En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Några sent påkomna bilder

P1080494 Rn Blomfuga kollar en lite bedagad Rudbeckia

En Blomfluga siktar in sig på en något bedagad Rudbeckia

P1080498  Blomflugan och Rudbeckian

Blomflugan och Rudbeckian

En ny sorts Mal eller Nattfly-Nusgram  har anlänt bland Rudbeckiorna

P1080459 En främande Mal i rabatten

En främmande Fjäril eller Nattfly-Nusgram har visat sig i rabatterna 

P1080501 Björnbär och Rudbeckior ovanför min regnvattentank

Björnbär och Rudbeckior ovanför min regnvattentank

P1080464 Syrenhortensian börjar skifta från vit till rosa

Syrenhortensian börjar skifta från vit till rosa

Blomklasar av Syrenhortensia

P1080208 Det är skönt att vila på ett svalt golv

I dag har det varit närmare 30 gr. varmt och då har det varit skönt för Dennis att ligga på ett svalt golv

P1080514 Husses glada nuna efter en vecka

Det har varit påfrestande för husse också och efter en vecka sedan jag opererades så ringde jag till Vårdkliniken Capio för att jag har inte märkt någon förbättring, mina ögonlock är fortfarande ganska svullna, och jag har begränsad syn på framförallt höger öga. På Capio svarade man att jag får ha lite tålamod för det kan ta tid innan jag kan se någon förbättring. Men så här ser jag ut efter en vecka.

Här ett litet tillägg. Samtliga bilder här ovan har jag använt mitt vänstra öga att sikta med i okularet,  p.g.a. jag inte ser något vidare med mitt högra, det är ingen stor omställning men det känns ändå lite ovant. 

Det var allt jag hade att komma med 

Ni får Ha det gott

Stig

Inlagt 2019-08-27 23:59 | Läst 3368 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Vissna blommor gör sig fint på bild och den lilla världen av flygfän och kryp får man nog ha en hel del tålamod för att få med på bild.
Ser ut som om hösten är i antågande nu, mycket blommar över men sommarvärmen dröjer sig kvar.
Önskar fortsatt tillfrisknande, tar tid innan det läker ut då det rör sig om ögonen.
Svar från Stican 2019-08-29 09:09
Tack Margareta för dina fina kommentarer. Vi har haft några varma dagar som har hindrat mig från att vistas ute på dagarna, men lite senare mot kvällarna blir temperaturen drägligare och då får jag passa på att ta några bilder. När det gäller mina ögon så är jag nog lite otålig för det har varit en lång väntan på operationen, så då vill jag att tillfrisknandet skall gå lite fortare, men läkköttet hos en 80+are är nog inte det bästa.
Ha det gott/Stig
Ja, nu är det lite för varmt igen.. gillar inte när det är +25° och mer! Var ute i Stockholms ytterskärgård och på 'havet' igår, men det var för varmt och för mycket sol där också.. fast växterna tycks ju trivas, jättefina bilder här! Förstår att Dennis tar det lite lugnt.. ja, kroppsliga bekymmer tar tid numera är min erfarenhet, vad det än är.. Ha det så bra!
Hälsn!
Svar från Stican 2019-08-29 09:17
Tack Jan för dina kommentarer, jo det är lite av en pina när temperaturen närmar sig 30+ men vi får försöka stå ut snart blir det säkert svalare och det är bara 4 månader till jul och nyår då kanske vi tänker på värmeböljan i augusti. När det gäller kroppen och de krämpor jag brottas med nu så är det nog övergående även om det går långsamt. Roligt att du gillade mina bilder det värmer.
Ha det gott/Stig
Att sikta med vänster och få ett fint skott med kameran på flygande insekt, det är bra det. Sällsynt fina syrenhortensior du har, imponerande. Onekligen är du svullen, kanske det tar 3 veckor?
Svar från Stican 2019-08-29 09:27
Tack Stefan för dina vänliga kommentarer. Det fanns inget alternativ utan det var bara att försöka kika med vänster öga och det fungerar även om det känns ovant men man lär sig. Min pappa fick lära om att använda vänster arm och hand efter en stroke då hela högersidan blev förlamad. Det var en större bedrift tycker jag.
Syrenhortensian är fantastisk och varje år undrar jag om den har överlevt vintern för den ser väldigt skruttig ut på våren/försommaren innan bladen har slagit ut. Svullnaden hänger i fortfarande ser jag tyvärr i badrumsspegeln på morgonen, men det ger nog med sig sinom tid.
Ha det gott/Stig
Du har en fin trädgård och anar att du har stor glädje av den. Syrenhortensian imponerar särskilt, den ser väldigt välväxt och fin ut. Vi har en, men den för nu en tynande tillvaro efter att ha varit med länge, jag tror sen huset var nytt, i så fall 54 år. Hoppas ögonlocken snart blir bättre, många hälsningar/ Björn T
Svar från Stican 2019-08-29 09:53
Tack Björn för dina fina kommentarer, och du har så rätt i att min trädgård skänker mig mycket glädje oc under hela växtsäsongen finns det fina fotomöjligheter och ibland kommer det med en liten insekt som ger lite liv i bilden.
När jag köpte det här stället för 9 år sedan så blommade Syrenhortensian så vackert och det har den gjort varje år sedan dess och jag hoppas att den skall hålla sig frisk några år till. Men varje vår/försommar innan bladen slagit ut undrar jag om den har överlevt vintern.
Att mina ögonlock skall bli bättre hoppas jag på men jag är nog lite otålig som vill att det skall gå fort med tillfrisknandet.
Ha det gott/Stig