En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Min Vinterträdgård

P1040283 Tredje advent

Tredje advent gjorde jag ett försök att ta några bilder på min "Vinterträdgård", men det blev inte mycket att visa upp tyvärr så dem slipper ni se. Men efter en klar natt c:a 10 grader kallt och en vacker morgon med lätt rosa himmel så blev bilderna lite roligare.

 Vy över min Vinterträdgård DSC_0770

Vy över min Vinterträdgård

Lindesbergs Kyrka med lite pudersnö DSC_0785

Lindesbergs Kyrka med lite pudersnö.

För en tid sedan  så köpte jag ett Tamron 150/600 mm. objektiv, och jag har tagit kyrktornet med detta på 600 mm. på fri hand så det ser kanske ut som lutande tornet i Pisa.  

Panorama över min vinterträdgård 12 december 2016Panorama över min vinterträdgård 12 december 2016

Dennis betraktar vår Vinterträdgård från altantrappan DSC_0776

Dennis betraktar vår Vinterträdgård från altantrappan

Som jag nämnde tidigare så har jag skaffat mig en ganska lång telezoom och det efter mycket funderande om jag verkligen har behov av en så pass stor och tung pjäs. Men jag vet inte om det är att jag läst och låtit mig inspireras av några flitiga herrar här på FS eller om det bara är fåfänga som styrt mitt beslut. Det som kanske slutligen avgjorde var att det utbjöds ett Tamron 150/300 mm. på Cyber Photo till reducerat pris.

Det har inte blivit så mycket fotande med "Tamronen" men några bilder har jag ändå testat och det har varit både med och utan stativ. För att ha något att fota så köpte jag en fröautomat och några talgbollar för att locka småfåglar med, men det kom oftast lite större fåglar som Kajor t.ex.Fröautomaten på plats i äppelträdet 2016 DSC_0695

Fröautomaten på plats i äppelträdet 2016

Testar Tamron på en Talgoxe vid fröautomaten DSC_0635

Testar Tamron på en Talgoxe vid fröautomaten

Talgoxe vid fröautomaten DSC_0632

Det är säkert samma Talgoxe vid fröautomaten.

De här första bilderna tog jag med kameran på stativ och jag borde bländat ned till 8 men det får bli nästa gång.

Nästan halvmåne den 6 december 2016

Nästan halvmåne den 6 december 2016

Luciamorgon i Lindesberg 2016 DSC_0792

Luciamorgon i Lindesberg 2016

Avslutar med en bild på Luciamorgonen tagen från altanen

Ha det gott

Stig

Inlagt 2016-12-13 09:03 | Läst 3079 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Fin bild på talgoxen. Det kan vara rätt kul med en telezoom, jag använder min en hel del. Ni tycks ha en vacker lucia. Adventsstakar är en okänd tradition här, och vi tog aldrig med någon från Sverige. I mitt föräldrahem stoppade vi alltid mossa och små svampar i adventsstaken.
Tack Ernst-Göran för en trevlig kommentar. Min första telezoom var också en Tamron, den var helt manuell den hade inte autofokus, men tog bra bilder ändå, den skaffade jag omkring år 1985 inför min resa till Padjelanta.
Den här zoomen den har ju allt autofokus och VC d.v.s. Vibration Compensation, samt fin optik med LD-glas. Men den är ganska tung att handhålla då det kan ibland vara svårt att fokusera. Så ibland är det nödvändigt med stativ.
Ha det gott/Stig