En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

En nyinvestering

Nu finns det säkert några som anser att det här med "Prylbögeri" inte hör hemma här, utan det skall var bilder som förmedlar något vettigt, och så är det kanske för andra. Någon kanske hävdar att valet av kamera eller för den del ett nytt objektiv inte spelar så stor roll, utan att det är bilden som betyder något. Så är det säkert också, och i min förra blogg tog jag bilden med min mobilkamera, och så har det varit många gånger. Den bästa kameran kan ibland vara den man för tillfället har med sig.

Men det hindrar inte mig att skaffa lite bättre utrustning efter hand, och efter en sorts överläggning med mig själv så bestämde jag mig för att köpa ett lite vassare objektiv, och det blev ett Panasonic 35/100 mm. 1:2,8. I dag kom det på posten från CyberPhoto. 

En sorts övertygelse var när CyberPhoto publicerade ett test och visade på storleksförhållandet mellan Nikkor 70/200 mm 1:2,8 och Panasonic 35/100 mm. 1:2,8.

Nu råkar jag ha just en Nikkor 70/200 mm. och vet hur tung den är att kånka omkring med så för c:a tio år sedan tänkte jag om och började en gradvis bantning av utrustningen genom inköp av min första Panasonickamera. https://www.fotosidan.se/blogs/sticans-blogg/gammal-eller-ny-teknik.htm

Det blev ju som vanligt lite spännande att testa om det uppfyller förväntningarna så jag har tagit någr provbilder och det ser ju ganska lovande ut

Första bilden blev på Dennis i köket

Margaret som fotooffer

Några återstående Gullvivor i rabatten

Här några andra utslagna rabattblommor kan eventuellt vara kuddflox Phlox douglasii 

 

och Plommonblommorna börjar sjunga på sista versen

Snart kommer Äppelblommorna att slå ut också

och Rhododendron börjar också att blomma

Det var lite om mina förehavanden och om vad som händer i trädgården. sedan kan jag berätta att jag var på Lindesbergs Sjukhus i onsdags och gjorde en Biopsi, som var ett ingrepp i höger tinning för att ta ett vävnadsprov med anledning av den befarade Temporalis arterit jag drabbats av. 

Ingreppet gick bra och nu väntar jag bara på att få veta resultatet.

Det var allt för i dag

Ha det gott

Stig

Inlagt 2018-05-13 10:27 | Läst 2145 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jag har det, det är fantastiskt bra, mjukt o skönt att hantera också! LO
Svar från Stican 2018-05-14 00:13
Tack LO, ja det är som du säger att det är både bra att hantera och levererar snygga bilder. För övrigt så uppskattar jag att det har internzoom vilket gör det ganska smidigt.
Ha det gott/Stig