Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Nu har jag sålt huset och köpt ett nytt.

I söndags för en vecka sedan, var det visning av mitt hus och det var ganska mycket folk som kom. Under måndagen så började buden komma in och det var spännande att följa. Varje gång det lades ett bud så fick jag ett SMS i min mobil. Sedan fortsatte budgivningen varje dag och på fredagmorgon kom det sista och slutliga budet. På eftermiddagen så skrev vi köpekontrakt med köparen, och nu har hon tio dagar på sig att med hjälp av en besiktningsman undersöka huset. 

Innan visningen så lät jag göra en besiktning, både en leveransbesiktning och så en energibesiktning som det numera är lag på. sedan kom det en fotograf som tog både interiörbilder och exteriörbilder, som dels lades ut på hemnet.se och som också trycktes upp i en brochyr som delades ut till spekulanter. Det var ganska intressant att följa med och se hur han arbetade.

 

Bilden ovan har mäklarfirmans fotograf tagit.

Den här bilden har jag tagit med min Nikon D 90 av Gökärtsvägen 66

För två veckor sedan var jag på besök hos min dotter Susanne i Lindesberg och vi tittade på tre hus och det som jag föll för blev det som är här nedan.  Innan jag åkte till Lindesberg hade jag tagit kontakt med en mäklare som ordnade med visning på lördagen och det är ett ungefär lika stort hus som jag har men i rött fasadtegel.

I torsdags var det allmän visning på huset, och jag var väldigt spänd på om jag kunde hänga med i budgivningen.  Efter helgen skulle jag få veta om det kommit in något bud men det hade det inte, så jag lade ett bud på måndagen som stod sig till kvällen, då  kom det en annan budgivare som höjde budet. På tisdagen fortsatte budgivningen, och senare på kvällen fick jag veta att jag hade vunnit. Så nu på  lördag skall jag åka till Lindesberg på födelsekalas och på söndag skall jag  skriva kontrakt.

 Här står Susanne och mäklaren Erik framför mitt nya hus i Lindesberg.

Nya skriver jag, men det är inte alldeles nytt, för det är byggt 1964, men det är mycket välvårdat och det passar mig bra. Det är c:a tio minuters promenad till Lindesbergs centrum och strövområden finns det nästan direkt utanför dörren.

Någon gång i början av november kan jag flytta in så nu har jag c:a två månader på mig att packa och framför allt slänga en massa saker som har samlats under många år.

Det var allt för den här gången, men det var ändå något att berätta om, att lyckas både sälja och köpa hus på lite drygt en vecka.

Ha det gott

Stig

 

Postat 2010-09-02 00:00 | Läst 7000 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera