En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Fint besök i vinterträdgården

Jag upphör sällan att förvånas men i helgen så har vi haft besök av både Gulsparv och Stjärtmes och senast jag hade sånt fint besök var för 15 år sedan då jag bodde i Täby, men under de 10 år jag bott här i Lindesberg så har jag inte sett till varken Gulsparvar eller Stjärtmesar.

DSC_3511 Stjärtmesar på besök

 Stjärtmesar på besök fotat genom mitt nya vardagsrumsfönster

P1130203 En liten Stjärtmes i Äppelträdet

 En liten Stjärtmes i Äppelträdet

Stjärtmesar-och-Blåmes 2006

Stjärtmesar-och-Blåmes 2006 utanför vardagsrumsfönstret i Täby

En Gulsparv hälsar på utanför vardagsrumsfönstret

 Gulsparv-utanför-vardagsrummet-2006

Gulsparv utanför vardagsrummet 2006

P1130144 En Kaja angriper talgbollarna

Naturligtvis så kom även Kajor och Skator på besök och här angriper en Kaja talgbollarna

Sedan upptäckte jag tyvärr att mitt Panasonic Leica objektiv började uppföra sig konstigt, när jag startar kameran väsnas objektivet som om bildstabiliseringen eller autofokusen inte hittar rätt och det pågår en stund sedan fungerar det som vanligt igen. Naturligtvis så har fabriksgarantien upphört för c:a 4 månader sedan, men jag skall ändå reklamera objektivet så får jag se vad som gäller, enligt konsumentlagen så kan man reklamera en vara i 3 år

 Det var allt för nu

Ha det gott

Stig

Inlagt 2021-02-08 13:54 | Läst 2208 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Grattis till den nya besökarna. Stjärtmesarna är bedårande söta. Vi brukar se dem någon enstaka gång vid vår matning. I år har min sambo sett dem en gång, men då var jag inte hemma. Vi har också haft besök av den första gulsparven någonsin under de 15 år vi bott i huset.
Hälsningar Lena
Svar från Stican 2021-02-10 08:44
Tack så mycket Lena. Det var faktiskt både roligt och överraskande att jag fick både se och fota Gulsparven och Stjärtmesarna och jag växlade mellan Nikon D7200 med Tamron 150/600 mm och Panasonic GX8 med Panasonic Leica 100/400 mm så jag var väl rustad. Jag får väl se om jag får något nytt besök igen.
Ha det gott/Stig
Va kul med stjärtmesar, det är något jag ser alltför sällan. De är kvicka också de små, så man behöver ha mer tid med dem
Svar från Stican 2021-02-10 08:49
Tack Peter för din kommentar. Här verkade de ta god tid på sig och det var kanske omkring 5-6 stycken som mest plockade fågelfrön som ramlat ner från matningen och jag hade relativt gott om tid att fota dem.
Ha det gott/Stig
Trevligt och grattis. Dom är så söta, snabba och tjattrar gulligt.
Mindre roligt med objektivet
Svar från Stican 2021-02-10 08:55
Tack så mycket för din kommentar, ja visst är de söta som små dunbollar och det var en höjdare att lyckas ta några lyckade bilder också. Objektivet är som jag skrev lite drygt ett år gammalt och jag har kontaktat Cyber Photo som berättade att Panasonic har 2 års garanti så det var glädjande i bedrövelsen. Nu skall jag bara se till att det blir ivägskickat till Panasonics verkstad.
Ha det gott/Stig
Roligt med stjärtmesarna, dom är alltid roliga att få besök av! Fina bilder fick du också, även gulsparven, skojigt! Hälsningar/ Björn
Svar från Stican 2021-02-10 09:00
Tack skall du ha Björn, jo det var riktigt roligt att åter få se Stjärtmesarna och Gulsparven för som jag skrev så var det ungefär 15 år sedan jag fick möjlighet att fota dem och en del bilder blev ganska skapliga.
Ha det gott/Stig
Vad kul att få dom fina sötisarna på besök..Mindre kul med gluggen, hoppas det löser sig..
Mvh/Gunte..
Svar från Stican 2021-02-10 09:06
Tack Gunte för kommentarerna, jo det ser ut att lösa sig för det visade sig att Panasonic har 2 års garanti så jag skall bara fylla i ett formulär från Panasonic, så skickar de en frakt sedel och UPS kommer och både hämtar och återlämnar objektivet efter reparationen .
Ha det gott/Stig
Vad trevligt! Stjärtmesar gillar man! Tyvärr är det nog 5 år sen jag hade några här i mitt närområde.. den vintern såg eller hörde jag dom varje gång jag gick ut i mitt närområde..Gulsparv har jag aldrig sett eller hört här, men tar man sig ut på Djurgården finns det en chans.. Tråkigt med objektivet, men så där är det med köpta grejer.. ibland går något sönder, känns som man tvingas leva med det säger jag av egen erfarenhet.. Ha det så bra!
Hälsn!
Svar från Stican 2021-02-10 09:17
Tack Jan för dina kommentarer. Det var en trevlig överraskning att få besök av både Stjärtmesar och en Gulsparv för det verkar inte höra till vanligheterna, men jag får väl se om de kommer tillbaka någon mer gång. Ja det var ju också en överraskning att objektivet skulle börja krångla men jag tog kontakt med Cyber Photo som berättade att Panasonic har 2 års garanti så det blev glädjande att det finns en lösning på problemet. det sorgliga är att bli av med objektivet under kanske lång tid för det skall fraktas till Polen där Panasonic utför reparationen.
Ha det gott/Stig
Grattis till finbesöket.
Klart mysigaste fåglarna.
Tyvärr var det länge sedan jag hade besök av dom hemma.
ing-marie
Svar från Stican 2021-02-10 09:24
Tack Ing-Marie Roligt att du gillade mina Stjärtmesar och det verkar som det är fler som sällan ser dem så det är kanske lite av en slump att man får besök av dem. "Plötsligt händer det" som reklamen säger.
Ha det gott/Stig
Oj så söta de är stjärtmesarna. Och grattis till att ha dem i trädgården. Verkligen et fint besök.

MvH
Johnny
Svar från Stican 2021-02-10 09:27
Tack Johnny för din kommentar. Visst är de söta de små dunbollarna och det var ju extra kul eftersom det var länge sedan senast jag såg några Stjärtmesar.
Ha det gott/Stig