Ett varnande exempel !!!

Lämna aldrig en plats utan att ha släckt ljusen. För annars kan det gå som det gjorde igår kväll. Bilderna är mobilbilder och jag skakar i kroppen när jag tar dom. En kväll som började trevligt och som också slutade trevligt men med lite väl spännande inslag. Jag hade tjejfest (3 pers) här hemma och pyntat och gjort fint både ute och inne med levande ljus.

 Efter god förrätt och middag så spelade vi alfapet.

Otur var mina ord men som blev tur i oturen ändå. Av en händelse så vänder jag mig om och tittar ut. Ser att det brinner på uteplatsen. Kastar mig ut och skriker till väninnan att hämta brandsläckaren. Tar släckaren i farten och springer samtidigt som jag drar sprinten. Sätter igång att släcka och skriker till väninnorna att ringa brandkåren. Några sekunder till och allt hade varit ett eldhav av uteplatsen.

Väntar här på brandkåren...

Vi sa att det räckte med en liten bil när vi ringde för jag hade släckt under tiden som vi ringde. Men vi ville att dom kom för kontroll.

Golvet fick brytas upp.

En före detta plaststol.

Nästa stol som var på väg att bli en plasthög.

Den sista bilden tog jag i morse då jag begrundade gårdagens händelse. Var till grannen idag på eftermiddagen (han kom hit när brandmännen var här) för att lämna tillbaka en spackel som jag haft för att skrapa bort plast idag. Han sa att brandmännen sagt att jag gjorde ett bra jobb med att släcka. Det har jag inget minne av. Men jag var som sagt lite chockad och uppe i varv av adrenalinkicken jag fick. Jag får också vara glad att inte motorgräsklipparen (se första bilden) tog fyr !! Det har kunnat bli en redig smäll. Har jag vänt mig om fem sekunder senare då har det varit problem.

Lärdom av detta !!!

Lämna aldrig en plats där levande ljus är tända.

Se för sjutton till att ha en brandsläckare.

Jag funderar över mig själv att jag tar upp kameran och börjar fota mitt i alltihopa :O 

Inlagt 2014-06-29 18:13 | Läst 1486 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Nu har ni något att prata om en tid framöver. Det är en sådan där händelse som " det händer inte mig ".
Sten
Svar från Tinaspicture 2014-06-29 19:07
Ja, exakt. Det händer inte mig !! Jag kommer definitivt att blåsa ut ljusen hädanefter när jag lämnar en plats om än för bara några minuter !!
Huvva!
Men jag tycker det verkar som om du klarade situationen utmärkt. Jag tror faktiskt att de flesta skulle ha gått ut och tittat UTAN brandsläckare först, sen in och hämtat den.
Plast är dessutom ett jä... material när det brinner. Trä ger mycket ärligare eldsvådor.
Svar från Tinaspicture 2014-06-29 19:09
Tacksam för mina brandövningar ombord när jag jobbade på sjön. Det satt någonstans i bakhuvudet och gjorde att jag agerade snabbt.
Mashavet 2014-06-29 19:10
Jag anade det. Hade för mig att du jobbade till sjöss.
Svar från Tinaspicture 2014-06-29 20:29
Numera är jag landkrabba sen i januari.
Här är ett utmärkt exempel på vad brandövningar kan göra. Du räddade uteplatsen och kanske ännu mer för att du visste vad du skulle göra. Snyggt gjort Christina ! Känn dej stolt mitt i allt elände.
Hälsningar Lena
Svar från Tinaspicture 2014-06-29 20:28
Tack Lena !! Idag har mina tankar faktiskt gått till mina brandövningar jag gjort genom åren.
Skönt att det gick som det gick. En brandsläckare borde vara lika naturlig i alla hem som en brandvarnare.
Svar från Tinaspicture 2014-06-29 20:30
Ja Sven. Imorgon ska jag se till att brandsläckaren genast blir påfylld igen.
Huga! Vilken storry. En sådan tur att du var så rådig och snabbtänkt.
Svar från Tinaspicture 2014-06-30 18:48
Ja Margareta ! Det gick utav bara farten. Reaktionen kom efteråt och man började skaka i kroppen.
Fin och snabb insats med mkt sinnesnärvaro! Bra gjort! / Björn T
Svar från Tinaspicture 2014-06-30 18:49
Tack Björn ! Det hade kunnat bli mycket värre annars. Men nu ett par dagar efteråt så förstår man det man gjort.
SHIT jag ryser,...
vilken situation.
Och du...höll både huvud och hjärta rätt.
Tur var ju det.
Bra jobbat! Många skulle faktiskt bara frysa fast vid åsynen av elden.
Många tappar både resonemang och logik
när paniken slår sina klor i dom.

//Johanna
Svar från Tinaspicture 2014-06-30 18:52
Jag är glad att jag agerade så snabbt. Det gick på några sekunder så var jag ute med brandsläckaren. Idag så har jag fattat situationen lite mer. Igår satt jag bara och skakade på huvudet åt åsynen av det som brunnit.
Men fan vad läskigt!! Tur att ni agerade fort,kunde gått riktigt illa detta.
Nu är det jag som shoppar loss på en släckare!
Svar från Tinaspicture 2014-07-01 21:24
Det gör du rätt i Nicklas !! Jag hade 6 kg pulver och det gick åt. Jag som muttrat åt brandsläckaren som kändes "åbäkig" och stor där den stod i hallen. Är glad över den idag :) Sen ska jag ringa rörmokaren imorgon och be dom fixa ett utkast för vatten. Brandmännen frågade efter det då dom ville hälla på vatten. Nu fick en tunna med regnvatten duga och en vattenkanna. Ska även åka in till stan och lämna in brandsläckaren för påfyllning. Brandvarnare har jag redan ;)
Nikkor-Nicke 2014-07-02 08:54
Man tänker nog att det aldrig kommer brinna hos mig,men när det händer så är det guld värt med en släckare.
Även om jag har två ställen med vatten på tomten så kan det vara försent innan man når nån av dessa.

Håller på att bygga en eldstad bredvid huset,och när jag eldar där i fortsättningen så kommer nog vattenslangen ligga redo bredvid!!