En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Nu blir det lite blandat

De flesta av bilderna har jag visat tidigare men jag kan inte bättre för närvarande, för det är något fel på min kommunikation och Fotosidan med min lapptop som jag använder under tiden jag väntar på ett nytt nätaggregat till min stationära dator. Jag har påtalat felet för Fotosidans datakunniga, men det har ännu inte givit något resultat. 

Maskrosfrön-2009

Maskrosfrön-2009

Oftast så skummar jag av bildbruset och tyvärr så går mina blickar förbi utan någon kommentar. Men flera välkända profiler fångar naturligtvis mitt intresse, och ibland tar jag mig för att kommentera också. Om det kan vara en förklaring eller ursäkt till varför jag inte kommenterar så ofta, så beror det på att det är mina ögon som strejkar.  

Men så händer det något roligt, det kom ett brev från Capio Läkargruppen i Örebro, och det var en kallelse till undersökning av mina ögonbesvär den 2 maj. Det bådar ju gott så det blir kanske en operation inom kort.

Min dotter Susanne kom och hämtade mig i god tid och vi åkte in till Örebro och till Capio där jag fick träffa den läkare som skall göra ingreppet. Det verkade inte vara något som hindrade från en operation och tidpunkten blir någon gång innan sommaren. 

Varje dag så ser jag att några av er har kikat på mina bilder och det var trevligt att få lite besök bland mina gamla alster, och då tänkte jag att visa dem för en (förhoppningsvis) lite större publik.

Klicka på bilderna så får man lite mer fakta om utrustning bland annat. 

När inte tekniken kan så får en ta till lite andra medel.

Brandgul-lilja 1988

Brandgul-lilja 1988

Lesley-bland-violer 1996

Lesley-bland-violer 1996

Kebnekaise-Kebnepakteglaciären 1991

Kebnekaise Kebnepakteglaciären 1991

Koltrasthane-sjunger-in-våren-2008

Koltrasthane sjunger in våren 2008

Täby-Kyrka-2009

Täby-Kyrka-2009
Pärlemorfjäril på blommande Rönnspirea 2002
Pärlemorfjäril på blommande Rönnspirea 2002

Brunkebergstunneln-2009

Brunkebergstunneln-2009

Den här samlingen bilder är en blandning av analoga och digitala bilder, som jag hade tänkt publicera som en blogg i ett annat syfte så nu låg de klara att användas.

Nu har jag inte så mycket mer att tillägga för tillfället annat än att det löser sig med mina ögonproblem så snart som möjligt, och allt annat kommer säkert också att ordna sig.

Ha det gott 

Stig 

Inlagt 2019-05-05 10:46 | Läst 1707 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Flera fina bilder här! Undrar om glaciären vid 'Kebne' har blivit mindre sedan dess.. men det är nog risk för det, det är ju snart 30 år sen.. Hoppas du får ordning på ögonen, man är ju rätt så beroende av dom, vare sig man fotograferar eller tittar på skärmar, och annat.. och det vill man ju! Ha det så bra!
Hälsn!
Svar från Stican 2019-05-06 08:28
Tack Jan för din fina kommentar, förmodligen så har värmen tärt på Kebnepakteglaciären och alla andra glaciärer i den svenska fjällvärlden, så de har säkert minskat i storlek Jo jag sätter mitt hopp till att det blir en operation snart.
Ha det gott/Stig
Säger som Jan, här fanns många vackra bilder! Glaciärbilden tycker jag är lysande bra och jag gillar också den brandgula liljan extra! Hoppas du får ögonoperation snart. Jag kommer inte ihåg säkert men du hade problem med ögonlocken vill jag minnas. I vilket fall önskar jag dig lycka till! Hälsningar/ Björn T
Svar från Stican 2019-05-06 08:41
Tack Björn för dina kommentarer. Roligt att du också gillar min Glaciärbild och jag blev mycket road av mellanformatet efter en naturfotokurs i Kvikkjokk så jag köpte en beg. Mamiya 645 och det blev mycket foto av blommor i vår trädgård. Den Brandgula liljan var bara en av många blommor.
Jo det stämmer att det är ögonlockens muskeler som har tappat sin förmåga att hålla uppe dem och det har tagit över ett år sedan jag sökte hjälp för detta. Men nu så ser det ut som det blir en operation innan sommaren lovade läkaren.
Ha det gott/Stig
Fina bilder med skojig blandning. Härlig bild på koltrasten, man kan se hur han tar i från tårna för att få fram sin sång. Och bilden på kyrkan tycker jag har så härliga gråtoner. Jag håller tummarna för att din ögonoperation går bra./mvh Lisa
Svar från Stican 2019-05-06 08:49
Tack Lisa för din vänliga kommentar. Roligt att du gillade min vår sjungande Koltrast, och han tog ingen hänsyn till vilken tid på dygnet han spelade. Täby kyrka är från 1200-talet och jag var även inne och tog lite bilder på takmålningarna som hade utförts av Albert Pictor Snällt av dig att du håller tummarna för min operation, jag tackar.
Ha det gott/Stig.
Blandat med fina bilder Stig!
Svar från Stican 2019-05-06 08:53
Tack skall du ha Dan för den fina kommentaren, jag är ganska nöjd med mina analoga bilder som håller bra kvalitet trots många år på nacken.
Ha det gott/Stig
Fina bilder du bjuder på!

MvH
Johnny
Svar från Stican 2019-05-06 08:57
Tack så mycket Johnny för dina trevliga kommentarer, det är alltid kul när man får lite uppskattning även om det är bilder som är lite till åren, men de verkar ändå hålla.
Ha det gott/Stig