Ett minne för livet oavsett när du tog det

Från barmark till vintermark.....

Av dom ca 1400 bilderna jag fotat på safarin så har jag i en första omgång plockat ut 348 st som jag redigerat lite grand. Dom ligger nu säkrade (någorlunda) på ett usb minne. Resterande bilder får vänta ett tag på en andra genomgång. För det tar verkligen mycket tid att hålla på med detta. Men som tur är så har jag semester just nu. Jag hoppar emellan med några snöbilder nu.

Inatt föll snön och ca en decimeter landade på backen. Där sprack drömmen om en vår och besvikelsen gick i taket, en stund. Jag hade läst på löpsedeln häromdagen att det skulle bli vår till helgen och man ska väl tro på det som står i tidningen....Eller ???

Istället för att deppa ihop så tog jag på mig termobyxorna för att kunna krypa runt i snön. Kameran fick hänga med mig ut och leka.

Det finns tusen andra saker att ta tag i här hemma. Men varför inte göra det som är roligast först ? Tänkte jag och gjorde det. Man får passa på när man kan :)

Postat 2014-02-20 12:13 | Läst 814 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Fågelskådning, safari del 9

Under den här safariresan så har jag sett så mycket fåglar av alla de slag. Många har man ju tidigare sett i naturfilmer och att få se dom i sin verkliga natur på plats, trodde jag nog aldrig skulle hända mig. Jag har försökt fota så många jag kunnat och när tillfälle har getts.Det finns ca 1500 fågelarter i Östafrika.

En Tofsörn

Det här är en Sadelnäbbstork.

En Sporrvipa.

Den här har jag inget namn på. Någon som vet ?

Maraboustork.

En gam med en otrolig vingbredd och Shakalen som försöker få sig ett skrovmål vid gamarnas byte.

En häftig upplevelse bjöds vi senare på vid Lake Manyara. Himlen fylldes av fåglar ungefär som när man ser stora skaror av kajor som ibland kan täcka himlen här hemma med sina flyguppvisningar.

Helt plötsligt när vi stod och tittade ut över sjön för att få se flamingos som var långt, långt borta så väller dessa pelikaner in över sjön. Helt makalöst skådespel !!! Dom flög runt, runt i formation för att sedan fortsätta på rad.

Jag kan fortsätta med hur många fågelbilder som helst, som jag fotat. Men jag avslutar med denna Örn som har ett namn jag inte vet. Någon annan kanske kan svaret ?

Postat 2014-02-19 12:56 | Läst 1574 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

På spaning och moderskärlek, safari del 8

Vi hade gett oss ut klockan sju på morgonen och när dagen var över så hade vi varit ute på en tolv timmar lång safari i Serengeti nationalpark. Enorma vidder och gnuer överallt. Vi skulle få se en mängd olika djur den här dagen. Migrationen av gnuer var på gång ordentligt. Geparden som helt plötsligt låg där vid vägkanten och spanade in något ätbart.

För långt borta för att göra ett försök.......

Nästa gäng att passera var zebrorna och dom funderade ett bra tag innan dom gick.....

Men dom fick passera utan attack....

Två nyfödda gnukalvar fick vi syn på.

Nu kom dom upp på benen. Kollar man noga så ser man navelsträngen under kalven.

Nu var problemet för kalven att välja rätt mamma.

Det blev rätt och bra till slut..

Jag hoppas ni inte tröttnar på mina bilder för jag har mycket mer att visa :)

Postat 2014-02-18 20:36 | Läst 926 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Serengeti safari, Big five del,7

När vi kom till Serengeti nationalpark så var det dags att ta in på nästa hotell. Vi skulle nu övernatta på Serena lodge 1400 m/öh. Ytterligare ett fint hotell på denna resa och fina hyddor.

Utsikten var enorm och när regnet hade slutat så var det underbart att sitta och njuta av utsikten. Efter lunch som vi fått i oss var det dags att ge sig ut och kolla in flodhästar.

En flodmynning med ca 50 -60 flodhästar som plaskade, gruffade och simmade omkring.

Den här bilden är tagen från ett annat ställe när vi åkte runt. Man skulle kunna tro att det är stenar i vattnet. Här ligger dom hela dagarna för att sen på nätterna gå upp för att beta gräs.

Vi fortsatte sen vår safari ut på savannen. En massa jeepar hade stannat och kameror och kikare var riktade mot detta träd. Kollar man riktigt noga så får man syn på dom. Två leoparder.

Här tar den sats för att hoppa upp på en gren.

Nu hade jag fått mina bilder på The Big Five !!! Vi hade sen turen att få se leoparden igen på väldigt nära håll dagen efter, bara ett par meter från vägkanten.

Fågel nr 1. Namn ? Möjligen en brun visseland ?

Sekreterarfågel. Sitt namn har den fått efter fjäderpennorna på huvudet.

Fågel nr. 2 Namn ?

Grå häger.

Denkentoko är denna fågels namn.

Det finns en otrolig massa fågelarter och man fick syn på en ny varje dag som man aldrig sett. På naturfilmer så har man ju sett en hel del, men att få se dom i vilda naturen är en helt annan sak.

Man ser inte bara djur på savannen. Vägarna måste också underhållas eftersom dom lätt blir förstörda av regn. Alltså måste vägplogarna ta en runda emellanåt.

På söndag var det dags att ge sig tillbaka mot Arusha och det var sista dagen på savannen. Vi fick nu se enorma mängder med Gnuer. Migrationen hade satt fart. Det spelade ingen roll var man tittade så såg man gnuer överallt som var på vandring åt samma håll. Så jädra mäktigt att se. Det är också den här tiden som det föds en massa kalvar.

Dom här kalvarna var bara någon timme gamla.

Alla har inte samma tur. Den här gnu´n fick sätta livet till i samband med kalvningen. Det är då naturens städare kommer och väntar på sin tur.

En stor flock gamar hade samlats för att städa upp på savannen........ Ännu en upplevelse att beskåda. Nya händelser varje dag har det varit.

Postat 2014-02-18 10:16 | Läst 1631 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Mer bilder från kratern, safari, del 6

Efter besöket i Massajbyn så fortsatte resan på grusvägarna. Vi färdades mellan 15 - 20 mil skumpandes på grusvägar som var som tvättbräden. Dammet yrde och man fick göra så gott man kunde för att skydda sin kamerautrustning. Jag kommer efter den här resa aldrig klaga på skumpiga och guppiga vägar. En sträcka på ca femton mil tog över fyra timmar med diverse småstopp.

Men när man väl var framme vid sitt mål så glömde man snabbt bort grusvägarna och överväldigades av alla djur som man såg överallt.

Nästan alla bilder är tagna i Ngorongorokratern.

Det närmade sig nu att få syn på det sista djuret för att få en Big Five på bild. Leoparden......och vi hade tur, för två dagar på rad så kom den i vår väg. Men vi skulle först åkte vi till ett favorit tillhåll för flodhästar.

Familjen hyena.....

Inte en sekund så har jag ångrat mitt inköp av mitt objektiv  canon EF 100-400 f,/4,5-5,6 IS USM !!!

Postat 2014-02-17 10:56 | Läst 1089 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera