"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Min bild nu i DN Kultur...

Ikväll när jag tittade igenom mina blogginlägg såg jag ny komentar under ett av inläggen

 "Grattis till publicering av bilden i DN Kultur idag! Tyvärr med felstavat efternamn (det kan du nog kräva att få rättat om du vill)."

Snabbt som tusan tog jag på mig ytterkläder och sprang ner på stan efter DN. Klockan var snart 19.00 och det slog mig att den enda stället som säljer tidningar som var öppet var Hemköp. Tittade runt lite i tidningshyllan och det fanns en DN kvar. Bläddrade snabbt igenom och där på sidan 3 var min bild pytteliten men ändå den var där!!! Köpte omgående sissta tidningen och vandrade hem. Det var en riktigt bra artikel om Annika Eriksson, men texten under min bild stämde egentligen inte alls. Som fotograf till bilden stod Ingela Rind inte Ingela Ring (undrar var de fått Rind ifrån ???). Dessutom så står det att det är "Torsdagsklubben" i Göteborg på bilden när det är 3000GT Car Club. Förmodligen inte så lätt att veta varken för DN eller konstnärinnan, men så är det. Men i vilket fall: Min bild är publicerad i DN Kultur!!!!!

Sedan får jag tacka Christer Lindh för att han talade om att bilden var i DN så jag kunnde köpa tidningen. Kanske är det enda gången jag får en bild publicerad där.

Nu hoppas jag bara att Annika Eriksson får en riktigt lyckad vernissage och utställning. Hade jag bott närmare Göteborg hade jag gått dit och tittat. Efter att ha läst lite om Annika och utställningen har jag blivit lite nyfiken.

(ps de små faktafelen har jag mailat DN om och jag har även mailat Annika ds) 

Ingela

Bilden som var i DN

www.ingelaring.se

Postat 2008-01-16 20:35 | Läst 4386 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Ludvika = Sverige !!!!!!!!!

Ludvika är lika med Sverige, inte för alla, inte för många men för en del. Detta slog mig igår när jag fotade ABB skrapan. Till stor del kan man säga att Ludvika är ABB och för många som besöker ABB från andra länder blir  Ludvika lika med Sverige. Man kan se det på gatorna ibland, när de strövar runt som turister och tar foton på varandra på Storgatan, framför järnvägsstationen, mot Väsman, mot gågatan mm mm. Vad vet jag, kanske en del under sitt Sverigebesök bara ser Arlanda och Ludvika. En fascinerande tanke, eller hur? Så det kan finnas personer i Japan och Kina till exempel vars bild av Sverige är just Ludvika!!!! Nåt att tänka på för alla som kanske ser ner lite grand på bruksorter  i gemen och kanske Ludvika i synnerhet. Ludvika = Sverige.

Dessutom kommer både Charlie Norman och Dan Andersson från Ludvika

/ Ingela (som kommer från Linköping ;-)

ps. mer Ludvikabilder finns här www.ingelaring.se  d.s

Postat 2008-01-14 21:25 | Läst 7825 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Äntligen... fick jag testa nya kameran....

Äntligen var vädret lite mer fotoinspirerande, sol och bara någon minusgrad. Jag har väntat på detta sedan jag fick hem min nya kamera, Panasonic FZ18. Så idag blev kameran nerpackad och ut jag gick. Efter ett råd från min kollega som är slalomtokig lade jag ner mina stickade fingervantar.... (jag klarar inte att fota med tumvantarna och utan vantar så värker fingrarna så fruktansvärt). Så med tummvantar under promenaden och fingervantar vid fotandet så var jag redo.. Jag hann med en del kort innan fingrarna sa ifrån... Så här ser ni Väsman i januari..

 

Tror att jag är nöjd med nya kameran...Dessa bilder är fotade i RAW men för vardagsfoton kan man använda "Inteligent Auto" som själv hittar bästa inställningen från alla olika program.. 18 ggr Zoom och macro inklusive "telemacro"

Detta kort är taget med "inteligent auto"

Ingela

www.ingelaring.se

Postat 2008-01-13 21:53 | Läst 5599 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Tillräckligt bra för Göteborgs konsthall men inte för Galleri FS ;-)

Bara för skoj så anmälde jag min bild Götaplatsen till Galleri FS. Inte för att jag trodde den skulle bli antagen. Jag tror inte att någon av mina bilder skulle bli antagen i till Galleri FS. Men i detta fall tyckte jag det skulle vara kul att testa eftersom det är den bilden som Konstnärinnan Annika Erisson valt till sitt Vernissagekort inför hennes utställning på Göteborgs konsthall 19/1 - 24/1. Mycket riktigt idag kom svaret "bilden är ej antagen". Till viss del förstår jag faktiskt juryn eftersom jag själv inte heller lade märke till bilden innan Annika Eriksson hörde av sig. Den låg på ett blogginlägg men jag har annars aldrig brytt mig om den. Men uppenbarligen har Annika Eriksson sett något i bilden.  Tror inte jag här skall rada upp alla de sju motiveringarna till att bilden inte antagits. I mailet får man rådet att lägga bilden i kritikerpoolen. Men jag tror jag hoppar det. Tror jag vet var jag har bilden i alla fall. Någon har i vilket fall sett något i bilden och jag nöjer mig med det./ Ingela

PS. En av motiveringarna var att bilden upplevdes som överskärpt så jag byter ut bilden på fotosidan till en helt obearbetad, ni ser jag kan ta till mig kritik i alla fall;-) DS

www.ingelaring.se

Postat 2008-01-13 09:31 | Läst 2629 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Nu har vernissagekortet kommit

Nu har vernissagekortet till Annika Erikssons utställning i Göteborgs konsthall kommit och mitt foto är på  framsidan. Bilden tog jag i somras när 3000GT Car Club hade årsträff i Göteborg och bilarna ställdes upp på Götaplatsen. Annika Eriksson hittade bilden här på bloggen och undrade om hon fick använda den till Vernisagekortet och till katalogen/boken som hör till utställningen. Så där ser man vad en blogg kan göra. Vi var ganska många fotografer som fotade från samma plats men förmodligen var det bara jag som "bloggade" bilden och se hur det gick  ;-) 

Vernissagekortet

Några av de andra fotograferna

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Länk till min hemsida: 

www.ingelaring.se

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ingela

Postat 2008-01-12 11:39 | Läst 2935 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 117 118 119 ... 130 Nästa