En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Apropå Vinterbilder

Det verkar kanske lite underligt att beskriva hur vintern var för snart sju år sedan, när vi knappt avverkat hösten 2016. Men när jag såg och läste Margareta Cortés blogg med vackra vinterbilder från Kiruna och hon undrade om man fick uppleva en vit och ren vinter i Stockholm, så svarade jag att 2010 hade vi en snörik vinter så jag letade igenom mitt "bildarkiv" och här är några vintriga bilder från Täby. 

 Vintrarna brukar ju komma någon gång i november och töa bort lagom till jul, men den här vintern hade kommit för att stanna så vi fick en vit jul, här är entrén till vårt hus i Vallatorp Täby den 20 december 2009

DSC_0115 Vintervy från vardagsrummet julafton 2009

 Vintervy från vardagsrummet julafton 2009

DSC_0160 Utsikt från mitt sovrum 1 januari 2010

 Utsikt från mitt sovrum 1 januari 2010

 Några grader kallt och rimfrost i träden den 13 januari 2010

DSC_0238 Två skator i min grannes björk

 Två skator i min grannes björk

DSC_0241 Två skator som håller koll

Två skator som håller koll

P1030047 På promenad med Doglas och Vanja vintern 2010

 På promenad med Doglas och Vanja 18 februari 2010

DSC_0300 Det var fint promenadväder den här vintern

 Det var fint promenadväder omkring 10 grader kallt den 22 februari 2010, och jag tog en promenad för att dels skingra tankarna på grund av Lenas sjukdomstillstånd och dels ville jag passa på att ta några bilder av vintern när den var som vackrast. 

DSC_0305 Promenaden fortsätter ned till ridstallet

 Promenaden fortsätter ned till ridstallet vid Vallagård

DSC_0309 Här går det en ridväg som valigtvis är snöfri

 Här går det en ridväg som vanligtvis är snöfri

DSC_0310 En av ridhästarna hälsar glatt på mig när jag kommer

 En av ridhästarna hälsar glatt på mig när jag kommer

DSC_0322 Den här förvridna björken har jag fotat tidigare

 Den här förvridna björken har jag fotat tidigare men aldrig med så mycket snö

DSC_0330 Fortsätter in i en lövskogsdunge

 Fortsätter in i en lövskogsdunge

DSC_0338 Kommer så in i barrskogen

 Kommer så in i barrskogen

DSC_0338 Kommer så in i barrskogen

 Det var mycket pulsande i djup snö 

DSC_0350 Här står Vanja och tittar över snökanten

 Här står Vanja och tittar över snökanten Snödjupet var nog 30-50 cm 5 mars 2010

 Doglas har roligt i snön i Täby 9 mars 2010

DSC_0353 Doglas och Vanja leker i snön 9 mars 2010

 Doglas och Vanja leker i snön 9 mars 2010

 Lena och Christin på vår uteplats den 9 mars 2010

DSC_0381 Ett sista porträtt på Lena den 9 mars 2010

Lena älskade att sitta här i hörnet och njuta av solen, och jag tog ett porträtt på Lena men jag visste inte att det skulle bli det sista, för 12 dagar senare den 21 mars avled Lena.

Det var några bilder fån vintern 2010. Åtta månader senare flyttade jag och min hund Doglas till Lindesberg, och jag trodde inte att det skulle bli en lika dan vinter igen. Men den första snön föll redan en vecka efter flytten och den varade fram till slutet av mars 2011.

Ha det gott

Stig

Inlagt 2016-10-24 08:50 | Läst 4128 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Så där ska ju en riktig vinter vara, inte det slask vi haft de senaste åren. Då kan snön lika gärna låta bli att komma om den ändå ska slaska bort.
Kan inte komma ihåg att haft så många av den vara, men vi flyttade till Bromma 1984 och de två följande vintrarna var det rejäla vintrar här. Massor med snö och länge låg den kvar så barnen kunde njuta av skidåkning och pulkabackar. Håller tummarna för en slaskfri vinter i år.
Fint att se dina vinterbilder.
Svar från Stican 2016-10-25 10:28
Tack så mycket Margareta för dina kommentarer, ja det vore trevligt med lite vitt som omväxling, det lyser ju upp lite grand. Vi flyttade in i vårt hus 1980 och jag minns att i början av 80-talet så var det någon snörik vinter också.
Ha det gott/Stig
Fina och för en Västerbottning normala vinterbilder, men tråkigt att läsa om den sorg som drabbade dig det här året.
Svar från Stican 2016-10-25 11:18
Tack Sture för din vänliga kommentar. Nu bor jag i Lindesberg och det är lite skillnad på vintrarna här jämfört med Täby det är lite mer inlandsklimat kanske om det nu har någon påverkan. Men det har varit lite blaskiga vintrar här också under de år jag bott här.
Ha det gott/Stig
Härliga vinterbilder här! Så där hoppas jag också att det kan få bli denna vinter, lagom mycket dessutom! Det kan ju bli för mycket också.. så man knappt kan promenera utan plogning.. eller alltid måste ha skidor.. Funkar nog i norr där alla har skoter.. Sorgligt med det som hände med din Lena, och man märker nu när åren gått att alla verkar bli drabbade av elände på något sätt.. antingen själv eller i sin närhet..
Hälsn!
Svar från Stican 2016-10-25 11:26
Tack Jan för dina kommentarer. Det där med plogning är lite knepigt här i Lindesberg, för det inkräktar på utrymmet för gångtrafiken speciellt när jag är ute med hunden. Men jag tycker ändå att det är skönt med lite snö och några grader kallt.
Det har gått några år nu sedan Lena gick bort så nu har det sjunkit undan, men visst gör hon sig påmind ibland men då är det positiva minnen som dyker upp.
Ha det gott/Stig
Hej Stig, vilka härliga vinterbilder du bjuder på! När jag ser dom verkar vintern inte så avskräckande, snarare tvärtom, bättre än senhöstens dimma, regn och mörker! Förstår att du saknar din Lena och att sorgen finns där fortfarande men har ju träffat dig och fått känslan av att du fortfarande tar vara på ditt liv och fortfarande hittar glädje ! Hälsningar/ Björn T
Svar från Stican 2016-10-25 11:36
Tack så mycket Björn för vänliga kommentarer. Det stämmer att när jag nu efter sex år ser bilderna så tycker jag att det var ganska fina bilder, men det vackra vädret bidrog säkert till att de blev så pass bra.
En viss saknad finns naturligtvis fortfarande kvar men jag har nog sörjt färdigt, för efter tre år så träffade jag en ny kvinna som jag tycker mycket om, och vi har ofta trevligt tillsammans på veckosluten.
Ha det gott/Stig
Det har blivit varmare, den saken är klar. Här på Saltspring är de flesta vintrar helt snöfria, men för några år sedan hade vi blöt och slaskig snö några veckor. Jag minns min barndoms vintrar I Stockholm på 40-50-talet. Vad de jobbade för att få bort snön från gatorna! Och folk rekryterades till "snösvängen" för att hjälpa till att skotta trottoarer. Ett annat starkt minne från den tiden är att jag jämt frös om fötterna på vintern. Det var innan de lanserat fodrade kängor, man gick I skidpjäxor med raggsockor. I plugget fick vi ta av pjäxorna och ställa dem i korridoren.

Skatorna är ju trevliga vinterfåglar. Men de finns inte här på Kandas västkust.
Svar från Stican 2016-10-25 11:44
Naturligtvis har växthuseffekten bidragit till att vi fått mildare vintrar, men snö har vi nog fått här i Lindesberg men det varierar nog lite från år till år. Vi har nog inte vari helt befriade från snö något år.
Skator finns det ganska gått om och Kajor som finns i stora flockar och det är ett väldigt oväsen på kvällarna när de skall ordna med sitt nattläger i något träd.
Ha det gott/Stig