En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Kort spaning från min punkt av vy

Hej det är bara jag det vill säga Dennis, husse är upptagen av annat som bekant, men jag håller lite koll på läget, och jag tänkte att i Husses frånvaro berätta lite om hur vi har det här på "Vischan". Genom fönstret ser jag vår robot även kallad Robban tuffa fram och han håller vår gräsmatta välklippt och fin, och det har han gjort hela sommaren. 

I onsdags förra veckan så fick husse ont i en tand, och jag  vet inte hur det känns, men husse berättade att det gjorde väldigt ont. Så på torsdagsmorgon ringde han till Folktandvården och bad att få hjälp med detta, och på fredag fick han komma till en tandläkare som heter Martin på Folktandvården.

I fredags så kom Margaret och vi tog en promenad medans husse gick till tandläkaren och vi gick en långpromenad där husse och jag aldrig brukar gå så det var jättekul. När Husse kom tillbaka så berättade han att tandläkaren var tvungen att dra ut tanden som var allt för trasig att reparera. Det var en visdomstand som drogs ut så nu har Husse mist en del av sitt förstånd säger han, men han skojar förstås för jag tycker att han är precis som vanligt. Men inte riktigt för Husse har problem med synen på höger öga och det begränsar lite vår rörelsefrihet för Husse vågar inte kör bil med syn på bara ett öga.  

Annars så pågår livet som vanligt här i Lindesberg, men i lördags kom Susanne och hälsade på, då tog Margaret och jag  en promenad, medans Susanne  skjutsade Husse först  till Granngården, där han köpte fågelmat och en hållare för talgbollar, som kan hängas i ställningen för fågelmatningen. Sedan åkte de till ICA så han kunde handla mat till oss. När Husse handlat färdigt möttes vi vid ICA, då fick Margaret och jag följa med hem, och Susanne och Husse  drack  kaffe,  jag fick lite godisbitar att kalasa på, Margaret gick hem för att hämta lite saker hon behöver när hon skall övernatta hos oss.

P1090021 Syrenhortensian

I söndags var vi ute på gräsmattan i det vackra höstvädret och husse hängde upp hållaren för talgbollarna i fågelmatningen, sedan tog han några bilder på Höstastrarna och Syrenhortensian som har ändrat färg från rosa till lite fler nyanser av brunt. De flesta blommor har börja vissna efter några frostnätter där det har varit 2-3 minusgrader, det är nog bara Höstastrarna som är fina fortfarande, våra Rudbeckior är snart bara ett minne blott. 

P1090043 Närbild på Höstastrar

Visst är de vackra våra Höstastrar

Margaret och Husse har ställt in pelargonerna i garaget över vintern eftersom det har varit ganska kallt på nätterna 

P1090056 Pernilla och Robert klipper vår klätterros

Igår var det tisdag och då var det mulet men uppehåll då kom Pernilla som brukar beskära våra fruktträd och rensar i rabatterna och hon hade med sig en kille som heter Robert tror jag som hjälp,  och här beskär de vår klätterros, 

P1090068 Och här beskär Robert vårt Plommonträd

och sedan blev det fruktträdens tur, här beskär Robert vårt Plommonträd.

Nu har jag inte så mycket mer att berätta men jag kanske drabbar er igen

Jag säger väl som Husse  

Ha det gott

Dennis

Om någon undrar så har Husse hjälpt till att skriva

Inlagt 2019-10-10 12:33 | Läst 2991 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
En sådan tur husse har som har dig som kan ta över bloggandet när det kniper.
Du ser ut att ha det bra och vi får hoppas att husses öga fixar till sig också.
En sådan där Pernilla skulle jag också behöva till min trädgård så kanske det blev lite ordning där.
Hälsa husse och ha det så bra.
Svar från Stican 2019-10-11 12:09
Tack snälla för då fina kommentarer. jo Husses försämrade syn är ett problem för han kan inte köra bil p.g.a. dålig avståndsbedömning, men han skall träffa läkaren som opererade honom den 22 okt. så får vi höra vad det kan vara som gör att läkningsprocessen tar sådan tid.
Vi har haft Pernilla här i flera år som tagit hand om våra fruktträd och rabatter så det ser fint ut.
Husse hälsar och Ha det gott/Dennis
Skönt att det inte går någon nöd på dig Dennis, det verkar ganska ok. Fin trädgård har ni, det har jag alltid tyckt och kul att ni får besök då och då. Måste också säga att husses visdomstand satt kvar länge, mina har jag tagit bort för många år sen, mest för att dom satt ivägen för att göra dom framför ordentligt rena. Fina trevliga bilder har du också fått till och hälsa husse så mycket! Hälsningar/ Björn T
Svar från Stican 2019-10-11 12:20
Tack Björn för dina fina kommentarer. Jo husse försöker så gott han kan men ibland räcker inte förmågan och orken till och då är det skönt att det finns proffs som kan ta hand om det jobbet. Den där tanden var inte vacker men den har fått hänga med i många år fast nu är det slut med den och tandvärken. Jo Husse försöker så gott det går med sin försämrade syn att ta lite bilder och han säger att det är tur att det finns både autofokus och bildstabilisering för annars skulle det nog bara bli en massa suddiga bilder.
Husse hälsar tillbaka
Ha det gott/Dennis
Bra att du tar hand om husse och att han tar hand om dig också :)
Fin blogg du har skrivit med intressanta vardagsbilder, hälsa husse :)
Svar från Stican 2019-10-11 12:28
Tack skall du ha Joakim för en trevlig kommentar. Ja jag gör så gott jag kan men det är lite knepigt med att skriva så här får Husse hjälpa till trots hans bristfälliga syn, men förhoppningsvis så kanske hans doktor kan göra något åt det. Roligt att du gillar min blogg så då kanske jag vågar mig på att komma med någon ytterligare om det händer något intressant.
Husse hälsar tillbaka jag säger
Ha det gott/Dennis
Joakim88 2019-10-11 13:27
Klart jag vill se mer bloggar från dig Dennis :) Alltid roligt med bilder och text från en fyrbent väns perspektiv :)
Vi får hoppas att husse får ett besök hos doktorn och blir bra 😊
Dennis är en riktigt duktig o intelligent hund som tar hand om huset alldeles själv, snart kan han nog skriva en egen blogg tror jag, kul bilder! Hälsn, LO
Svar från Stican 2019-10-11 12:36
Tack skall du ha LO. Jo han är mycket försigkommen för att vara en liten hund på fyra och ett halvt år men som ett bollplank är han fantastisk och om han kommer att lära sig skriva är väl lite mer tveksamt. Ja det blir lite blandat med bilderna och jag får tacka en bra kamera och objektiv för resultatet.
Ha det gott/Stig o Dennis
Vilken tur att Dennis vill rapportera lite om hur ni har det och vad som händer. Fina och informativa bilder har han dessutom valt. Inser när jag ser dessa bilder att både fruktträd och klätterrosor skulle behöva tuktas hos oss.
Ha en fortsatt bra höst båda två,
hälsningar Lena
Svar från Stican 2019-10-11 12:46
Tack Lena för dina vänliga kommentarer. Ja vad skulle jag ta mig till om inte Dennis fanns till hands när det kniper. Jo då Dennis har bra smak när det gäller bildval, speciellt när det gäller på honom då är det extra noga, men för övrigt så blev det godkänt och som jag nämnde till LO så är det mycket min kameras förtjänst att det överhuvud taget blir några bilder.
Kanske inspirerar bilderna till lite trädgårdsarbete så småningom.
Vi önskar dig detsamma
Ha det gott/Stig o Dennis