En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

En enda bild

Våra morgonrutiner är att vi tar en promenad, och det brukar bli vid 6:30 snåret så Dennis får uträtta sina behov. Sedan blir det lite frukost och en stunds koppla av med radions P2 som sällskap, i morse bjöds det på klassisk morgon med vilsam musik.

Denna morgon spelade de ett stycke med Helene Sjöholm och Helsingborgs symfoniorkester - Symfoni nr 3, "Kärlekens fyra ansikten" av Sven-David Sandström.

När jag sitter där och njuter av musiken så tittar jag ut genom fönstret och får se en blodröd himmel som jag måste föreviga så jag hämtar kameran och här är bilden.

Det var allt för i dag

Ha det gott

Stig

 

Inlagt 2017-10-21 12:16 | Läst 4296 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
En väldigt bra morgon ger det intryck av.
Svar från Stican 2017-10-22 09:04
Tack Stefan.
Försöker njuta av livets små glädjestunder och radions P2 på mornarna är ett av dem.
Ha det gott/Stig
Med en sån bild räcker en väldigt bra!/ BjörnT
Svar från Stican 2017-10-22 09:05
Tack Björn för ditt fina betyg, det värmer.
Ha det gott/Stig
Det är ofta vackra morgnar och kvällar nu, dessutom händer det under rimliga tider på dygnet.. Men jag tycker det är ytterst svårt att få resultatet på bild att bli lika fint som det var i verkligheten, trots bildbehandlande på alla möjliga sätt.. känns som kamerorna har problem med färgerna, trots RAW-format.. Eller så är det 'jag' som är problemet.. Fin bild här i alla fall!
Hälsn!
Svar från Stican 2017-10-22 09:11
Tack Jan.
Det stämmer nog att det kan vara svårt att få till bilden så den liknar hur det såg ut i verkligheten, men jag tror att jag hamnade ganska nära ändå med den här bilden, och jag har inte bildbehandlat den utan den kommer direkt från minneskortet.
Ha det gott/Stig
Bra start på dagen verkar det. Det är svårt att stå emot sådana himlar! Trevligt med siluetterna och inte minst kyrktornet.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Stican 2017-11-19 13:54
Tack Bjarne. När jag flyttade hit för 7 år sedan var det en av flera saker som jag uppskattade, utsikten från mitt vardagsrumsfönster, och jag tröttnar aldrig på den vyn samtidigt när det spelas något vackert på radion.
Ha det gott/Stig