En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Långt borta och nära

Kanske lite långsökt men vad gör man inte för att hitta på en ny rubrik 

DSC_0788 Lindesbergs Kyrka med pudersnö

Kyrktornet på Lindesbergs Kyrka en frostig morgon i december 2016 taget med Tamron 150-600 mm.

Som bekant så har jag nyligen köpt mig ett nytt objektiv och då var det intressant att testa det på Lindesbergs landmärke Lindesbergs Kyrka som syns från min altan (kanske 1-2 km. bort) och det har jag kollat tidigare med min Tamron 150/600 mm.

DSC_2593 Lindesbergs Kyrka kopiera kopiera

Lindesbergs Kyrka den 21 augusti 2019 taget med Tamron 100-400 mm. enligt mitt tycke något skarpare

DSC_2579 Kajor

Något närmare ett par Kajor som promenerar på gräsmattan också taget med mitt nya Tamron 100/400 mm.

DSC_2506 En Nässelfjäril på en Rudbeckia

Här har en Nässelfjäril landat på en Rudbeckia och med Tamron kan jag komma nära utan att störa

I tisdags var jag till Örebro och den privata vårdinrättningen Capio och fick min ögonlocksopration utförd, och det efter c:a ett och ett halvt års väntan. Jag har inte några smaskiga operationsbilder att visa, men jag kan visa hur mina ögon såg ut ett dygn efter operationen. 

Den här närbilden av mina smått svullna ögon har jag tagit med Panasonic GX8 och Olympus 60 mm.1:2,8 Macro

P1070558 Två Sillen kopiera

Två Snillen i svartvitt spekulerar vidare

"Hör du Dennis jag läste ett blogginlägg här för en tid sedan, att porträtt kanske gör sig bäst i svartvitt" "Vad tycker du om det"?

"Jag vet inte husse det ser lite färglöst ut tycker jag, det kanske inte gäller självporträtt"

"Hur som helst och bortsett från att jag har stora påsar under ögonen så såg jag ut så här innan operationen"

Nu skall vi inte spekulera något mer utan

vi säger väl hej då och Ha det gott

Stig och Dennis

Inlagt 2019-08-22 08:48 | Läst 1813 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Som född och uppvuxen i Lindesberg lägger jag mina slantar på bild nr. 1 av kyrktornet/NE
Svar från Stican 2019-08-23 10:21
Tack Nils-Erik för din kommentar, jo jag håller med om att kyrktornet på bild 1 är lite extra och det var en lite speciell vintermorgon med att det såg ut som kyrkan var pudrad med snö.
Ha det gott/Stig
Kul du äntligen kom till, om några veckor ser du bättre ut (ordvits). Hade själv ett Tamron 150-600 första modellen och var initialt väldigt nöjd men med tiden märkte jag att det blev omväxlande knivskarpt och väldigt nära skarpt men ändå inte, så till sist vart jag missnöjd.
Svar från Stican 2019-08-23 10:36
Tack Stefan vi går från ganska grumligt till lite klarare seende det har nu snart gått tre dygn sedan operationen men det kanske tar några dagar till innan jag ser för fullt igen.
Min Tamron 150/600 mm. blev nog en besvikelse för jag tyckte att den var svår att hantera på fri hand, så till vintern kompletterade jag mitt stativ med en Gimbal i hopp om att kunna fota lite småfåglar, men det lyckades väl inte heller som jag hoppats.
Men min nya Tamron 100/400 mm. som är c:a 800 g. lättare är mycket enklare att hantera bra skärpa, autofokus är snabbare och bildstabiliseringen fungerar mycket bra också.
Ha det gott/Stig
Vad skönt att du äntligen fick operationen gjord, grattis! Eftersom du nu gjort en blogg anar jag mig till att svullnaden gått ner, åtminstone så mkt att du kan sitta vid datorn. Och du kommer säkert få många fina bilder med det nya objektivet, precis som du redan visar här! Många hälsningar/ Björn T
Svar från Stican 2019-08-23 10:52
Tack Björn för dina kommentarer. Jodå jag har svårt att låta bli datorn, men det är lite jobbigt att skriva fast det går bättre för var dag. Att få till den senaste bloggen var lite pilligt förstås men med lite envishet och tålamod så lyckades jag få ihop det. Däremot så är det fortfarande svårt att använda kameran för mitt "siktöga" (det högra) är fortfarande svullet och det fungerar dåligt att använda vänster öga så kameran få vila några dagar till. Hittills så är jag nöjd med bildresultaten och jag får väl till stor del ge Ken Rockwell rätt i det han skriver i sin test av mitt Tamron 100/400 mm. i jämförelse med de andra tre objektiven så tar det i stort sätt lika bra bilder, och det räcker för min del.
Ha det gott/Stig
Tycker nog att den första bilden på kyrktornet är den bästa av de två.
Ser tyvärr lite grumligt i dag, vissa dagar blir det så med min hornhinnesjukdom, så angående skärpan i de andra ska jag inte uttala mig. Men nog sed de tillräckligt skarpa ut.
Ser att operationen gått bra och nu är det bara att bida tiden och vänt på läkning.
Svar från Stican 2019-09-05 08:33
Ber tusen gånger om ursäkt Margaret att jag glömt att tacka för dina fina kommentarer, men det är bättre sent än aldrig. När det gäller Kyrktornen så håller jag med om att den första bilden är bäst. Tråkigt att du har ögonproblem också, mina bekymmer med ögonen skall väl så småningom bli bättre.
Ha det gott/Stig