Sticans Fotoblogg

En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Blodpropp och lite blommor

Ibland tror jag att livet jäklas lite väl mycket med mig just nu.

Men så länge det finns liv finns det hopp

På söndagen efter midsommar upptäckte jag att min högra fot svullnat och trodde väl att det var säkert bra till nästa dag. Men det var det inte naturligtvis inte utan foten svullnade åter och även en bit på underbenet var tjockare än vanligt. Då bestämde jag att det var nog dags att ta kontakt med vårdapparaten igen, så på tisdagsmorgon åkte jag till vårdcentralen och fick träffa en läkare som trodde att det rörde sig om en trombos eller blodpropp i benet.

Doktorn skickade en remiss till akuten på Lindesbergs Sjukhus, och jag fick omgående åka dit och där sattes en rad med åtgärder in bland annat ultraljudsundersökning av mitt högerben från ljumsken ned till foten. Där konstaterades att jag har en trombos i underbenet, efter det blev det undersökning av mina lungor med datortomografi och där hittade de en till blodpropp i ena lungan. 

Datortomografiröntgen

Sedan ville man  att jag skulle stanna kvar över natten för observation, och jag kördes upp till en vårdavdelning där jag fick en säng och sjukhuskläder lite varm soppa var allt de kunde bjuda på eftersom middagen var slut, sedan bjöds jag på en blodförtunnande medicin Eliquis, som förhoppningsvis skulle lösa upp propparna.

Min tillfälliga bostad på sjukhuset

På onsdagsmorgonen vid frukost fick jag två nya Eliquis, sedan  kom ronden med läkare som frågade hur jag mådde, jag svarade att det var OK. och undrade om jag fick åka hem nu, efter lunch svarade doktorn. Efter lunchen fick jag information om medicinen och hämtade ut den på sjukhusapoteket, sedan blev jag hämtad och hemskjutsad av Susannes bonusdotter Fylgia.

Men när jag väl var hemma så kände jag mig yr och illamående fick diarré som var svart, jag läste igenom bipacksedeln om biverkningar på den blodförtunnande medicinen, där stod att vanliga biverkningar var bland annat att det kan finnas blod i avföringen.

Susanne kom och hjälpte mig att ringa efter ambulans som körde mig tillbaks till Lindesbergs Sjukhus. Där blev jag omhändertagen med nya prover med bland annat Gastroskopi, som var en ganska obehaglig upplevelse. Där upptäckte de ett sår i magsäcken som förmodligen var orsak till blödningen. Under min vistelse har jag fått fyra påsar blod på grund av dåligt blodvärde, dessutom näringsdropp

Mina någorlunda normala värden

Nu är jag åter hemma igen efter sex dygns vistelse på Lindesbergs Sjukhus och det känns skönt. Har fått nya mediciner som skall stoppa blodflödet. Nexium HP och en spruta som heter Fragmin. I onsdags var jag ute i trädgården och tog lite bilder på nyutslagna blommor.

En Gul Rudbeckia 

Den första utslagna röda Rudbeckian

Ett bestånd av Solbrud har också slagit ut

och de små Rabattrosorna har brett ut sig 

Det har hänt lite i trädgården när jag varit borta

och Dennis var glad att husse kommit hem igen

Det var allt för den här gången

Ha det gott

Stig

Postat 2018-07-06 07:39 | Läst 3966 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Nu blir det polbad och lite annat

Augusts farmor Lisbet och hennes man Ove kom och lämnade igen nycklar till Margarets lägenhet som de fick låna under bröllopet, och vi bjöd på kaffe.

 Söndagen efter bröllopet blev lite av en vilodag för alla utom för August som var alert som vanligt, Peter och Trine åkte till vårt varuhus Mejk och inhandlade en gunga och en badpol.

Augusts badpol i kartong

Peter blåser upp den nyinköpta badpolen

Sedan blir det premiärdopp  

med August och en vattenkanna i badpolen så det blev jättekul 

Det behövs mer vatten i kannan

Det är säkert något fascinerande med rinnande vatten

Kan man hälla vatten på mamma Trine så blir det extra kul 

Närbild på vattenleken

Ombytta roller här får August känna på att få vatten på huvudet

I förra veckan så kom min nya Epsonskrivare och den var ganska lättinstallerad. Windows 10 verkade vara väl förberedd på att installera maskinvaror. Epson Surecolor P600 skiljer sig en del från min förra Epson Stylus Photo R3000. Innan jag bestämde mig för Epsonskrivaren så funderade jag även på Canon Pixma Pro-10S, men det som till slut avgjorde var att Epson är något mindre och har större bläckpatroner. Det tar kanske lite tid att vänja sig vid nyheterna, men de kopior jag skrivit ser mycket bra ut och jag har testat Epson Semigloss och Scandinavian Photos matta papper och de fungerade bra.

Min skrivarhörna med den nya Epsonskrivaren

Nu skall jag köpa några fler sorters papper och kanske papper på rulle det har jag inte provat tidigare det kunde vara kul att testa att skriva ut en panoramabild som blir lite längre än ett A3+ format.

Annars så flyter livet på och mina krämpor har sakta men säkert så gott som försvunnit och det får väl tillskrivas kortisontabletterna som jag äter varje dag. När det gäller mitt ljumskbråck så skrev ju den läkaren som undersökte mig en remiss till kirurgmottagningen, och nu har det kommit svar på den att jag kommer att bli kallad inom 3 månader. Ja, man får uthärda tillsvidare och ha tålamod.

Nu har det varit ganska skönt väder eller hur husse

Nu blir det inte mer för denna gången

Ha det gott

Stig

Postat 2018-06-07 09:19 | Läst 2092 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Det blev ett Bröllop med anorlunda inslag

I lördags så var det vigsel mellan min dotter Susanne och hennes sambo Anika och det blev en borgerlig vigsel utomhus vid Vasselhyttans bygdegård vigselförrättare var Anna Lindberg

Minglande bröllopsgäster utanför Vasselhyttans Bygdegård

Här serverades läsk och mineralvatten till törstande bröllopsgäster

och August släcker törsten i den nära 30 gradiga värmen

Även Dennis tyckte att det var gott att dricka lite vatten i värmen

Vigselförrättaren Anna Lindberg manar till samling inför vigselceremonin 

Här vigs Anika och Susanne av vigselförrättare Anna Lindberg

Anika och Susanne ger varandra en öm kram

Vigselbeviset

Efter vigselakten så blev det ett annat evenemang med trummor och gonggongar en informell vigselceremoni som leddes av Rosa Åkerman 

Anika, Susanne och cermoniförrättaren Rosa Åkerman

Anika och Susanne lyssnar till jordens och vindarnas ljud

Anikas föräldrar Katarina och Olavi ser och lyssnar till ceremonin 

August sitter i mamma Trines knä och tittar på det som händer

Efter denna ceremoni blev det en tipspromenad därefter serverades det en måltid inne i bygdegården  

Här fylls de kluriga svaren i frågeformuläret

Susanne hälsar oss välkomna till bords

Honnörsbordet med brudparet

Flygelbordet till vänster om honnörsbordet

Några gäster vid bordet

Min andra dotter Helène

Det högra flygelbordet med gäster

Efter maten serverades det kaffe och tårtor

Den ena bröllopstårtan

och den andra bröllopstårtan

och en trubadur underhöll oss med sång och musik

Rosa och Anika pratade lite lågmält under musiken

Avslutningsvis får Susanne och Anika delta i en lek om hur väl de känner varandra

Susanne, Anika och deras hund Lillit tar en paus på trappan

Sedan återstod det bara att ta adjö tacka för oss och åka hem, för klockan började närma sig 19.00

Det var allt för denna gången

Ha det gott

Stig

Postat 2018-06-05 22:58 | Läst 4275 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

I bland kommer det lite grus i maskineriet

Mer Prästkrgar

Har knappt hämtat mig från det ena eländet innan det kommer ett nytt. För en dryg vecka sedan började det gör ont i vänster ljumske, och först tänkte jag att det går väl över efter en tid, men det gjorde det inte, så jag började själv misstänka ljumskbråck och googlade på det, och symtomen påminde mycket om hur jag själv upplevde det. https://www.1177.se/Vastra-Gotaland/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Ljumskbrack/

Så jag ringde till min Vårdcentral och berättade om mina misstankar, jag fick rådet att komma till den öppna mottagningen och få träffa en läkare. I måndags så följde jag sjuksysterns råd och fick relativt snabbt träffa en läkare som undersökte mig och han kom fram till samma slutsats som jag, att det är ett ljumskbråck och han skrev en remiss till Kirurgmottagningen på Lindesbergs Sjukhus. Så nu väntar jag på en kallelse där i från.

Nu har de första Vallmoblommorna slagit ut

En mycket liten Backnejlika har också slagit ut

Utsnitt av en  Lupin

och ibland så är det Post Nord som är emot mig. För en knapp vecka sedan så tog jag ett beslut att köpa en ny skrivare en A3+ skrivare och valet har stått mellan Canon Pixma Pro-10S och Epson Surecolor SC-600 och det blev efter mycket vånda den senare, jag har haft flera Epsonskrivare under många år men den senaste, en Stylus Photo R3000 var nog den sämsta jag haft tyvärr.

Epson Surecolor P600

Men i stället för att leverera till mitt vanliga postutlämningsställe på ICA så finns min skrivare på Post Nords utlämningsställe med begränsade utlämningstider. Det skall säkert ordna sig för i morgon har de öppet mellan 8.30 till 10.00 så då får jag hämta hem dyrgripen.

Du Husse varför måste det vara så varmt?

Det var allt för i dag

Ha det gott

Stig

Postat 2018-05-31 23:15 | Läst 3579 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Lite nyheter från Lindesberg och några hemma hos bilder

De första Prästkragarna har slagit ut 

I början av veckan fick jag besked av en läkare på medicinmottagningen, att biopsiprovet visade att jag har sjukdomen Temporalisarterit och att det får jag förmodligen leva med, och det blir att äta kortisontabletter så länge jag lever. De flesta symtomen har ändå gått tillbaka så jag känner mig hyffsat bra.

I torsdags så besökte jag ögonkliniken där en läkare kunde konstatera att synnerven och den Gula fläcken inte tagit någon skada, samtidigt så undersökte han mina ögonlock och ansåg att de var i behov av en operation, men bered dig på en lång väntetid, kanske ett halvt år sade han, för det är lång kö på sådana operationer. 

På fredagen blev det ett besök hos Folktandvården, som var planerat sedan en månad tillbaka, och nu fick jag mina tänder undersökta. Det blev inga obehagliga överraskningar utom att det lossnat en bit av emaljen på en tuggtand, en fraktur kallade tandläkaren det för, och den skall lagas i början av juli.  

I går fick jag ett samtal från de som skall installera min Robotgräsklippare att det blir av den 20 juni, något kul att se fram mot. Undrar om Dennis tycker det samma.

Det var lite av vad som hänt den senaste tiden.

Nu blir det några "hemma hos bilder"

Vardagsrummet från ena hållet

och här från andra hållet

Min matsal som jag fyllt med lite konst,

som innehåller lite blandat akvareller litografier och oljor

Här blir det exteriört med en vy över trädgården 

och uterummet med trädgårdsmöbeln på altanen

Hej då

Det var allt för den här gången

Ha det gott

Stig

Postat 2018-05-27 23:37 | Läst 3348 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa