En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Återbesök på försök

Soluppgång från min altan 7 40 20 februari 2016 P1020934

Soluppgång från min altan 7:40 den 20 februari 2016

Den morgonen försjönk jag väl lite i mina tankar och undrade varför jag inte  skriver ner dessa tankar i min för tillfället sovande blogg, men det tog några veckor innan jag kom till skott.

Man skall aldrig säga aldrig heter ett gammalt talesätt, och nu gör jag ett återbesök på Bloggen igen. I höstas skrev jag att det saknades motivation i foto och skrivlust för att fortsätta mitt medlemskap, när det skulle upphöra om några månader, men jag ändrade mig när jag fick ett erbjudande på "The Black Friday" från Fotosidan om reducerad medlemsavgift och det nappade jag på. Så nu är jag tillbaka igen.

Mitt hus i Lindesberg den 18 januari 2016

Under det gångna halvåret så har jag läst i stort allt som bloggats här och ibland har jag kommenterat när det funnits något jag berörts av, eller att det funnits reportage som varit intressanta, som till ex. Maggans fantastiska bildreportage från San Fransisco och Rio de Janeiro, och Bengans många tester av antika objektiv på en modern digitalkamera är lite fascinerande.  

Hösten har inte gått spårlöst förbi här i Lindesberg, i början av november så upptäckte jag att det droppade vatten från taket i tvättstugan, och den ligger rakt under mitt dusch-och toalettrum så det var ganska klart att det var därifrån som vattnet kom. Efter kontakt med mitt försäkringsbolag så kom en skadereglerare hem till mig och mätte upp fukten i duschrum och tvättstuga, och det gav ordentligt utslag

Det hände inte så mycket mer än så fram till efter nyår då tog jag kontakt med försäkringsbolaget igen och där vi hade en dialog om ersättningen och det konstaterades att golv-och vägmaterial var så gammalt att ersättningen skulle bara bli 25% på grund av åldersavdrag. Då bestämde jag mig för att begära s.k. kontant reglering och sköta reparationen på egen hand. 

Nu har min son Peter varit här och hjälpt mig att riva ned taket i tvättstugan och all fuktig isolering sedan rev vi bort golvmattan i duschrummet därefter så har vi ställt in varmluftfläktar som skall torka bort fukten.

Duschrumet demonterat P1030052

Vår lokala rörfirma har varit här och demonterat tvättställ, toastol, duschblandare och element, så nu är det tomt i duschrummet, och där står bara en värmefläkt som skall torka upp fukten från betongbotten. 

Bilderna ovan och nedan har jag tagit med min nya fotoapparat Panasonic Lumix GX7 som jag köpte för två månader sedan och det var ett erbjudande på Cyber Photo som jag inte kunde motstå. Sedan tidigare så har jag en liknande Panasonic GF1, som jag köpte i januari 2010,  det är 6 år sedan, nu kändes det att det var dags att skaffa något nytt som lite tröst tyckte jag, i all bedrövelse med vattenläckan. Den nya kameran är mer utvecklad än min tidigare med många nya finesser, bl.a. så har den bildstabilisering i kamerahuset vilket öppnade en möjlighet att med en adapter så kunde jag använda mina Nikonobjektiv. Men då blir det manuell fokusering och lite långsammare fotografering.  

Så här ser den ut med min normalzoom.

Nu skall jag bara skaffa mig lite vassare optik också men det får vänta ett tag, jag har ett par objektiv en s.k. normalzoom på  14-42 mm. f/3,5-5,6 och den duger tills vidare, den levererar ganska bra bilder tycker jag. Med min GF1 levererades ett 20 mm. f/1,7 det har jag inte använt många gånger. På önskelistan finns det en annan zoom 12-35 mm. f/2,8, men den kostar ganska mycket.

Livet i Lindesberg är inte bara elände utan det finns glädjeämnen också, och en av dem är naturligtvis Dennis som nu har blivit 11 månader och om en månad blir han ett år. Nu har jag tagit med mig den nya kameran på våra promenader och då blir det bland annat lite bilder på Dennis.

Min andra glädjespridare är Margaret, med henne har mitt liv fått lite mening igen.

Snö och is p Lindesjön 2016

Vintern kommer och går här i Lindesberg, den 18 januari var det flera grader kallt, men nu är det mest slask med några plusgrader på dagarna 

En annan nyhet är att vi i bostadsbristens tid fått två åttavåningars höghus i Lindesberg. 

Bottenåns utlopp i Lindesjön februari 2016 P1020878

 Bottenåns utlopp i Lindesjön i februari 2016

Dennis spanar från skogen ovanför vårt bostadsområde i Lindesberg februari 2016

Första Snödropparna med två Nässelfjärilar i min trädgård 15 mars 2016 P1030060

Första Snödropparna med två Nässelfjärilar i min trädgård 15 mars 2016

Det var allt för tillfället men jag skall försöka återkomma lite oftare hädanefter.

Ha det gott

Stig

 

Inlagt 2016-03-15 23:19 | Läst 3426 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Kul att se dig igen Stig, ha det fint i Lindesberg. :)
/Affe
Svar från Stican 2016-03-16 08:15
Tack Affe. Som jag skrev så är det aldrig försent ändra sig, och det vore kul att se dig igen med dina fina bilder och ibland samhällskritiska bloggar här på fotosidan. Är ibland inne på din egen blogg och får ju ta del av både bilder och dina funderingar över stort och smått, men av någon anledning så har jag inte lyckats kommentera vad jag nu gör för fel, men jag läser det mesta.
Ha det gott/Stig
Panasonic 20/1,7 är ett utmärkt objektiv, skarpt även på full öppning. Synd att inte använda det.
/Gunnar
Svar från Stican 2016-03-16 21:59
Hej Gunnar och tack för din kommentar, jag har visst använt 20 mm. några gånger men det har enligt mig lite begränsat användningsområde. Det kanske lämpar sig mest vid gatufoto. Använde det en del på min Lumix GF1 innan jag köpte min 14-42 mm. Nu kan jag ju använda 20 mm. på min GX7 som har bildstabilisering i kamerahuset.
Ha det gott/Stig