En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Apropå Hagia Sofia

Så vi var där 2015

P1010289 Hagia Sofia

Det var allt för tillfället

Ha det gott

Stig

Inlagt 2020-07-24 21:53 | Läst 339 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Salomo, jag har överträffat dig! lär Justinianus ha utropat då han fick se kyrkan färdig, år 537. Då var den kristen, sen grekisk-ortodox kristen, sen moske, av Atatürk gjord till museum.

Då min fru och jag var där på vår bröllopsresa fattade vi inte att Hagia Sofia var ett museum. Det var ju många muslimer där och bad. Att även hustrun släpptes in sen hon täckt håret med en klut trodde vi berodde på att Turkiet var lite annorlunda, halvvägs västerländskt, i alla fall i Istanbul. Illavarslande att Erdogan nu invigt den som moské.
Svar från Stican 2020-07-25 22:15
Tack Måns för din fina kommentar. Det spekuleras om att Erdoğan gör detta för att kanske avleda kritiken mot honom för landets dåliga finanser, men det är ju lite dåligt för det gynnar kanske inte turismen om det blir begränsningar vid besök där. Mitt resesällskap fick också täcka håret med en schalett, och man nöjde sig med att vi kunde ha skoskydd på fötterna i stället för att ta av skorna, men det blir nog lite hårdare bestämmelser nu.
Ha det gott/Stig
Väldigt bra bild på Hagia Sofia! Den har lång historia, både som kristen katedral och moské´. Folk ser väl påpälsade ut - jag trodde det var varmt i Turkiet :-) Många hälsningar/ Björn
Svar från Stican 2020-07-25 22:04
Tack Björn, det var en fin upplevelse, jag hoppas kunna berätta lite mer om vår resa vid ett annat tillfälle. Jo det var väldigt kallt och regnigt vid vårt besök i Turkiet, för det var i mars och det är vinter även i Turkiet även om det ligger på en sydligare breddgrad.
Ha det gott/Stig