"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Våren i Ludvika igår... (och sommmarsemestern beställd...)

Mitt inlägg nr 300 blir ett nytt inlägga på samma tema som mitt mest lästa inlägg från mars 2007 "Våren i Ludvika idag" .

 

Skrattmåsarna har anlänt till "Skrattmåsdammen"...

 

Isen börjar försvinna från Väsman

 

Träden knoppas...

 

Fiken har satt ut utemöblerna....

 

Parken börjar få besökare...

 

Krokusar...

 

Snödroppe....

 

Några knoppar från idag...

 

... men isen var kvar på Marnästjärnen...

Allt fotat med Ricoh GXR (modul P10 förutom de två macrobilderna som fotats med A12 macro)

----------------------------------------

Sommarsemestern då. Efter att ha varit i Frankrike nästan varje sommar sedan 2002 har vi bokat resa till Puerto de Soller, Mallorca. Senast jag var där såg det ut så här:

 

Palma:

 

Soller och Puerto de Soller:

 

Bilderna fotade med min gamla Konica systemkamera (nu i kamerahimmelen) och inskannade till min dåvarande hemsida (nu talar vi 90-tal)

Skulle vara kul med lite nyare bättre foton eftersom dessa foton i denna storlek är de enda jag har kvar.

----------------------

www.ingelaring.se

Inlagt 2011-04-10 13:51 | Läst 4240 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Våren börjar synas även i Dalom tydligen, En del fina bilder har du här, Min favorit är faktiskt den Sv/v gatubilden, En i mitt tycke bra exempel på gatufoto. Hälsn. Leif

Ps. trevligt med resa till " Mallis " var där 07 hösten i " nya " och gamla Alcudia. Skall göra ett försök att återse ön i höst igen om det går vägen.
Svar från Ingela Ring 2011-04-10 21:55
Tack... Ska jag vara ärlig så är den svartvita även min favorit. Fotade huvudsakligen färg, men när jag såg denna bild ställde jag snabbt om till svartvitt. Kul att du gillade min favorit....
De gamla Mallorca-bilderna är visserligen pyttesmå, men de har sin charm. Det ser faktiskt ut som en spårvagn på en av dem, hade ingen aning om att sådana fanns där. Jag gillar spårvagnar, så nu ser jag from mot lite nya spårvagnsbilder när du kommer tillbaka. Jag antar att det blir spännande matbilder också! :-) Annars är jag också väldigt tänd på arkitektur.

Hoppsan, det här blev rena beställningsjobbet! :-D
Svar från Ingela Ring 2011-04-10 22:07
Bilderna från Mallorca är pyttesmå. Då "när det begav sig" hade de flesta modem med max 56 k. Så mina bilder på hemsidan fick inte vara för stora för då orkade ingen vänta in bilden. Så det fick bli små bilder,ok för då. Men visst är det en spårvagn. Spårvagnen mellan Puerto de Soller och Soller. Det går även ett tåg med nästan lika gamla fordon emellan Soller och Palma de Mallorca. Ser fram emot att fota båda. Vad jag hört så är Soller en genuin stad och god mat borde jag få... Så visst jag skall försöka fota spårvagnar, mat och arkitektur. Vad gör man inte för sina vänner ;-)

Ps helt ok med fotobeställningar, det bara inspirerar d.s