En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Från Lindesberg lite nytt

Efter alla dessa svarta dagar, för det är ju inte bara fredagarna som är svarta utan det är ju hela veckan hos somliga förtag, så kommer det i alla fall lite färska nyheter från Lindesberg.

 Min frostiga trädgård

Skärmklipp Peak Design Clutch

 Men tidigare i månaden så har jag handlat några saker, en handlovsrem till kameran, det är en Peak Design vid namn Clutch.

P1060040 Min Trygghetspanel

En sak som jag länge tänkt skaffa är en s.k. Trygghetspanel som aktiverar mitt larm när jag går och knyter mig det vill säga aktiverar skalskyddet. t.ex. ytterdörrarna. Larmföretaget Verisure kom med ett erbjudande,  som jag nappade på och en montör kom hit i förra veckan och installerade panelen i mitt sovrum. Det är lite kul för när jag aktiverar nattläget så talar en dam med behaglig röst om det och Dennis blir väldigt konfunderad.

För en vecka sedan så damp det ned ett mail i min skräppost och det kommer mycket suspekta mail där som jag konsekvent slänger och det gjorde jag även med detta. Men vid första anblicken så var det inget av de vanliga skräpmailen, utan det här var ett Hotmail där "banditen" hotade att stänga av min dator om jag inte betalade en summa dollar inom två dygn. Efter att ha rådgjort med en god vän som sade att hans fru också hade fått ett liknande Hotmail, och där hände ingenting, så beslöt jag att slänga det, när tidsfristen hade gått ut efter de 2 dygnen.

Skärmklipp LaCie Porsche

Det fick mig  att tänka på ett skaffa ett nytt backuppsystem i stället för de gamla långsamma hårddiskarna jag har, så jag beställde en ny extern hårddisk på 4 TB som heter La Cie Porsche design.

Skärmklipp Mantona TK-II gimbalhuvud

En annan pryl som jag har funderat på är en ny kulled till mitt Gitzostativ och valet föll på ett Mantona TK-II, gimbalhuvud

Här är min Nikon med Mantona TK II och Tamron 150-600 mm. på stativet

För ett par år sedan köpte jag ett Tamron 150-600 mm. men det visade sig vara för tungt för mig att handhålla, så jag började använda mitt stativ i stället, men kulleden var lite för vek för kamera plus objektiv, så det blev svårt att ställa in, bland annat  när jag försökte att fota svanar på Tysslingen, så det blev tyvärr många misslyckade bilder. Men jag får kanske satsa på ett nytt stativ också, för Gitzo-stativet är bara 1,30 m. högt och då blir det med all säkerhet ryggproblem så småningom.

Men det får vänta till nästa års budget, vi har ju blivit lovade lägre skatt vad det nu kan bli.

En ung Sångsvan på Tysslingen tagen på fri hand med Tamrongluggen

 Här en bild på Grågäss på Tysslingen tagen med Tamronobjektivet på stativ inställt på 600mm.

Annars så flyter livet på som vanligt, och jag mår efter omständigheterna ganska OK., men det tar tid för den gamla kroppen att komma tillbaka till hur jag mådde i våras. Varje dag tar Dennis och jag promenader och jag märker att både krafter och "flåset" börjar bli bättre. 

I dag har vi varit hos Dennis frissa som har trimmat honom.

P1060050 En nyfriserad Dennis

En nyfriserad Dennis

Nu över till något gammalt

En otrimmad Dennis och jag poserar i soffan

 För ungefär ett år sedan tyckte jag att jag började se sämre så jag tog kontakt med en optiker som jag anlitat tidigare Synsam, och jag fick en tid för synundersökning i januari 2018. Där kunde vi konstatera att mitt problem med synen var att ögonlocken hänger ned och skymmer pupillen, jag skickade in en egen vårdanmälan till Ögonkliniken på Örebro Universitets Sjukhus,  och efter c:a 10 månader så har det inte hänt något annat än att jag ser sämre, och det påverkar mitt fotograferande till en del, men jag är glad åt autofokusen som underlättar ganska mycket.

Det kanske syns på ovanstående bild att ögonlocken hänger ned.

Det var allt för i dag

Ha det gott

Stig

Inlagt 2018-11-27 08:54 | Läst 2631 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Stig, trevligt att höra av dig igen! Verkar vara fina saker du skaffat, inte minst den nya kulleden! Tycker dina fågelbilder är bra, inte minst den flygande sångsvanen! Och bra bild på dig och Dennis där i soffan! Många hälsningar/ Björn T
Svar från Stican 2018-11-28 08:45
Tack Björn för fina kommentarer. Den nya kulleden verkar lovande och det är ju lite synd att inte använda min Nikonutrustning när jag kan montera den på stativ och kanske fånga en och annan fågel vid fågelmatningen. Roligt att du gillar min selfie på mig och Dennis.
Ha det gott/Stig
Jag har 2 liknande la cie backup diskar som funkar utmärkt och ditt
Mantona blir du säker nöjd med .Underlättar enormt med telet monterat.
Regeringen har fått sina ögonlock åtgärdade för några år sedan och ser
dagens ljus betydligt bättre.Blir nog bra när du kommer till också..
Mv/Gunte..
Svar från Stican 2018-11-28 08:50
Tack Gunte för dina kommentarer. Jo det skall kännas lite tryggare att ha kopior på den nya hårddisken, och min nya kulled hoppas jag skall bli ett lyft för foto med lite tyngre objektiv. Om det skall bli en operation så småning om återstår att se, men jag hoppas.
Ha det gott/Stig
Verkar inte som om vårdgarantin på 3 månader fungerar någonstans i vårt land. Hoppas du får snar hjälp, ror du måste stöta på för att de ska reagera. har märkt det då det dröjt och jag ringt så finns det plötsligt en tid relativt snart, har hänt att jag fått komma samma dag.
Nya externa hårddiskar passade jag också på att köpa nu, såg att de jag ville ha var nedsatta så då slog jag till. Ditt stativhuvud väcker habegär.
Så fin han blev Dennis!
Svar från Stican 2018-11-28 08:57
Tack Margareta för dina kommentarer. Om vårdgarantin kan jag väl säga så mycket att jag fick träffa en läkare i maj 2018, som tillstyrkte en operation, men efter det har det inte hänt något. Det är nog förståndigt att kopiera bilder och dokument som är av betydelse. Roligt att du tycker Dennis blev fin.
Ha det gott/Stig
Margareta Cortés 2018-11-28 11:52
Då skulle du enligt vårdgarantin fått din operation i augusti. Ring operationkordinatorn och fråga vad som hänt. Är man tyst och väntar stilla så hamnar man ofta längst ner i högen.
Hej Stig, det där med att ögonkliniken inte hör av sig, det känner jag igen. Tycker dina frihandsbilder är riktigt bra, ser inga problem med dem. Å andra sidan blir det mjölksyra i armarna att hålla tunga grejor, sålde mitt Tamron. Snömängden i Lindesberg är samma som här ser jag. Kul att du kan komma ut mer.
Svar från Stican 2018-11-28 09:06
Tack Stefan för dina kommentarer. Som jag skrev till Margareta så har en läkare tillstyrkt operation men efter det så har det varit tyst. Jo det blev en och annan lyckad bild men som jag skrev så blev det allt för många misslyckade bilder också. Men kanske med en ny kulled som är lite rörligare så kan det förhoppningsvis bli lite mer lyckade bilder. Det är en stor lycka att kunna ta promenader med Dennis igen och det känns att krafterna börjar komma tillbaka.
Ha det gott/Stig