En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

All in one och Telia TV strul

Min dator är en så kallad "all in one dator" och den har nästan allt men bara nästan, för när jag fick min fiberinstallation inkopplad så visade det sig att nätverkskortet i datorn inte hängde med längre, och nu får jag hålla på att återställa nätverkskortet flera gånger om dagen och det blir ju i längden lite jobbigt.

P1060442 Min nuvarande ASUS dator

Skärmklipp ASUS kopiera

Ovanstående är en 27 " ASUS dator som är snäppet större(bredare och högre) men i övrigt liknande den jag har.

Så nu har jag fått ett nytt bekymmer, att skaffa mig en fungerande dator, som gör livet lite enklare för mig att komma ut på internet till exempel. Att kunna surfa är ju numera en nödvändighet, som att sköta bankaffärer betala räkningar att näthandla kameror, kläder  och mat till exempel, lika viktigt är ju att komma in på Fotosidan, för där finns ju bloggsidan, och det är ju en stor del av min vardag just nu. Läsandet av andras bloggar präglar en del av tillvaron och någon gång kunna lägga in en egen blogg är ju riktigt kul. För övrigt så fungerar ju datorn som lagringsplats för foton och för bildredigering och där finns inga fel som tur är. 

P1060433 Telas annons

Med installationen av fiber så ingick ett Telia TV-abonnemang, som det också har varit en del bekymmer med, tv:n har lagt av flera gånger under förra året och nu hände det för 2 veckor sedan. Tidigare så har receptet varit att slå av strömmen till routern och sedan slå på igen (Telias recept). Men nu hjälpte inte detta längre så det blev flera samtal med Telias supportrar som var och en hade sin teori om vad som var fel, så jag har fått en ny tv-box, en ny router, som jag bytt utan någon förändring. Efter det senaste samtalet skickade supporten en ny trådlös enhet, och då började det hända något. 

P1060422 Tv bild

När jag slog på tv:n så visades den här bilden och ett sista samtal med Telias supporter så fick jag nya koder och kunde logga in. Nu fredag den 21 februari, så har jag fått igång tv:n efter 2 veckors uppehåll, men jag har ju kvar min takantenn med den gamla typen av koaxialkabel som kunde anslutas till tv:ns antennuttag på så sätt har jag haft tillgång till ett begränsat utbud av program.

P1060428 Dennis kisar mot vintervårsolen

"Du Husse är du verkligen klar med tv:n nu?"

"Jo så är det men det har tagit mycket tid och påverkat humöret också, men nu lämnar vi det här och går vidare."

"Jaha och vad skall vi göra nu då Husse?"

"Vi kan väl titta på några vinterbilder från 2010"

DSC_0385 Full fart på Doglas i vintersnön

Det är jätteroligt att hoppa runt i snön tycker Doglas

DSC_0096 Snömannen Doglas vintern 2010

och då kan det bli lite snö i pälsen men vad gör det när man har roligt

Några dagar senare tog jag en promenad för att ta några bilder på vinterlandskapet

DSC_0301 Vår ICA affär i Täby

Här ligger vår ICA-affär inbäddad bland snödrivor vintern 2010

Det här är en ridväg som vi ofta gått på under alla år i Vallatorp

och här är en av ridhästarna från Vallagård

Intill ridvägen växer denna vindpinade björk som får bilda ram till en liten åkerholme

DSC_0329 Promenaden fortsätter in i ett skogsparti

Promenaden fortsätter in i ett skogsparti

DSC_0333 Vallatorps skidoch kälkbacke som skall bestigas

Sedan kommer Vallatorps skid-och kälkbacke som skall bestigas

DSC_0340 Mer skog och djupsnö att pullsa i

Mer skog och djupsnö att pulsa i 

 

Så här såg Lena ut den 21 februari 2010, en månad senare var hon borta 

Stjärnhimlen med Orion den 22 februari 2020, kanske finns Lena här uppe på en stjärna för det var nog en himmel som hon trodde på.

Nu har jag äntligen blivit klar med den här bloggen för jag har pendlat mellan datorn och Telias supportrar, nu får jag ägna mig åt att skaffa en ny dator och det brukar ta sin tid det också. Är väl lite osäker på om det blir en ny ASUS eller kanske en Lenovo som också är en bra dator enligt någon tidskrift.

Det var väl allt för den här gången

Ha det gott

Stig och Dennis 

Inlagt 2020-02-23 13:58 | Läst 1900 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Krångel med tekniken är inte kul. Hoppas det löser sig för dig.
Vi har också krångel med vissa delar av uppkoppling, rätt vad det är så fungerar det inte till TV, n och det tar tid innan vi får ordning på det tills nästa gång det händer.
Nog är det fint med riktiga vinterbilder, rejält med snö där.
Fast i år har jag nog varit lite glad över den milda vintern och halkfria gator.
Klappar till Dennis.
Svar från Stican 2020-02-24 09:47
Tack Margareta för dina kommentarer. Nu får jag se vad det blir för dator som blir aktuell, men det lutar väl åt en snarlik för jag har ju vant mig vid den här "all in one" typen med en ganska stor och överskådlig bildskärm. Vintern tycker jag att vi lämnar bakom oss nu och ser fram mot en fin vår med vackra blommor, men SMHI spår lite busväder kommande dagar.
Dennis tackar så mycket.
Ha det gott/Stig
Kan tänka mig att Dennis inte gillar all data och TV strul. Sedan några år sedan så sköter jag nästan all internettrafik med en Ipad. Det är dagstidning, alla magasin via Readly, fotosidan, banken etc. Fungerar hur fint som helst, man kan sköta allt från soffan :). En stor fördel är också att om man ska byta iPad så överförs alla appar och nästan alla inställningar från den gamla så man är igång efter bara några minuter. Det jag gör i datorn är redigera bilder samt ladda upp till forumet. Uppladdningen till forumet fungerande inte så bra med iPad.

Jag hade en dator där nätverkskort krånglade, då hade jag en nätverksadapter med USB anslutning. Det använde jag i många år, vet inte hur snabb den är i överföringen, men du kan ju läsa på om en sådan om det nu bara är nätverkskort, så är det en billig lösning att använda en extern adapter, min gick via kabel. Idag har jag en laptop som jag har anslutet en större extern skärm till.

Jag hade Telia fiber och TV box i förra huset, jag hade faktiskt inga problem under de år jag hade det, jag hade dock nätverkskabel dragen från router via en switch till varje TV.

Lena är säkert där uppe bland stjärnorna
Svar från Stican 2020-02-24 10:06
Tack Peter för din fina kommentar. Har också en läsplatta som jag följer med händelserna ute i världen och läser nästan allt som skrivs på Fotosidan, men jag tycker det är svårt att sitta och skriva på den även om jag i bland skriver ned någon kommentar till någons blogg. Men som jag skrev i min blogg så sköter jag det mesta på min dator för det är betydlig enklare att sitta vid ett riktigt tangentbord och sköta mina affärer. Det är möjligt att en nätverkskabel är säkrare än trådlös överföring men jag valde trådlös för att slippa ha sladdar liggande på golvet. Nu blir det säkert en ny dator för den här har jag säkert haft i 5 år och hårddisken börjar föra lite oväsen också.
Ha det gott/Stig
Dator- och TV-strul tror jag hör den nya tiden till. Jag menar att tekniken kanske inte är så märkvärdig men det är flera apparater och många leverantörer som ska fungera ihop, det är inte en som tar ansvar för rubbet, och då brukar det vara upplagt för att bli besvärligt. Otroligt fin bild på Lena! Många hälsningar/ Björn
Svar från Stican 2020-02-24 10:19
Tack Björn för din fina kommentar. Jo att datorerna har krånglat har jag varit van vid sedan vi skaffade vår fösta dator någon gång i mitten av 90-talet så det kommer ju inte som någon överraskning, men det är lika jobbigt varje gång, sedan som extra jobb var ju att Telias TV slutade fungera, och det har ju varit en hel del jobb inte minst att få vänta i telefon på att få prata med en support, väntetiden kan ha varit närmare en timme. Men nu återstår att förnya sig med en ny dator så det kommer jag att ägna den här veckan till. Rolig att du tyckte min bild på Lena var fin. Det skall sägas att Lena tyckte inte om att jag tog bilder på henne speciellt inte då när hon var mycket sjuk.
Ha det gott/Stig
2020-02-24 14:19   Viktor
Suveränt att du fick igång det med TVn ändå, även om det precis som du säger verkar ha tagit längre tid än både du och vi själva (vi vill ju självklart inte att det ska strula för våra kunder) önskat.

Imponerande mängder snö ändå, vi stackars stadsbor här i Stockholm har inte fått så mycket sånt i år☹️

Allt gott! /Viktor, Telia kundservice

www.facebook.com/telia
Svar från Stican 2020-02-25 18:43
Tack skall du ha Viktor för dina kommentarer, jo det tog c:a två veckor att lösa ett ganska enkelt problem, men Telia är ju av den åsikten att det är kunden som skall göra allt jobb, men jag trodde att det fanns en garanti på utförd installation. Men så är det tydligen inte, jag är nog lite besviken på Telia som inte kan skicka en felsökare för att åtgärda ett enkelt fel, utan att jag som är drygt 83 år skall krypa omkring på golvet och slå av och på strömmen och byta ut eventuellt defekta apparater.
Snön på bilderna är från 2010 alltså c:a 10 år gamla, i år har vi inte fått många cm. snö det har varit mest regn under januari och februari.
Ha det gott /Stig