En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Efter två veckors väntan

För drygt två veckor sedan så slutade min dator att fungera och det berodde på en liten men ack så viktig "pryl". det var nätaggregatet eller AC-adaptern som den heter som sade upp verksamheten

P1070093 Nätaggregatet

Det trasiga Nätaggregatet

Om detta skrev jag i min förra blogg:  https://www.fotosidan.se/blogs/sticans-blogg/index.htm

P1070090 Min Laptop Samsung

Det skulle visa sig att det var inte så lätt att få tag i ett nytt nätaggregat och för att söka på nätet så behövde jag en dator, och det hade jag, en lite äldre men "fullt fungerande" Samsung med en ganska stor bildskärm. Det primära var ju att få igång dels internet och så småningom även min mail men som sagt det lyckades. Efter mycket jobb så fick jag kontakt med yttervärlden, och kunde söka på Google, det fanns några företag som saluförde min adapter men ingen hade någon på lager.

P1070088 Kamerabild av Fotosidan

Men säg den lycka som varar för evigt, när jag loggade in på Fotosidan så fungerade det bara lite grand, det vill säga jag kunde inte se några bilder, bara läsa text och det gick inte heller att ladda ner några bilder, och då kunde jag inte skriva någon ny blogg. Så jag tog kontakt med redaktionen och deras datatekniker och berättade om mitt problem, efter några mailvändor så ombads jag att ta en skärmdump och visa hur problemet såg ut. Men mina skärmklipp finns nu på min laptop så vi får nöja oss med ett foto jag tog av skärmbilden. Efter en del mailväxlande med olika förslag på åtgärder så kom vi inte något närmare någon lösning på problemet och David E. lutade åt att felet kan finnas i min laptop.

I fredags så kom äntligen den nya AC-adaptern och i lördags så kunde jag återställa min stationära dator igen och alla bekymmer är ett minne blott. Nu går livet vidare och de gamla bekymren med min något defekta kropp fortsätter som förut, men det är en historia för sig.

P1070075 Trädgårdens första ros

 Trädgårdens första ros har gjort sin entré

Annars så fortskrider väl våren så sakteliga här i Lindesberg, Plommonträdet har blommat så fint och det är väl bara att hoppas på lite plommon till hösten också, rabatterna går lite långsammare fram men det är mycket bladverk så det finns hopp om lite blommor så småningom.P1070031 Plommonträdet i blomm

 Plommonträdet i full blom

P1070038 Viktoriaplommonblommor

 Viktoriaplommonblommor

P1070059 Närbild av en trio Plommonblommor

 Närbild av en trio Plommonblommor

P1070064 Äppelblomknoppar

Äppelblomknopparna har inte kommit lika långt

 Äppelblomknoppar

P1070022 Påskliljorna har förståss slagit ut

 Påskliljorna har förstås slagit ut

P1070053 En del stånd av Gullvivor har slagit sig ned i rabatten

 En del stånd av Gullvivor har slagit sig ned i rabatterna

P1070095 Tovsippa

Några Tovsippor har också sett dagens ljus

P1070098 Robban min robotgräsklippare

 Robban min robotgräsklippare har kommit ut från sin vintervila i garaget och har redan fått jobba några dagar

P1070070 Trädgårdens övervakare Dennis

Trädgårdens övervakare Dennis håller koll på allt som händer i vår trädgård

Det blev lite blandat till slut i den här bloggen med men nu är det slut

Ha det gott

Stig

Inlagt 2019-05-12 23:33 | Läst 2142 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det elektroniska livet är något alldeles för sig, tror vi är lite väl mycket beroende av det. Annars ser det fint ut i din trädgård, bör bli plommon till sylt för hela året.
Svar från Stican 2019-05-13 22:47
Tack Stefan för dina kommentarer. Datorn är ju en del av mitt dagliga liv med den sköter jag numera mina affärer så för egen del var det nödvändigt att få igång min reservdator. Att trädgården börjar grönska och blomma är roligt, det lockar ut mig med kameran.
Ha det gott/Stig
Så bra att allt har löst sig och du har kontakt med omvärlden igen. ;)
När min dator krånglar då brukar jag kalla in sonen för hjälp, den yngre generationen är väldigt bra att ha då.
Fint det våras i din trädgård. Även här har plommonträdet blommat så jag hoppas att jag hinner före fåglar och andra djur i år när de mognar.
Gullvivor i gräsmattan har även jag, förra ägaren planterade massor men de har blommat ganska klent de senaste åren, men i år så ser de ut att komma många. Så trevligt och då får gräsklippningen vila tills de blommat över.
Svar från Stican 2019-05-13 22:42
Tack Margareta för dina vänliga kommentarer. Det tog lite tid att ruska liv i min gamla laptop för annars så hade jag blivit riktigt strandsatt, jag är inte heller så duktig på datorer, nu var det relativt enkelt att hitta felet, men betydligt knepigare att skaffa fram en reservdel så det tog två veckor att få igång den stationära datorn. Det är däremot riktigt kul att se hur trädgården vaknar och att gräsmattan skiftar från gulbrunt till grönt igen. Att fruktträden blommar och rabatterna kommer igen.
Ha det gott/Stig
Skönt att du fick igång datorn igen, att vara utan dator är lite att vara utan kontakt med världen därute. Men kanske det är nyttigt ibland.....Och i din trädgård är det full blomning, ser skönt och vackert ut! Hälsningar/ Björn T
Svar från Stican 2019-05-13 23:02
Tack skall du ha Björn för dina kommentarer. Det blir mycket jobbigt att klara sig utan dator, men det gick ju en gång i tiden, men världen har ju gjort oss mer eller mindre beroende av en dator, så jag är glad att jag hade kvar min laptop så jag fick möjlighet att fixa fram ett nytt nätaggregat. Kanske kommer det en fin sommar nu med lite lagom värme så man kan njuta av blommorna.
Ha det gott/Stig
Ja, det är jobbigt det här när datorerna börjar krångla, för det gör dom ju efter några år.. och man är ju beroende av en dator även i vardagen. t.ex. betala räkningar och annat.. Håller just nu på att 'ta bort' min gamla stationära dator som varit mer än trött länge.. Det är en HP inköpt 2004, den är alltså 15 år gammal.. med XP (som inte fungerar längre) däremot fungerar den fortfarande med webbläsaren Chrome.. Det enda jag haft den för är för att kolla mina mejl (den mejladress jag använder mest) Och sen har jag haft den till min bärbara GPS där jag kunnat ladda in andra kartor och sjökort (över hela Sverige) än de jag har i GPS:en nu, alla kartor/sjökort ryms inte i minnet på GPS:en. Det karthanteringssystemet och GPS:en är också från 2004 och är gammalt.. Så jag har mentalt ställt in mig på att jag kanske inte längre kan hantera byte av kartor i GPS:en längre.. vi får se! Jag har en helt ny stationär dator nu sedan 1 vecka, det är den jag skriver på nu, det blev också en HP, med 24" skärm, en 'allt i ett' dator, prylarna i datorn sitter i en tjockare (bakåt) del i underkant på skärmen, som en stor stående 'surfplatta' (fungerar också som en surfplatta om man gillar det, jag gör inte det) med trådlös mus och tangentbord, och oerhört smidig! Jag bor litet och fick nu bort den stora stationära datorn, det känns bra! Annars så har jag även en 17" bärbar, det är den som jag hanterat allt med de senaste åren, eftersom den gamla stationära med XP inte längre kunde det.. Men även den 5 år gamla bärbara har börjat visa tecken på ålder.. förra året slutade mellanslagstangenten att fjädra tillbaks helt, så jag fick byta tangentbordet på den, kostade 1900:-. När datafirman gjorde det så gick vänster gångjärn på den bärbara sönder.. det var inte deras fel utan gångjärnet och det som håller i gångjärnet är av plast så klart, och plast åldras alltid.. dessutom sitter utblåset för fläkten/värmen straxt intill, så plasten har ju blivit spröd av tidens tand och värme.. Den bärbara använder jag fortfarande för all bildhantering, men använder mig nu av den nya för allt annat! Min bärbara vågar jag inte fälla ihop längre, eftersom det knakar från det limmade gångjärnet om jag försöker.. Håller på att 'skola in' den nya även för bildhantering, men allt tar sin tid.. Det är nästan ständigt någonting med datorer som inte är ok känns det som.. Det här är den 'nya': https://store.hp.com/SwedenStore/Merch/Product.aspx?id=4TX15EA&opt=UUW&sel=DTP
Hälsn!
Svar från Stican 2019-05-13 23:22
Tack Jan för din långa kommentar. Den här datorn är en ASUS "all in one-dator" med 23 " skärm, den skaffade jag för 3-4 år sedan och den har ju fungerat bra till för två veckor sedan. Men med ett nytt nätaggregat så fungerar den nog några år till.
I och med att jag fick använda min reservdator under en dryg vecka så hittade jag en mängd bilder som jag måste föra över till min externa hårddisk. Det är bland annat en del diabilder som jag skannat.
Ha det gott/Stig
Skönt att det ordnade sig till slut.. Ett elände när inte tekniken funkar. Kan ta dagar o veckor att komma igång efter strul eller datorbyte.. Här har det rullat på fint i några år och nästa gång nåt ska bytas är man nog pensionist så då finns det mera tid..
MV Gunte
Svar från Stican 2019-05-13 23:30
Tack Gunte för dina kommentarer. Jo det känns bra att saker och ting ordnar sig så att man kan återgå till vanliga rutiner,, jag är ju pensionär sedan många år så tid har jag, men kanske inte så mycket kunskap om datorer, så allting tar lite längre tid att få till numera.
Ha det gott/Stig