"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Stora Gröna Paprikor..

Nästan hela vintern har vi tittat i butikerna efter Stora Gröna Paprikor. Men nej, nej. Alla gröna paprikor har varit små, små. Konstigt egentligen eftersom jag minns att  när jag var tonåring och flyttade hemifrån ville jag ha strimlad grön paprika på ostmackan och då var de stora och jag hann inte alltid äta upp hela. Men nu är de nästan jämnt små, små. Men nu i veckan hittade vi äntligen Stora Gröna Paprikor och kunnde äntligen göra våra grillade paprikor. Det blev sanslöst gått. Paprikorna grillade vi i ugnen tills skinnet var nästan svart, så det gick lätt och ta bort. När de var gillade rullade vi in dem tidningspapper för att dra ur vätska. Ner de svalnat, skalade vi dem, kärnade ur och skar dem i 3-4 strimlor/paprika. Strimlorna lade vi i en form, saltade, lade på tunnskivad vitlök och lät dem dra över natten i lite dressing (2 delar olja och en del vinäger, salt och peppar). Det åt vi med ciabatta som förrätt innan Renskav med kantarell. Våra egna kantareller är slut så den här gången använde vi torkade trattkantareller istälet. Blev lika gått det med.

Mera mat: Igår kom det efterlängtade paketet från Frankrike med lite smått och gott i matväg. Ett antal Saucisson Sec (fransk ”torkad” korv). Foie de morue (små burkar torsklever konserv)  och hemgjord konserv med Canard (pastej på ankkött). Så det blev fredagskvällens meny tillsamans med bröd och vin. rena njutningen. I paketet fanns även fragole (gröna bönor), tapioka och kryddor. Förhppningsvis räcker alltihopa till vi skall åka ner till Frankrike.

Helgens meny i övrigt består av panerad hokifilé med persiljesås med Roquefort sallad som förrätt och kikärter med lamm och sallad med riven valnöt över. På kvällen tar vi lite Saucisson Sec, parmaskinka eller ost, det finns ju att välja på nu ;-)

I övrigt så tar vi det lugnt i helgen och snart är det måndag och arbete igen. Men denna vecka har bara 3 arbetsdagar. Sedan är det helg och klämdag. Så på fredag bär det av till Linköping med tåget för att hälsa på mamma och någon kompis. Kanske blir det några kort tagna då, vem vet.

Ingela 

www.ingelaring.se 

Postat 2007-05-12 10:15 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

En del är svårt, annat enklare... vad gäller foto

Jag  för min del tycker att det är enklare att fotografera saker än människor. Byggnader går hyfsat bra att fota, lika så blommor och bilar ibland lyckas jag till och med med djur, men människor, det är svårt det....  I ärlightens namn har väl inte försöken varit lika många heller. Gillar ju byggnader, städer, blommor mm. Men visst vore det kul med lite bra kort på släkt, vänner och bekanta. Även gatufoto verkar urkul. Så emellanåt gör jag mina tappra försök, som när vi hälsade på bekanta i Frankrike senast. Resultatet blev milt sagt blandat, ibland hängde inte jag med, ibland hängde inte kameran med, men några är nog helt ok. Jag har bara justerat färg, skärpa mm och knappt beskurit dem alls. Med lite mer jobb kanske något blivit bättre, men i vilket fall så här blev det.

Kusiner på besök

storasyster tar hand om  lillebror...

...så lillebror vågar titta på fina bilen..

Alex är ute och cycklar...

.. och hjälper till i verkstaden...

...eller är bara nyfiken

Dom stora grabbarna mekar..

... och mekar

men på kvällen tar alla paus..en del leker..

..andra tittar på..

men även Sebastien tar det lungt en stund..

Vet inte om jag vågar mig på att lägga ut något kort på fotosidan. Sist jag lade ut ett barnfoto blev jag så sågad att jag tog bort det dagen efter... Hoppas det här inte går lika illa ;-) 

Ingela

www.ingelaring.se 

Postat 2007-05-08 20:38 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Nya bilder och underlig humor...

NYa bilder: Nu är hemsidan uppdaterad med nya bilder från Frankrike, Midi-Pyrénéer, Foix. Många bilder tog jag och alla har jag inte tittat på ännu. Men nu är i alla fall ett urval av mina natur och stadsbilder på hemsidan http://www.agarcia.se/france/ .  Får titta lite på de andra sedan och se om de är värda att jobbas med. Ingen idé att jag fotar igen innan det är klart, jag har ju inte hur mycket tid som helst  ;-)

Underlig humor: Natten till lördagen klockan 02.00 ringde telfonen. Vi svarade inte först, men då det ringde andra gången svarade vi. Det kunnde ju ha hänt sambons barn, barnbarn (knappt en månad gammal) eller någon av våra föräldrar något.  Han som ringde uppgav sig vara polis. Han sa att vår bil varit inblandad i en älgolycka och var totalkvaddad. Vi ville inte tro på det. Bilen var ju i garaget som ligger i centrala stan och var låst dessutom är ju bilen larmad. Inte skulle någon ha kunnat bryta sig in och stjäla den obemärkt !!!!!!!!!!! Men han stod på sig, så sambon såg sig tvingad att gå till garaget mitt i natten för att titta. Bilen stod i garaget som den skulle. I vilket fall var min nattsömn förstör, sov oroligt ända fram till morgonen. Vi funderade en del på vem det kunnde varit, pojksträck, practical joke eller någon som vill djävlas. Ingen avslöjade sig för att tala om att det var ett skämt. Så vi tänkte att det kanske var någon som ville djävlas och i så fall gör han nog det igen. Vi ringde polis och telia för att ta reda på hur man skall förfara i sådana fall. Först i dag så fick vi av en slump bekräftat att det var menat som skämt???? Hur kul är det, bli väkt mitt i natten, bli uppskrämd och gå till garaget. Humor? Kanske, om man innan man lägger på avlsöjar sig och skämtet, eller i vart fall strax efter. Men åsikterna är väl olika. 

En dag kvar av långledigheten och en del av allt som tänkts blev gjort, lite bilder, hemsidan, städning (men inte allt), matlagning (lax, kyckling,  renksav och idag lamm med bönor) http://www.agarcia.se/recept/. Men inga krukväxter omplanterade och än så länge inga golv skurade, får bli en annan gång ;-) I morgon är det arbete igen och nedräkningen till nya jobbet börjar. 

Ingela

www.ingelaring.se

Postat 2007-05-01 07:57 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Nytt jobb eller....

Nytt jobb eller vad man säger. Igårkom beskedet äntligen. Innan det blev klart att vår avdelning skulle läggas ner hade jag sökt ett annat jobb hos samma arbetsgivare. På grund av den stora "omställningen/omorganisationen och nedragningar runt om i landet så har beslutet om den tjänst jag sökt dröjt. Men som sagt nu kom beksedet jag fick jobbet, som är på en enhet som kommer att vara kvar!!!!  1 juni börjar jag mitt nya arbete. Förutom att det löst sig så tror jag att detta jobb är roligare än mitt gamla och  jag får 1 timme kortare restid per dag. Bra Va!!! Två till av mina kollegor från arbetslaget fick samma besked. Så nu har det löst sig för oss tre. Övriga svävar fortfarande i ovishet om vad som händer 1 mars nästa år. Ledningen säger att ingen blir arbetslös men men. Att inte bli arbetslös kan ju faktiskt inebära att bli erbjuden arbete med långpendling till arbetsuppgifter man inte vill ha, så oron är stor. Och detta är bara i våran lilla värld. Samma sak pågår i hela landet. Allt känns som att vara en figur i ett jättestort strategispel på datorn.

Men nu är det helg och långledigt (lö-ti) och jag tänkte fixa till lite av mina bilder från Frankrike, se några filmer och eventuelt spela lite dataspel (everquest 2). Dessutom laga lite mat, städa och kanske plantera om krukväxter och fixa balkong. Får väl se vad jag hinner med. hitintills har vi i alla fall varit och handlat samt tvättat sportbilen samt tagit en promenad på Högberget.

www.ingelaring.se

Postat 2007-04-28 16:08 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Kor i Frankrike....

Jag är väl lite tokig men jag har fått ett nytt favoritmotiv nämligen kor!!! Kan inte låta bli att fota dem. Inte så mycket den vanliga svenska SRB men väl andra kor. Så nu när jag var i Frankrike hände det igen, kor av en för mig okänd ras i Fransk hage och kameran kom fram. Hade dessutom lite tur att ägaren kom för att flytta på dem så jag fotade på så gott jag hann. Kameran inte alltid alltför snabb borde nog satt på sekvensfotoinställning (heter det så när kameran tar tre bilder efter vartannat?) men glömde helt enkelt det. Var kanske lika bra det, nu blev det ju ett hanterligt antal bilder istället.  Tyvärr kom jag inte tillräckligt nära Åsnorna annars hade det blivit ett ansenligt antal bilder där med. Konstigt vad som kan insperera till fotografering egentligen.

Bilderna från Frankrike har jag lagt upp på min "Djurhemsida".

www.ingelaring.se

Men här några små ex bilder

Ingela

www.ingelaring.se

Postat 2007-04-21 10:25 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 119 120 121 ... 124 Nästa