En liten promenadkamera

I min förra blogg skrev jag att jag tagit med mig min Panasonic LX3 på vår promenad, och Stefan kommenterade att små kameror är bra vid promenad, då kan jag visa några bilder jag tagit tidigare på promenader bland annat.

Täby-kyrka-8-maj-2009

Täby kyrka 8 maj 2009

Det är inte första gången jag skriver om kameror i min blogg och säkert inte den sista gången heller, men jag är inte ensam om att tjata om dessa våra älskade prylar.

DMC-LX3 P1040454

Panasonic Lumix DMC LX3

När jag köpte min Nikon D90 för ungefär 10 år sedan så upptäckte jag att det fanns en grupp här på Fotosidan som gick under namnet Dogma och det lät ju intressant, så jag blev medlem där, det blir en del Dogmabilder här, och då kändes plötsligt min Nikon D90 tung som bly.

Min fru Lena hade en Panasonic Lumix TZ5 och den presterade mycket bra bilder, så jag  läste på om Panasonic Lumix DMC-LX3, då beslöt jag mig för att köpa en, och det var en smidig liten kamera som lätt fick plats i fickan, och den tog mycket bra bilder.

Nu skall jag inte tjata mer om min Panasonic Lumix LX3 om någon vill veta mer följ då länken.

Lena på Huddinge Sjukhus 2009 P1010165

En av de första bilderna tog jag på Lena på Huddinge Sjukhus 2008

Lena får cellgiftbehandling på Danderyds Sjukhus 2009 P1020226

Lena får cellgiftbehandling på Danderyds Sjukhus

Under 1977-78 installerade jag 3 hissar i Tibblekyrkan men det dröjde ända till 2009 innan jag besökte kyrkan och då gick jag runt och tog några bilder både utvändigt och på insidan.

Tibblekyrkan 2009 P1010994

Tibblekyrkan 2009

Entréhallen-i-Tibblekyrkan-i-Täby-2009

Entréhallen i Tibblekyrkan i Täby 2009

Interiör-av-Tibblekyrkan-i-Täby-2009

 Interiör av Tibblekyrkan i Täby 2009

Täby Centrum P1020018

Samtidigt tog jag en promenad till Täby Centrum

Diagonaler

Interiör från Täby Centrum

Maskrosor P1010820

Maskrosor i massor

Maskrosfrön-2009

Det gick även att ta närbilder som nästan är som makro här en bild av Maskrosfrön

Maskrosfrön koverterad till svartvit sepia 2009Maskrosfrön konverterad till svartvit sepia och med skugglist  

Dodge-Picup-1935 Still going strong 2009

Efter ett besök på Danderyds Sjukhus såg jag denna Dodge-Picup-1935 Still going strong på parkeringen.

Regntunga-skyar-över-Vallatorp 2009

Regntunga skyar över Vallatorp 2009

Före-detta-trädgårdsmästsrbostaden-på-Bogesunds-slott-2009

Före detta trädgårdsmästarbostaden på Bogesunds slott 2009

Bogesunds Slott P1020202

Bogesunds Slott

Sommaren 2009 var lite växlande när det gäller vädret och fredagen den 3 juli fick jag ta emot en ny diskmaskin och med mycket möda hade jag tagit loss den gamla och baxat ut den vid entrén. Elgiganten kom som de lovat och lämnande den nya och hämtade den gamla.

Så långt var allt gott och väl, men sen skulle den nya maskinen på plats och det var lättare sagt än gjort för nu var det lite andra slangar, som dessutom hade en elektrisk överströmningsventil som var lite större än det gamla hålet i väggen mellan diskmaskinsutrymmet och diskbänksskåpet. Så det blev till att borra och såga tills det passade, nå väl det lyckades så småningom.  

Dagen därpå så tog jag bilen åkte till Ulriksdals Slott och promenerade runt en stund innan regnet kom, för mörka moln började torna upp sig. 

Ulriksdals Slott P1020249

Ulriksdals Slott

Närbild på Krollilja i Ulriksdals Slottspark P1020257

Närbild på en Krollilja i Ulriksdals Slottspark

En regnskur i VallatorpP1020265

Lagom hemma igen från Ulriksdal så kom det en rejäl regnskur i Vallatorp

Ha det gott P1020268

Ha det gott

Det var allt för tillfället och ha en trevlig helg.

Ha det gott

Stig

Postat 2017-01-27 09:06 | Läst 3405 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

En lördag i Januari

Våra morgonrutiner börjar mellan 5 och 6 på mornarna, då orkar inte min kropp ligga kvar i sängen längre även om mitt huvud vill något annat, men Dennis är glad som en lärka och proppsar på att det är hög tid att stiga upp. Motvilligt gör jag som Dennis och min ömmande rygg vill, sätter på en kopp te och brer mina 2 smörgåsar tassar in i morgonrock och sätter mig i läsfåtöljen och äter min frukost till lite musik från radion, det är nattprogrammet Notturno i P2, som står för underhållningen.  

Lördagmorgon i Lindesberg 21 jan

Lördagsmorgon i Lindesberg 21 jan 07:41

Efter frukosten blir det att klä sig och ta dagens första promenad med Dennis, och den blir inte så lång, men nödvändig om jag vill slippa torka upp på golvet. Det är ganska behagligt att gå ut så tidigt för vi är ganska ensamma och Dennis kan uträtta sina behov i lugn och ro.

Hemma igen så ser jag genom fönstret en blodröd himmel sedan upptäcker jag nästa himlafenomen en måne, som är i "nedan" tror jag att det heter, och jag hämtar kameran med mitt Tamron 150/600 mm.  går ut på altanen och tar några bilder på den röda himlen och månen.

Månen den 21 jan

Månen den 21 jan 07:42

Efter fotosessionen så är det dags att fixa Dennis frukost, som består av en djupfryst "köttbulle", som innehåller malda inälvor och formade som köttbullar, det luktar inget vidare, men det tycker Dennis för han äter med god aptit. Själv lagar jag till en kopp kaffe och värmer en bulle i "mikron" sedan kopplar jag av en stund till i min fåtölj, och lyssnar vidare på P2 som nu har bytt program till Klassisk förmiddag.

Morgon har nu övergått till förmiddag och efter en del göromål och en lättlunch, som är hälsofil och müsli, så är det dags för nästa promenad med Dennis och den brukar bli något längre, men det är halt ute, så vi går försiktigt på de isiga vägarna ner till Lindesby Sjöängar. I dag har jag plockat fram min lilla Panasonic LX3 som är lagom att hänga runt halsen så den får hänga med på promenaden. 

Vy över Lindesjön P1040334

Vyn över Lindesjön bjuder på ett annorlunda ljus i dag, men jag har inte kollat vad kameran har för inställning. Men som tidigare så blir det lite blåstick i den vita snön.

Nu blir det ett dacapo på några bilder som jag tagit tidigare, men som jag sa i ett tidigare inlägg så blir bilderna aldrig riktigt desamma utan de skiljer sig åt beroende på ljuset bland annat.

Ensamaträdet på Lindesby Sjöängar på f.m

Ensamma trädet på Lindesby Sjöängar på f.m.

Vi fortsätter på den isiga vägen med viss försiktighet för det går snabbt när man halkar omkull och det har hänt en gång för några veckor sedan, men då klarade jag mig utan några blessyrer.

Dennis på lördagspromenad P1040337

Dennis på lördagspromenad

Dennis har inga problem med halkan för han har naturliga dubbar och för övrigt så har han andra intressen. Nu är vi framme vid kanothuset och bryggan som löper ut i Lindesjön och det är is på sjön men den är säkert inget att lita på. Det blir en bild i dag också.

 Lindesjön P1040338

Kanotbryggan och Lindesjön

Nu närmar vi oss Bottenån och den förändrar sig ständigt med snö och is och nu är det inte mycket kvar av den varan

Bottenån vid Lindesjön P1040340

Bottenån vid Lindesjön

Några Gräsänder vid Bottenån P1040341

Vi hälsar på några Gräsänder som vilar vid Bottenån

Sedan går vi hemåt för att ta en liten men nödvändig vila och efter den lilla siestan så ser jag att solen har tittat fram och då är det synd att inte ta vara på den. Så på med jacka och mössa igen men nu väljer Dennis att gå en annan väg och det är bara att följa med, men vi kommer så småningom tillbaka till Bottenån och Lindesjön.

Bastun i Bottenån P1040343

Nu ser man en bit av en bastu som flyter i Bottenån och kyrkspiran speglar sig i ån

Ensama trädet på Lindesby Sjöänar på e.m

Ensamma trädet på Lindesby Sjöängar på e.m.

Vi återvänder till det ensamma trädet som får ett annat ljus liksom vassen av den lågt stående solen. Åter en dag att minnas, det blev en fin dag för våra promenader trots det hala väglaget, och det blev ändå några bilder i nytt ljus och det är alltid något. Nästa gång kanske det blir några andra bilder.

 Ha det gott

Stig

Postat 2017-01-23 00:02 | Läst 3633 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Sommargäster

Badliv-i-trädgården-2006

Badliv i trädgården 2006

När fantasin tryter får jag gräva i arkivet(som Lasse Kronér brukar göra) och vad finner jag väl där. Jo en massa fåglar som har hälsat på under vår och sommardagar.

Gråsparv(hona)-sommaren-2006

Gråsparv(hona) sommaren 2006

Trastunge-i-äppelträdet-2007

Trastunge i äppelträdet 2007

Duvor-på-TV-antenn-2007

Duvor-på-TV-antenn-2007

Pilfink-i-Oxbärshäcken-2008

Pilfink i Oxbärshäcken 2008

Triss-i-Pilfinkar-2008

Triss i Pilfinkar 2008

Koltrasthane-sjunger-in-våren-2008

Koltrasthane sjunger in våren 2008

Koltrasthane-med-unge--och-en-mask-2009

Koltrasthane med unge och en mask 2009

Skator-på-grannens-hustak-2008

Skator på grannens hustak 2008

Rovfågel(Havsörn) svävar över-Vallatorp-2008

Rovfågel(Havsörn) svävar över Vallatorp 2008

Det var allt för tillfället.

Ha det gott

Stig

Postat 2017-01-19 23:26 | Läst 4347 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Stockholm en stad att minnas

I bland så ångrar man vad man skrivit och det är vad som hänt nu med rubriken till min blogg, och nu gör jag några små justeringar som bättre passar in i texten till bilderna. Jag är född och uppväxt i Stockholm, och har arbetat större delen av mitt yrkesverksamma liv där, och nästan varje bild har en liten berättelse från min ungdom, och det blir många bilder och alla är tagna under en promenad i juni 2009, utom bilden nedan som är från 2003.

Panorama-över-Riddarfjärden-2003

 Panorama över Riddarfjärden taget från Monteliusgången 2003  Lena står till vänster i bilden.

Flera gånger har jag följt Jan Ehrssons fina bilder på hans promenader runt i Stockholm, och nu senast en utblick från Gondolen på Katarinahissen. Det värmer att få ta del av hans bilder så jag fick lite inspiration att lägga upp en blogg med lite bilder jag tagit för inte allt för länge sedan.

Vy över Slussen från Munkbron 2009 P1020149

Vy över Slussen från Munkbron 2009

När jag nu sitter här i Lindesberg så är det med blandade känslor att se förändringen som just nu sker med Slussen i Stockholm, som jag länge trodde skulle bevaras efter alla överklaganden och protester, som ett kulturhistoriskt minne, och min personliga åsikt är att den förslitning och förfall som har skett under åren, bär nog Stockholms Stad i huvudsak ansvaret för, som inte underhållit anläggningen. 

När jag var ung på 50 0ch 60-talet så var jag med om, när de rev stora delar av Klara och det var ett ingrepp i det centrala Stockholm som många var emot, men pamparna i Stockholms stadsfullmäktige fick sin vilja igenom.

Här är tåget till Stockholms City P1020080Här är station Danderyds Sjukhus och tåget som skall ta mig till Stockholms City

I tidigare bloggar så har jag berättat om att min hustru Lena var allvarligt sjuk och att vi åkte till Danderyds Sjukhus för att Lena skulle få en cellgiftsbehandling och vid ett tillfälle så åkte Lena hem efter behandlingen, och jag tog tunnelbanan in till Stockholm för att dels handla en liten sökare till min Lumix DMC LX3  och dels för att få några timmars egentid.

Nu kommer det att bli både bilder i svartvitt och bilder med färg. Anledningen till de svartvita är att jag var med i Dogmagruppen så en del bilder kommer därifrån, och färgbilderna kommer från andra ställen, och en del bilder har jag beskurit i underkant.

 På Birjer Jarlsgatan mot Stureplan P1020081

Vid tunnelbanestationen Östermalms Torg stiger jag av och här startar mitt Stockholmsbesök på Birger Jarlsgatan mot Stureplan, På höger sida av Birger Jarlsgatan låg Ostermans Marmorhallar där köpte jag min första bil en begagnad Austin A40 Somerset, med läderklädsel, 40 HP, toppfart c:a 120 Km/tim.  4 växlar framåt,  och ett antal på banken, men den var väldigt fin minns jag.

Austin%20A40%20Somerset%20front

Detta är inte min bil men den såg ut så här.

Kungsgatan P1020082

och sedan passerar jag Kungsgatan och Södra Kungstornet syns i bakgrunden till vänster.

På 50-talet när jag var ganska ung så låg här på höger sida Lagersons skoaffär där köpte jag mina första "myggjagare" en sko som knappast var särskilt vänlig mot fötterna, men som var väldigt inne, speciellt när man skulle ut på dans. Längre upp på högra sidan av Kungsgatan låg en av Stockholms största premiärbiografer Rigoletto som naturligtvis besöktes ganska ofta, där fanns också biografen Saga På vänster sida låg Biografen Royal, också en premiär bio, och en del konditorier som t.ex. Konditori Ogo,  Vivels konditori och i södra Kungstornet låg Konditori Pagod. Det var ställen som besöktes kanske efter bio, ett annat ställe som man bara besökte i nödfall var herrtoaletten under Regeringsgatans Bro.

David Bagares Gata P1020083

Här på höger sida av  David Bagares Gata Låg restaurangen Dambergs där man skapade "mod" innan det var dags att gå på Nalen och dansa. Lite längre upp mot Brunkebergstunneln på höger sida låg en korvbar som jag inte minns namnet på och där kunde man äta en korv med bröd om man inte hade råd att gå på Dambergs.

Brunkebergstunneln-2009

Om man inte ville gå på Nalen av någon anledning så gick man genom Brunkebergstunneln ner till Norra Bantorget för att dansa på VP eller Vinterpalatset som det hette eller "valparnas paradis" i folkmun 

Nalen på Gata Regerings 74 va adressen P1020089

Här ligger Dansstället Nalen är nog världsberömt för hit kom förutom svenska musiker även många amerikanska jazzmusiker till Nalen på inbjudan av Topsy Lindblom, och här tog jag nog mina första danssteg i mitten på 50-talet.  

Nalen på Gata Regerings 74 va adressen och mitt emot ligger LP-foto där ja köpte min sökare. Efter mitt inköp på LP-foto så fortsatte jag min stadsvandring på Regeringsgatan mot centrum.

Södra Kungstornet från Regeringsgatans Bron P1020090Södra Kungstornet från Regeringsgatans Bro

Sergelstorg-med-Glasobelisken 2009

Sergels torg med Glasobelisken 2009

Promenaden fortsatte genom Kulturhuset upp till Brunkebergstorg, som genomgick en stor förändring under 50-60-talen. under båda årtiondena så var jag anställd här på flera företag. Brunkebergstorg var också ändhållplats för flera bussar bl.a. linje 79 som gick till Hammarbyhöjden, där jag bodde då. För ett par år sedan köpte jag boken "Stockholm staden som försvann" av Anders Sjöbrandt och Björn Sylvèn. Där kan man i text och bild se hur bland annat hur Stockholm såg ut innan rivningsraseriet bröt ut. 

Mobilkomunikation på Brunkebergstorg 2009

Mobilkommunikation på Brunkebergstorg 2009

Ett besök i Gallerian P1020096

Efter ett besök i Gallerian sedan gick promenaden genom Kungsträdgården

Molins Fontän i Kungsträdgården P1020098

och vägen gick förbi Molins Fontän i Kungsträdgården till

Vaktparaden-på-väg-till-slottet-2009

Strömgatan där Vaktparaden var på väg till slottet 2009

Vaktparaden P1020101

och här kommer högvakten

StockholmsSlott och Riksdagshuset P1020104

Stockholms Slott och Riksdagshuset

Helgeandsholmen P1020106

Helgeandsholmen

Båtutställning på Skeppsbron P1020108

Det pågick en båtutställning på Skeppsbron i samband med Volvo Ocean Race. Huset i bildens mitt är Svenska Handelsbankens huvudkontor och 1954 jobbade jag där under en större ombyggnad och det var på sommaren som det inträffade en total solförmörkelse i Stockholm då satt vi på taket med sotade fönsterglas och tittade på skådespelet.

Skeppsholmen och af Chapman P1020109

Skeppsholmen, vandrarhemmet af Chapman och något till vänster i bilden ligger Skeppsholmskyrkan där jag gifte mig. Varför just där? Det var av praktiska skäl för bröllopsmiddagen hölls på officersmässen i Långa Raden på Skeppsholmen.

Slottsbacken och Storkyrkan P1020112

Slottsbacken och Storkyrkan

Köpmangatan i Gamla Stan P1020113

Köpmangatan i Gamla Stan och S:t Göran och Draken i bakgrunden. På Köpmangatan låg det en Elfirma som jag arbetade hos under en kortare tid på 50-talet, och det blev en del jobb i Gamla Stan.

Tin-Tin-Shop på Köpmangatan i Gamla-Stan i Stockholm 2009

Tin-Tin-Shop på Köpmangatan i Gamla-Stan i Stockholm 2009

Börshuset i Gamla Stan P1020133

Börshuset i Gamla Stan

Lediga bord på en rstaurang i Trångsund i Gamla Stan P1020125

Dags för lunch och här fanns det lediga bord på en restaurang i Trångsund i Gamla Stan så det var bara att beställa, och det blev en vegetarisk tallrik och en kall pilsner

Dags för lunch P1020128

Den lunchen ser väl inte så pjåkig ut eller hur.

Trångsund och Storkyrkan i Gamla Stan P1020132

Efter lunchen så fortsatte jag min promenad genom Trångsund och förbi Storkyrkan i Gamla Stan

Vaktavlösning på Stockholms Slott P1020119

och kommer lagom fram till vaktavlösningen på Stockholms Slotts Yttre Borggård där fanns det fler turister som fotograferade musikkåren som gick i olika formationer

Tyska Kyrkan och Tyska brinken i Gamla Stan P1020147

Tyska Kyrkan och Tyska brinken i Gamla Stan

Prästgatan--i-Gamla-Stan-2009

Prästgatan i Gamla Stan 2009

Slussen-sett från Kornhamnstorg 2009

Slussen sett från Kornhamnstorg 2009

Gulagången P1020150

En promenad genom Gula Gången och jag började känna mig lite trött, jag hade ju gått en bit genom stan, och hade haft en lunchpaus så det var kanske något tillfälligt tänkte jag. Då anade jag inte att det var mitt hjärta som började bråka, men det skulle visa sig en månad senare.

Utsikt-från-Katarinahissen-över-Slussen-och-Gamla-Stan 2009

Men jag tog mig fram till Katarinahissen och åkte upp för att beundra utsikten från Gondolen  över Slussen,  Gamla Stan och Saltsjön 

Slussen var och är kanske fortfarande, ett av mina tidigaste minnen när jag och mamma skulle åka och hälsa på Mormor och Morfar. Då kom vi från Hammarbyhöjden med buss 79 och bytte här vid Slussen till spårvagn linje 6 som gick från Sofia till Roslagstull och Mormor och Morfar bodde på Frejgatan ett par hållplatser från Roslagstull. Resan från Slussen var en liten sightseeingresa där man fick se ganska mycket av det centrala Stockholm. 

Vy över Saltsjön och SSkeppsholmen från KatarinahissenP1020152

Vy över Saltsjön och Skeppsholmen från Katarinahissen

Utsikt mot Maria Kyrkan från Katarinahissen P1020156

Utsikt mot Maria Kyrkan från Katarinahissen

Entrèn till Katarinahissen från Mose Backe P1020157

Entrén till Katarinahissen från Mose Backe

Mose Backe P1020161

Från Mose Backe tog jag mig ner till Hornsgatan och gå till Mariatorget och ta tunnelbanan hem.

Hornsgatan och Hornspuckeln P1020162

Väl nere på Hornsgatan gick jag via Hornsgatspuckeln och Bellmansgatan till Monteliusvägen

Stockholmsbild P1020164

Passerade vad jag tror är Maria Trappgränd jag är inte säker

Konst på Hornsgatspuckeln 2009 P1020166

Konst på Hornsgatspuckeln 2009

Mariahissen P1020167

I slutet på Bellmansgatan ligger Mariahissen som inte var öppet så det var bara att fortsätta till Monteliusvägen och anledningen är att ta en ny panoramabild av Riddarfjärden.

Untitled_Panorama1Riddarfjärden  copy

Så här blev Panoramabilden över Riddarfjärden av fyra separata bilder hopsydda i PS Photomerge.

Nu återstår bara att gå till Mariatorgets tunnelbanestation och åka hem jag är för trött att gå längre, kanske beror det på den begynnande infarkten.

 Det var allt för den här gången.

Ha det gott

Stig

Postat 2017-01-17 23:52 | Läst 4817 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 Nästa