Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Syns man inte så kanske man inte finns, eller..........................

En något krysstad rubrik kanhända. Var tog han vägen kanske någon undrar, för jag har inte synts till här på ett tag.                                                        

Men förklaringen är den att min dator gick sönder mycket självförvållat tyvärr. Historien i kortversion: det var svårt att komma ut på internet och jag kontaktar Telia-support som säger att det är bra signal till mitt modem. Men vad hjälper det när det inte fungerar  "Supportassistenten" som är ett tekniskt hjälpmedel kommer ständigt fram till att stänga av och sätta på modemet. Då fungerar det en  stund men ack  så lååååååååååååångsamt.  

Eller också så påstår "Supportassistenten"  att en nätverkskabel inte är ansluten. Så jag drar slutsattsen att det är något fel på anslutningen i moderkortet, och beställer ett nytt moderkort, som sedan monteras in. Sätter igång datorn igen och försöker starta i tron att allt skall fungera igen. Men ack vad jag bedrog mig, inte fungerade det som jag trodde, efter några fruktlösa försök med några olika startallternativ så kraschar datorn totalt.

        Mitt "defekta" moderkort

Men med hjälp av min goda granne Alf som är duktig på det mesta som handlar om datorer så löstes problemet, som troligtvis var modem och router, som eventuellt hade fått stryk av ett blixtnedslag.  

Nya nätverksenheter

Det blev en något längre kortversion, men nu är allt ordnat igen med ett nytt modem, en ny router och en ny hårddisk. Det kanske på något sätt visar hur beroende man (jag) blivit av att ha tillgång till en dator och internet, därav min rubrik. Nu har jag även skaffat mig en laptop, en Acer Aspire 7741 med 17,3" bildskärm, och med mobilt bredband, det beslutet tog jag när min stationära dator gick sönder, för jag vill inte hamna i samma situation igen.  

 

Så nu är jag tillbaka igen på bloggosfären, och när jag inte håller på med defekta datorer, så håller jag som bäst på med att packa och rensa bort allt onödigt som har lagrats här under 30 år.  I förra veckan körde jag ett lass skräp till Hagby sopstation, men jag lovar det finns mycket mer, så det blir säkert några vändor till. Nu har jag 4 veckor kvar till att flyttlasset går, och att sortera, packa och kasta allt gammalt som inte kanske kommer till andvändning tar tid.  

För ett par veckor sedan så beställde jag flytttransport efter lite koll på prisnivån hos olika flyttfirmor, och det varierade en hel del från 10-12-tusen kr. till 30-tusen kr., så det blev en flyttfirma som åtog sig jobbet för c:a 23-tusen kr.. Mycket pengar kanske men vad har jag för val, jag hoppas ändå att det kommer något gott ur allt det här till slut.

För en dryg vecka sedan var det ett halvt år sedan min Lena gick bort och det låter kanske som en lång tid, men för mig har väl tiden inte rört sig så fort, jag tycker att det inte var så länge sedan som hon fanns här hos mig. Kanske det kommer att bli annorlunda när jag har flyttat, det blir utan tvekan en ny miljö med många nya intryck som kommer att påverka mig.

Doglas vid mattes grav 22 september 2010

Lena klipper klorna på Doglas 3 oktober 2009 i dag för ett år sedan.

Nu blir det inte mer för denna gången, men jag kommer igen om inte förr så blir det från Lindesberg.

Ha det gott

Stig

 

 

Postat 2010-10-03 23:54 | Läst 6610 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera