En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

En liten promenadkamera

I min förra blogg skrev jag att jag tagit med mig min Panasonic LX3 på vår promenad, och Stefan kommenterade att små kameror är bra vid promenad, då kan jag visa några bilder jag tagit tidigare på promenader bland annat.

Täby-kyrka-8-maj-2009

Täby kyrka 8 maj 2009

Det är inte första gången jag skriver om kameror i min blogg och säkert inte den sista gången heller, men jag är inte ensam om att tjata om dessa våra älskade prylar.

DMC-LX3 P1040454

Panasonic Lumix DMC LX3

När jag köpte min Nikon D90 för ungefär 10 år sedan så upptäckte jag att det fanns en grupp här på Fotosidan som gick under namnet Dogma och det lät ju intressant, så jag blev medlem där, det blir en del Dogmabilder här, och då kändes plötsligt min Nikon D90 tung som bly.

Min fru Lena hade en Panasonic Lumix TZ5 och den presterade mycket bra bilder, så jag  läste på om Panasonic Lumix DMC-LX3, då beslöt jag mig för att köpa en, och det var en smidig liten kamera som lätt fick plats i fickan, och den tog mycket bra bilder.

Nu skall jag inte tjata mer om min Panasonic Lumix LX3 om någon vill veta mer följ då länken.

Lena på Huddinge Sjukhus 2009 P1010165

En av de första bilderna tog jag på Lena på Huddinge Sjukhus 2008

Lena får cellgiftbehandling på Danderyds Sjukhus 2009 P1020226

Lena får cellgiftbehandling på Danderyds Sjukhus

Under 1977-78 installerade jag 3 hissar i Tibblekyrkan men det dröjde ända till 2009 innan jag besökte kyrkan och då gick jag runt och tog några bilder både utvändigt och på insidan.

Tibblekyrkan 2009 P1010994

Tibblekyrkan 2009

Entréhallen-i-Tibblekyrkan-i-Täby-2009

Entréhallen i Tibblekyrkan i Täby 2009

Interiör-av-Tibblekyrkan-i-Täby-2009

 Interiör av Tibblekyrkan i Täby 2009

Täby Centrum P1020018

Samtidigt tog jag en promenad till Täby Centrum

Diagonaler

Interiör från Täby Centrum

Maskrosor P1010820

Maskrosor i massor

Maskrosfrön-2009

Det gick även att ta närbilder som nästan är som makro här en bild av Maskrosfrön

Maskrosfrön koverterad till svartvit sepia 2009Maskrosfrön konverterad till svartvit sepia och med skugglist  

Dodge-Picup-1935 Still going strong 2009

Efter ett besök på Danderyds Sjukhus såg jag denna Dodge-Picup-1935 Still going strong på parkeringen.

Regntunga-skyar-över-Vallatorp 2009

Regntunga skyar över Vallatorp 2009

Före-detta-trädgårdsmästsrbostaden-på-Bogesunds-slott-2009

Före detta trädgårdsmästarbostaden på Bogesunds slott 2009

Bogesunds Slott P1020202

Bogesunds Slott

Sommaren 2009 var lite växlande när det gäller vädret och fredagen den 3 juli fick jag ta emot en ny diskmaskin och med mycket möda hade jag tagit loss den gamla och baxat ut den vid entrén. Elgiganten kom som de lovat och lämnande den nya och hämtade den gamla.

Så långt var allt gott och väl, men sen skulle den nya maskinen på plats och det var lättare sagt än gjort för nu var det lite andra slangar, som dessutom hade en elektrisk överströmningsventil som var lite större än det gamla hålet i väggen mellan diskmaskinsutrymmet och diskbänksskåpet. Så det blev till att borra och såga tills det passade, nå väl det lyckades så småningom.  

Dagen därpå så tog jag bilen åkte till Ulriksdals Slott och promenerade runt en stund innan regnet kom, för mörka moln började torna upp sig. 

Ulriksdals Slott P1020249

Ulriksdals Slott

Närbild på Krollilja i Ulriksdals Slottspark P1020257

Närbild på en Krollilja i Ulriksdals Slottspark

En regnskur i VallatorpP1020265

Lagom hemma igen från Ulriksdal så kom det en rejäl regnskur i Vallatorp

Ha det gott P1020268

Ha det gott

Det var allt för tillfället och ha en trevlig helg.

Ha det gott

Stig

Inlagt 2017-01-27 09:06 | Läst 3751 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Känns som det är ett 'måste' att även ha en 'promenadkamera' förutom en eller flera större kameror, så känns det för mig! Ibland vill man inte ha ett eller ett par kilo hängande på axeln eller runt nacken.. Jag har en Nikon 1 AW1 med diverse objektiv till och den märker jag oftast inte ens att jag har med mig.. det är väldigt praktiskt! Dessutom är den vattentät så den kan tas med i alla lägen utan undantag, det känns bra! Utan kamera vill jag inte vara när jag beger mig ut.. Dina bilder här ovan visar att det blir väldigt bra dessutom!
Hälsn!
Svar från Stican 2017-01-27 23:27
Tack Jan för dina kommentarer.
För ungefär 8 år sedan skaffade jag mig en lite större Panasonic med utbytbar optik för att just kunna växla objektiv. Kit-objektivet är ett 20 mm. 1:1,7, men det blev inte av att skaffa något annat objektiv för än 2011 och det blev ett 14-42 mm. 1:3,5-5,6, men kameran kom sällan till användning, jag använde fortfarande min Lumix LX3 eller min Nikon D90.
Ha det gott/Stig
Ja, jag tror att bilderna inte kunnat bli så mycket bättre med storkamera, och dessutom; med en liten kamera går det mycket lättare att ta bilder i miljöer som är lite känsliga, sen är den lättare att ta med sig överallt. Den större systemkameran klarar mer (insekter, fåglar), och har fler detaljer i bilderna vid 100%, så den behöver jag också. Det är en fördel att ha både och.
Kan inte säga vilken bild som är bäst, det är sån bredd på ditt urval, många riktigt bra.
Svar från Stican 2017-01-27 23:38
Tack Stefan för dina kommentarer.
Det beror kanske vad man skall ha bilderna till, de fungerar väl bra att visa på en bildskärm, men skall man skriva ut dem i A3-format så undrar jag om det håller, fast jag har inte provat. Kameran har en ganska liten sensor 1/1,63", om det har någon betydelse. Roligt att du gillar mina bilder.
Ha det gott/Stig
En promenadkamera är ovärderlig! Detta var en fin bildsvit.
Svar från Stican 2017-01-27 23:48
Tack Ernst-Göran för dina kommentarer. Jo den är riktigt bra det är synd att det är så begränsat zoomomfång, det motsvarar 24-60 mm. jag hade velat ha lite längre tele. Det var roligt att du gillar mina bilder.
Ha det gott/Stig
Du har mycket att berätta och gör det fint med bilder och text som hör ihop, bloggar som bäst. En sådan här blogg ger mkt känsla för personen bakom pennan och kameran. Och kameran är säkert alldeles utmärkt som rese- och promenadkamera!/ Björn T
Svar från Stican 2017-01-28 11:29
Tack så mycket Björn för dina vänliga kommentarer. Det är som alltid roligt att bli bekräftad och jag försöker bara skriva ned det jag minns vid tillfället när jag tog bilden och utrycka mig någorlunda begripligt. Den lilla kameran fungerar fortfarande bra, så den får följa med ett tag till på våra promenader, och den är enkel och lätt att fota med höger hand, för vänsterhanden håller i kopplet till Dennis.
Ha det gott/Stig