Mina bilder och tankar för dagen

På förekommen anledning... ett trist inlägg att behöva skriva

Jag har under en tid haft en "följare" på min blogg som ägnat sig åt att ta varje tillfälle till att i inlägg provocera det jag skriver. Dessutom har personen i fråga skickat kränkande mail till mig. Jag skulle inte bry mig om det var så att personen var en seriös människa som drevs av ett fotografisk bildintresse. Men så är det inte heller. Personen i fråga saknar uppenbart fotografiska ambitioner, kunnande, erfarenhet och har inte ens en pyttebild på sin sida, men är noga med att påpeka sin akademiska överlägsenhet.

Jag har därför bestämt att - eftersom jag har ett utgivaransvar för min blogg - konsekvent ta bort personens samtliga inlägg på min blogg. Det är trist, men nödvändigt. Jag har inte den bloggen för att ständigt ta emot skit och Fotosidan erbjuder tyvärr inte möjligheten att spärra vissa från ens blogg.

Bilden ovan tog jag f ö  för länge sedan en sen kväll vid en gränsövergång vid det som då kallades "järnridån", den som delade öst-och-västeuropa. Mannens uppgift var att snoka runt efter gömda flyktingar på tåget. Jag tyckte bilden passade detta genuint trista blogginlägg...

./.

Mer av mina bilder: www.fyrafotografer.se

Inlagt 2019-04-30 11:01 | Läst 1778 ggr. | Permalink
Bilden är fantastisk! Riktigt bra! Tycker du gör helt rätt ang. de åtgärder du vidtagit! Kanske det är bra att 'anmäla' den personen även till redaktionen på FS, dom kan kanske stänga av honom/henne..
Hälsn!
Svar från per-erik åström 2019-04-30 14:01
Hej Jan. Jag hoppas att det här inlägget hjälper. Kul att du gillade bilden.
Med vänlig hälsning/per-erik
En ödesmättad, historisk, och påpassligt bra bild! Tråkigt med Din "följare". Anmäl honom till redaktionen!
Svar från per-erik åström 2019-04-30 14:00
Jag får väl överväga det om inte det här inlägget hjälper.
Med vänlig hälsning/per-erik
Jo, ett mycket litet (runt 1...) fåtal personer har emellanåt fått en att längta efter en "ignore"-funktion här, som många andra webbplatser har. Tyvärr (eller kanske lyckligtvis) kan ju en person ha gedigna och värdefulla kunskaper inom ett område vederbörande behärskar, men ägna sig åt rent struntprat när han hamnar utanför.

Censur är tråkigt. I det här fallet förstår jag dig.
Svar från per-erik åström 2019-04-30 13:59
Tack Per. Du förstår. Jag avskyr censur, men i min blogg vill jag inte ha kränkningar. Gärna diskussioner, gärna om bild men inte översitteri.
Med vänlig hälsning/per-erik
En riktigt fin bild som visar rådande stämning. Funderar på om det var tillåtet att fotografera vid gränsövergångarna eller om det var risk för 20 år i en mörk fängelsehåla
Svar från per-erik åström 2019-04-30 13:56
Hej Peter, och tack för berömmet. Nej, riskfritt var det verkligen inte...

Med vänlig hälsning/per-erik
Fantastisk bild, värd en guldstjärna! 🌟
Svar från per-erik åström 2019-04-30 13:55
Det! Det var hyggligt.
Med vänlig hälsning/per-erik
Hej,
Helt rätt. Radera olämpliga inlägg. Har gjort det vid några få tillfällen, då inläggen varit personligen kränkande. Ibland kan man lämna inlägg obesvarade. För att inlägget avslöjar sig självt som osakligt.
Din bild är så gripande från en svår tid.
Ha det väl
Bob
Svar från per-erik åström 2019-04-30 13:54
Tack för uppmuntran Bob. Det värmer.
Med vänlig hälsning/per-erik
Du gör rätt att to bort kränkande inlägg. Bilden du visar här är tycker jag är fantastisk!

Hälsningar
Eva
Svar från per-erik åström 2019-05-01 09:34
Tack Eva!!
Med vänlig hälsning/per-erik
Instämmer! Och en fantastiskt bra bild! Hälsningar/ Björn T
Svar från per-erik åström 2019-05-01 09:35
Tack ska du ha Björn!
Med vänlig hälsning/per-erik
En fantastisk bild. Har rest genom Östtyskland och det var sannerligen minnesvärt, eller snarare avskyvärt, volkpoitzei DDR var en ruskig upplevelse. Din bild i föregående inlägg var också strålande.
Svar från per-erik åström 2019-05-01 09:36
Jodu Stefan. DDR var verkligen ingen walk in the park.
Med vänlig hälsning/per-erik
Det är tråkigt att man inte kan blockera medlemmar som verkar ha som sin livsuppgift att ta över andras inlägg och vrider till det så att det går åt en massa energi till att se och/eller bemöta en massa stolligheter.

För mig resulterade det som bekant i att jag flyttade mitt bloggande och mer eller mindre avvecklade mitt engagemang på fotosidan.

Tycker att redaktionen borde ta sig en allvarlig funderare på att man faktiskt bör ha möjlighet att stänga av personer som beter sig mer eller mindre som stalkers. Även om man kan plocka bort kommentarerna har ofta humöret fått sig en onödig snyting när de väl är skrivna och sedda.

Nu kan det givetvis vara så att fotosidans tekniska lösning inte medger att man fixar detta utan större ombyggnad? Annars är det för mig obegripligt att det inte ordnas.

/Affe
Svar från per-erik åström 2019-05-01 09:40
Jag kontakta Fotosidan med anledning av detta men fick till svars att de inte hade för avsikt att implementera funktionen. Lite tråkigt tycker jag. Jag tänkte, precis som du, på att lämna bloggandet här på Fotosidan. Vi får se hur det hela utvecklar sig...
Ses/pe
alf109 2019-05-01 17:16
Per-Erik
Den stora fördelen med att blogga på en "neutral plattform" är att man kan blogga om vad man vill och hur man vill utan att få läsa i kommentarer att "Detta är faktiskt en sida för fotografi..." och liknande från en del så fort de personliga åsikterna inte ligger i fas med läsarens. Det blev också något "familjärt" över att blogga på fotosidan som jag tyckte mest var negativt. Ibland kändes som att man skulle "läxas upp" om man inte ville vara så där lagom myspysig så att man inte riktigt passade in runt julbordet på den årliga släktsammankomsten liksom om du förstår hur jag menar.

Sedan detta med den nu aktuelle (som tidigare fanns i ett par upplagor till) som frekvent parasiterar på andras inlägg och använder dem för att få egen uppmärksamhet och helst tar bort allt fokus från det man skriver om i sina inlägg, för att inte nämna hur mycket energi han/de kostar helt i onödan.
Tråkigt med tråkiga typer.

Just det som du nu tar upp är en av orsakerna till att jag inte "exponerar" mig på FB, till exempel. Jag är kolumnist i en dagstidning, och till min uppgift hör inte att alltid stryka medhårs i olika frågor, och då får man gott om fiender.

Därför svarar jag aldrig på tfn om numret är okänt.

Har gillat FS för att det bara är medlemmar som kan kommentera, men att det också inom en sådan grupp finns krångelpettrar är ju synd.

Bilden ovan ÄR fotojournalism när den är som bäst.
- hawk
Svar från per-erik åström 2019-05-01 09:41
Tack Håkan. Kloka ord och särskilt tack för din uppskattning av bilden!
Med vänlig hälsning/per-erik
Stark bild. Och intressant att du får till dina bilder i ett gränsland mellan reportage/dokumentation och ett mer poetiskt bildspråk. Och det hänger ihop. Det är bara att gratulera. ( Tråkigt med iglar däremot.)
/ Gunnar S
Svar från per-erik åström 2019-05-01 09:42
Stort tack Gunnar!
Med vänlig hälsning/per-erik
Det här är absolut en riktigt stark bild, gillas mycket! Hils, LO
Svar från per-erik åström 2019-05-01 09:43
Tack ska du ha LO!
Med vänlig hälsning/per-erik
En mycket bra bild, som växer ytterligare ett snäpp när man får höra historien bakom bilden.
Svar från per-erik åström 2019-05-01 09:44
Tack för det Mikael!
Med vänlig hälsning/per-erik
Kraftfull bild! Mycket tråkigt att höra om påhoppen.

MvH
Johnny
Svar från per-erik åström 2019-05-01 09:45
Tack Johnny.En gör så gott en kan, som farmor sa.
Med vänlig hälsning/per-erik
Suverän bild för övrigt!
/Affe
Svar från per-erik åström 2019-05-02 07:05
Tack, tack!
Ses/pe
Makalöst bra bild. Dumma människor ska man inte tvingas att umgås med mot sin vilja. Skippa honom/henne bums.
Svar från per-erik åström 2019-05-02 07:06
Tack ska du ha Torbjörn!
Med vänlig hälsning/per-erik