En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

En lördag i Januari

Våra morgonrutiner börjar mellan 5 och 6 på mornarna, då orkar inte min kropp ligga kvar i sängen längre även om mitt huvud vill något annat, men Dennis är glad som en lärka och proppsar på att det är hög tid att stiga upp. Motvilligt gör jag som Dennis och min ömmande rygg vill, sätter på en kopp te och brer mina 2 smörgåsar tassar in i morgonrock och sätter mig i läsfåtöljen och äter min frukost till lite musik från radion, det är nattprogrammet Notturno i P2, som står för underhållningen.  

Lördagmorgon i Lindesberg 21 jan

Lördagsmorgon i Lindesberg 21 jan 07:41

Efter frukosten blir det att klä sig och ta dagens första promenad med Dennis, och den blir inte så lång, men nödvändig om jag vill slippa torka upp på golvet. Det är ganska behagligt att gå ut så tidigt för vi är ganska ensamma och Dennis kan uträtta sina behov i lugn och ro.

Hemma igen så ser jag genom fönstret en blodröd himmel sedan upptäcker jag nästa himlafenomen en måne, som är i "nedan" tror jag att det heter, och jag hämtar kameran med mitt Tamron 150/600 mm.  går ut på altanen och tar några bilder på den röda himlen och månen.

Månen den 21 jan

Månen den 21 jan 07:42

Efter fotosessionen så är det dags att fixa Dennis frukost, som består av en djupfryst "köttbulle", som innehåller malda inälvor och formade som köttbullar, det luktar inget vidare, men det tycker Dennis för han äter med god aptit. Själv lagar jag till en kopp kaffe och värmer en bulle i "mikron" sedan kopplar jag av en stund till i min fåtölj, och lyssnar vidare på P2 som nu har bytt program till Klassisk förmiddag.

Morgon har nu övergått till förmiddag och efter en del göromål och en lättlunch, som är hälsofil och müsli, så är det dags för nästa promenad med Dennis och den brukar bli något längre, men det är halt ute, så vi går försiktigt på de isiga vägarna ner till Lindesby Sjöängar. I dag har jag plockat fram min lilla Panasonic LX3 som är lagom att hänga runt halsen så den får hänga med på promenaden. 

Vy över Lindesjön P1040334

Vyn över Lindesjön bjuder på ett annorlunda ljus i dag, men jag har inte kollat vad kameran har för inställning. Men som tidigare så blir det lite blåstick i den vita snön.

Nu blir det ett dacapo på några bilder som jag tagit tidigare, men som jag sa i ett tidigare inlägg så blir bilderna aldrig riktigt desamma utan de skiljer sig åt beroende på ljuset bland annat.

Ensamaträdet på Lindesby Sjöängar på f.m

Ensamma trädet på Lindesby Sjöängar på f.m.

Vi fortsätter på den isiga vägen med viss försiktighet för det går snabbt när man halkar omkull och det har hänt en gång för några veckor sedan, men då klarade jag mig utan några blessyrer.

Dennis på lördagspromenad P1040337

Dennis på lördagspromenad

Dennis har inga problem med halkan för han har naturliga dubbar och för övrigt så har han andra intressen. Nu är vi framme vid kanothuset och bryggan som löper ut i Lindesjön och det är is på sjön men den är säkert inget att lita på. Det blir en bild i dag också.

 Lindesjön P1040338

Kanotbryggan och Lindesjön

Nu närmar vi oss Bottenån och den förändrar sig ständigt med snö och is och nu är det inte mycket kvar av den varan

Bottenån vid Lindesjön P1040340

Bottenån vid Lindesjön

Några Gräsänder vid Bottenån P1040341

Vi hälsar på några Gräsänder som vilar vid Bottenån

Sedan går vi hemåt för att ta en liten men nödvändig vila och efter den lilla siestan så ser jag att solen har tittat fram och då är det synd att inte ta vara på den. Så på med jacka och mössa igen men nu väljer Dennis att gå en annan väg och det är bara att följa med, men vi kommer så småningom tillbaka till Bottenån och Lindesjön.

Bastun i Bottenån P1040343

Nu ser man en bit av en bastu som flyter i Bottenån och kyrkspiran speglar sig i ån

Ensama trädet på Lindesby Sjöänar på e.m

Ensamma trädet på Lindesby Sjöängar på e.m.

Vi återvänder till det ensamma trädet som får ett annat ljus liksom vassen av den lågt stående solen. Åter en dag att minnas, det blev en fin dag för våra promenader trots det hala väglaget, och det blev ändå några bilder i nytt ljus och det är alltid något. Nästa gång kanske det blir några andra bilder.

 Ha det gott

Stig

Inlagt 2017-01-23 00:02 | Läst 3475 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Vacker promenad, fint! Mvh, LO
Svar från Stican 2017-01-24 08:35
Tack så mycket LO för din kommentar.
Ha det gott/Stig
Har du prövat att sätta broddar på kängorna när det är halt? Mycket effektiv om man inte vill halka. Du bjuder dig på en trevlig musikunderhållning. Tyvärr kan man inte lyssna å de svenska musikkanalerna här. Det är något problem med upphosvrätten. Det är lite synd, jag tycker att dessa kanaler är utan jämförelse de bästa.
Svar från Stican 2017-01-24 08:45
Tack Ernst-Göran. Jo då, jag hade ett par löstagbara broddar som tyvärr var för små, men nu har jag köpt mig ett par kängor med broddar som har in och utfällbara broddar. Mina mornar med klassisk musik är som balsam för mig. Det är tråkigt att du inte kan lyssna på Sveriges Radio P2. men det kanske finns något annat i musikväg som du kan lyssna på.
Ha det gott/Stig
2017-01-23 06:41   Margaret
Tack min vän för underbara vyer som vi har glädjen av att mötas av varje dag!
Svar från Stican 2017-01-24 08:49
Tack Margaret för din snälla kommentar. Vi hörs och ses snart. Kram.
Ha det gott/Stig
En sån trevlig promenad och fina morgonvanor. Än finns det radioprogram det går att lyssna på. Bra bilder med, små kameror är bra vid promenad.
Svar från Stican 2017-01-24 09:00
Tack så mycket Stefan. Roligt att du gillade mina bilder och våra morgonrutiner. Sveriges Radios P2 är suveränt när det gäller klassisk musik och för nattugglor så är nattprogrammet Notturno en stor tillgång. Min lilla Lumix LX3 hade jag som Dogma-kamera, när jag var med i den gruppen och den hängde med mig på våra promenader den första tiden när jag flyttade hit till Lindesberg.
Ha det gott/Stig
Låter som en behaglig tillvaro för både dig och Dennis, fast det kanske är dags att dubba Stig under fötterna också. Finns bra på Apoteket.
Fin natur och omgivning i dina trakter.
Svar från Stican 2017-01-24 09:11
Tack Margareta för dina snälla kommentarer. Det stämmer att vi har det ganska bra här, det är en liten lugn och trivsam stad att bo i och det är inte långt till naturen heller. Vi har ju några vattendrag som bidrar en del till bilderna. Angående broddar så löste jag bekymret i går, jag köpte ett par nya vinterkängor med in och utfällbara broddar, så nu går jag tämligen säkert på vägarna igen.
Ha det gott/Stig
Mycket fint ljus i dina vinterbilder! När det är så är det lätt att stå ut den här årstiden.. Fast nu har ljuset återvänt en del tycker jag, eftermiddagen känns ljusare här! Själv så promenerar jag med mina 'Icebug' när halka råder, dom är väldigt bra!
Hälsn!
Svar från Stican 2017-01-24 09:23
Tack Jan för dina kommentarer. Roligt att du tycker om ljuset i bilderna och det är kul att fotografera när det finns lite karaktär i molnen som det gjorde den här dagen. Men andra dagar är det bara grått och då ser bilderna ganska kontrastlösa och tråkiga ut. Halkproblemet löste jag igår med inköp av nya vinterskor som har broddar.
Ha det gott/Stig