En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Senaste Nytt från Lindesberg

Dagen började bra med en vacker soluppgång

P1060068 Soluppgång i Lindesberg

Soluppgång i Lindesberg 6,56

Dennis och jag tog vår sedvanliga morgonpromenad och därefter blev det frukost för Dennis och en kopp kaffe med bulle för mig. Efter att ha kollat hur det står till i världen och om det hänt något positivt i skid VM på TV så tog vi en välbehövlig napp.

Men vid lunch så höll jag på att sätta filen i halsen

P1060510 Tidningen T- bladet

 Tidningen T- bladet utkommer 4 gånger om året med nyheter och information till länets innevånare, i måndags så fick jag den i brevlådan, men jag tittade inte i den förrän i går. Det står ofta mycket läsvärt i tidningen och så även i detta nummer. En artikel handlade om den utmärkelse, som regionsjukhuset USÖ fått, att det har utsetts till Sveriges bästa Universitetssjukhus. Det är väl gott och väl, till jag läste om motiveringen och där kunde jag läsa bland annat att de ser klara förbättringar i väntetider. Då undrar jag hur långa väntetider det var innan. Nu har jag väntat i snart 1 år på behandling av mina "hängande ögonlock" så kallad ptos.

Nu har jag efter flera samtal med Ögonkliniken på Lindesbergs Sjukhus och USÖ fått till svar att jag står på kö för operation, jag tröttnade på dessa svar så jag vände mig till Vårdslussen, som efter en tid har över fört mig till Capio Läkargruppen, så nu  hoppas jag att det inte tar så lång tid till operation. Det finns ju en tremånaders- regel, och den har man följt till viss del, så jag har fått träffa läkare som undersökt mig.

I maj 2018 drabbades jag av ett ljumskbråck som en läkare på vårdcentralen i Lindesberg skickade en remiss till USÖ som överförde mig till Karlskoga Lasarett, och dit fick jag komma i september för undersökning där en läkare kort och gott kunde konstatera att jag hade ett ljumskbrott som skulle opereras, men det kom en ny kallelse om en ny undersökning på  Karlskoga Lasarett i slutet av januari 2019.

En ny undersökning av en annan läkare som kom fram till samma resultat att en operation skulle göras om c:a 2 månader alltså någon gång i mars. Då har jag fått vänta i ungefär 10 månader snacka om förbättringar av väntetider.

P1060520 Klara förbättringar i väntetider

klara förbättringar i väntetider, jo pyttsan det gäller nog inte alla tyvärr

Nu har jag gnällt färdigt för i dag och hoppas kunna skriva om något roligare nästa gång

P1040446 Det Ensamma trädet på Lindesby Strandängar

 Det Ensamma trädet på Lindesby Strandängar

Ha det gott

Stig

Inlagt 2019-02-27 17:18 | Läst 4896 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ja, det är inte lätt med vården.. den är nog ett tema att återkomma till titt som tätt.. Väldigt vacker soluppgång fick du i alla fall! Liknar mina solnedgångar i väst.. det blir ofta ett fantastiskt ljus som t.o.m. kamerorna ofta har svårt att återge fullt ut.. Ha det så bra!
Hälsn!
Svar från Stican 2019-02-27 18:14
Tack Jan för fin support, det blev en liten rapport om hur vi har det här på "bystan" men snygga soluppgångar får jag trösta mig med.
Ha det gott/Stig
Du får njuta av soluppgångarna så länge...Inser att det känns tungt att läsa om detta när man stått i kö så länge som du har.
Hälsningar Lena
Svar från Stican 2019-02-28 08:53
Tack Lena för din kommentar, jag vet inte om jag kan säga att man blir luttrad, men det är utan tvekan tråkigt att det tagit så lång tid. Kanske det händer något positivt snart. Man kan förstås glädja sig åt vackra soluppgångar under tiden.
Ha det gott/Stig
Hej Stig, sjukvården är inte lätt att förstå sig på. Många internationella undersökningar placerar svensk sjukvård väldigt högt, men vad hjälper bra kvalitet på vården om man inte kommer kommer åt vården.....Hoppas det blir av nu. Strålande morgon hade du, tröst för dagen kanske! Hälsningar/ BjörnT
Svar från Stican 2019-02-28 09:00
Tack Björn för dina kommentarer. Att svensk sjukvård står högt internationellt har vi hört och läst om, men de undersökningarna har nog inte studerat vården i alla detaljer, och materiellt fungerar vården utmärkt, det vill jag gärna skriva under på.
Ha det gott/Stig
Inte är det lätt att ta sig fram i vårdköernas slingrande labyrinter. har lärt mig att den där tremånadersregeln som från början var att man inte skulle behöva vänta MER än tre månader har förvandlats till att man inte får någon tid innan det gått tre månader. tröttsamt med all väntan. Många går sjukskrivna helt i onödan under väntetiden.
Skadade mitt knä i november, vilket i sint tur berodde på att jag inte kunde ta emot mig med de onda armarna. Med skadade axlar så kunde jag inte gå med kryckor och sjukgymnasten sa att jag inte fick gå på det knät mer för då kunde jag förvärra skadan.
Ringde privatkliniken och fick komma samma dag och op inom 18 dagar.
Vacker solnedgång du hade, här regnar det mest.
Svar från Stican 2019-03-18 22:30
Tack Margareta för din trevliga kommentar, jag har inte helt tappat hoppet för Läkargruppen Capio har hört av sig och jag skall träffa en läkare den 2 april som skall undersöka mig och förhoppningsvis boka in mig för en operation.
Det var tråkigt med dina skador, men det verkar ju ordna sig till slut, det verkar som att enda sättet att få hjälp är genom privatvård.
Ha det gott/Stig