Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

I bland kommer det lite grus i maskineriet

Mer Prästkrgar

Har knappt hämtat mig från det ena eländet innan det kommer ett nytt. För en dryg vecka sedan började det gör ont i vänster ljumske, och först tänkte jag att det går väl över efter en tid, men det gjorde det inte, så jag började själv misstänka ljumskbråck och googlade på det, och symtomen påminde mycket om hur jag själv upplevde det. https://www.1177.se/Vastra-Gotaland/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Ljumskbrack/

Så jag ringde till min Vårdcentral och berättade om mina misstankar, jag fick rådet att komma till den öppna mottagningen och få träffa en läkare. I måndags så följde jag sjuksysterns råd och fick relativt snabbt träffa en läkare som undersökte mig och han kom fram till samma slutsats som jag, att det är ett ljumskbråck och han skrev en remiss till Kirurgmottagningen på Lindesbergs Sjukhus. Så nu väntar jag på en kallelse där i från.

Nu har de första Vallmoblommorna slagit ut

En mycket liten Backnejlika har också slagit ut

Utsnitt av en  Lupin

och ibland så är det Post Nord som är emot mig. För en knapp vecka sedan så tog jag ett beslut att köpa en ny skrivare en A3+ skrivare och valet har stått mellan Canon Pixma Pro-10S och Epson Surecolor SC-600 och det blev efter mycket vånda den senare, jag har haft flera Epsonskrivare under många år men den senaste, en Stylus Photo R3000 var nog den sämsta jag haft tyvärr.

Epson Surecolor P600

Men i stället för att leverera till mitt vanliga postutlämningsställe på ICA så finns min skrivare på Post Nords utlämningsställe med begränsade utlämningstider. Det skall säkert ordna sig för i morgon har de öppet mellan 8.30 till 10.00 så då får jag hämta hem dyrgripen.

Du Husse varför måste det vara så varmt?

Det var allt för i dag

Ha det gott

Stig

Postat 2018-05-31 23:15 | Läst 1640 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Lite nyheter från Lindesberg och några hemma hos bilder

De första Prästkragarna har slagit ut 

I början av veckan fick jag besked av en läkare på medicinmottagningen, att biopsiprovet visade att jag har sjukdomen Temporalisarterit och att det får jag förmodligen leva med, och det blir att äta kortisontabletter så länge jag lever. De flesta symtomen har ändå gått tillbaka så jag känner mig hyffsat bra.

I torsdags så besökte jag ögonkliniken där en läkare kunde konstatera att synnerven och den Gula fläcken inte tagit någon skada, samtidigt så undersökte han mina ögonlock och ansåg att de var i behov av en operation, men bered dig på en lång väntetid, kanske ett halvt år sade han, för det är lång kö på sådana operationer. 

På fredagen blev det ett besök hos Folktandvården, som var planerat sedan en månad tillbaka, och nu fick jag mina tänder undersökta. Det blev inga obehagliga överraskningar utom att det lossnat en bit av emaljen på en tuggtand, en fraktur kallade tandläkaren det för, och den skall lagas i början av juli.  

I går fick jag ett samtal från de som skall installera min Robotgräsklippare att det blir av den 20 juni, något kul att se fram mot. Undrar om Dennis tycker det samma.

Det var lite av vad som hänt den senaste tiden.

Nu blir det några "hemma hos bilder"

Vardagsrummet från ena hållet

och här från andra hållet

Min matsal som jag fyllt med lite konst,

som innehåller lite blandat akvareller litografier och oljor

Här blir det exteriört med en vy över trädgården 

och uterummet med trädgårdsmöbeln på altanen

Hej då

Det var allt för den här gången

Ha det gott

Stig

Postat 2018-05-27 23:37 | Läst 1756 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Säkert retar det någon.

Att köpa nya fotoprylar.

Lumix GX8 med Panasonic 12/60 mm.1:3,5/5,6

I förrgår kom det ett paket från CyberPhoto med ett nytt objektiv ett Panasonic 12/60 mm. 1:3,5/5,6. med Power O.I.S. Varför har jag köpt det då? Jo för att ersätta mitt 14/42 mm. 1:3,5/5,6, och få lite större omfång. Det fanns förstås ett Panasonic 12/60 1:2,8 också att välja på men det kostade betydligt mer så det avstod jag från.

"5x superzoom med Micro 4:3-fattning, och en brännvidd motsvarande 24-120mm (jämfört med 35mm fullformatskamera). Optiken är rejält konstruerad med inbyggt allvädersskydd och metallbajonett. Den har också optisk bildstabilisering, Power O.I.S, för skakningsfria bilder även när ljuset inte är det bästa och stativ inte finns tillgängligt" ( citerat från CyberPhotos test) . 

Några provfoton har jag förstås tagit 

En glad Margaret i mitt kök

Lupiner igen

En rosa Pelargon på altanen 

Dennis solar sig på trappan till gräsmattan

Lite blandat DVD, Golfböcker, några vinglas och Trenter och jag tycker att det är hyfsat bra skärpa.

Nästa köp kanske blir en vassare kamera.

Det var allt för i dag

Ha det gott

Stig

Postat 2018-05-25 23:36 | Läst 1840 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

En katt bland Hermelinerna

Så sjöng Karl-Gerhard, men jag har fått in Lupiner i min rabatt och det var inte vad jag väntat mig. Antagligen fick jag det med den extra jord som Plantmarknaden levererade i höstas när det gjorde i ordning mina rabatter

Husse varför tar du bilder på en massa grönt i rabatten, jo det är sådana blommor som vi inte skall ha i rabatten, men de får stå här ett tag.

Detta är Lupiner från min förra trädgård i Täby och det började med några få, men följande år så hade de förökat sig, så om det inte skall ske här så måste jag ta bort fröhusen när de har blommat färdigt. https://sv.wikipedia.org/wiki/Lupinsläktet Visst är de vackra och de får stå kvar till blomningen är över.

För övrigt så sker tillfrisknandet sakta och min doktor upplyste mig om att det kan ta många år innan om ens någonsin att bli helt frisk. Under tiden får jag glädjas åt de små saker som händer i min vardag.

Björn skrev tidigare om vad musiken betyder i hans liv, jag är nog också mycket beroende av musik och lyssnar alltid på radions P2 tidigt på mornarna, och under förmiddagarna när de spelar klassisk musik. Nu har jag också en enkel stereoanläggning där spelar jag då och då egna skivor. 

Vallmon har fått sina första knoppar och den Blå Bolltisteln växer fint

En ensam Kaja spatserar och söker säkert efter något ätbart

Här är min Mamma och idag skulle hon fyllt 104 år

Dennis och husse säger hej då

Det var allt för i dag

Ha det gott

Stig

 

Postat 2018-05-22 23:20 | Läst 2053 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Nostalgi igen

Det var i maj för drygt 12 år sedan på Gullholmen

Lena och Doglas goa vänner

Det var allt för i dag

Ha det gott

Stig

Postat 2018-05-17 23:19 | Läst 1925 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 Nästa