En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Mer snö och ett par halvmånar

Nu blir det lite blandade bilder 

Apropå mina vinterbilder i min förra blogg här kommer några bilder från vintern 2010 i Vallatorp i Täby 

Frostiga träd kantar vägen i Vallatorp  den 13 januari och det var -12 grader 

DSC_0240 Grannens björk i vinterskrud

Grannens björk i vinterskrud

DSC_0243 Skator på toppen av grannens björk

Skator på toppen av grannens björk

Här är gavelsidan av huset inramad av frostiga träd

DSC_0220 Entren till vårt hus i Täby vintern 2010

Entrén till vårt hus i Täby vintern 2010

DSC_0079 Doglas och Vanja på språng i vinterlandskapet

I vår trädgård leker Doglas och Vanja i snön

och det är så att snön sprutar omkring dem

DSC_0393 Doglas leker i snön januari 2010 i Täby

Här har Doglas roligt när han får hoppa runt i snön 

Morning has broken i Lindesberg från min altan 2 februari 2020

Natten kom med en fin halvmåne den 2 februari 2020 Nikon D7200 och Tamron 100/400 mm.

DSC_0346 Ny Halvmåne 2008

En natt år 2008 såg jag denna halvmåne, Nikon D90 och ett Sigma 120/400 mm. 

P1100670 Stjärnbilden Orion taget lite mot SV

Avslutar med en bild av stjärnbilden Orion, Panasonic GX8 och 35/100 mm

Det var allt för nu

Ha det gott

Stig

Inlagt 2020-02-07 23:34 | Läst 1980 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Snyggt, fina bilder. Trodde faktiskt att du fått snö, från rubriken :). Det är lite bättre skärpa i den ”moderna” månen. Orion har jag kvar att fotografera, jag når den inte från balkongen
Svar från Stican 2020-02-09 08:59
Tack Peter för din kommentar, nej någon snö har jag inte sett till och vad jag hörde på väderprognosen så är det nog regn som är på gång. Den "moderna månen" är fotad med ett ganska hyfsat Tamronobjektiv och den äldre månen med ett Sigma som kanske har den bästa kvalitén. Angående Orion så är det väl den ända stjärnbild jag når från min altan, men det kanske kommer andra längre fram i vår.
Ha det gott/Stig
Fina bilder, Stig! Tagna i vinterlandskap som inte är alltför vanligt hos dig nuförtiden...Här uppe i mina trakter är vi ganska bortskämda med såna vintermotiv...och jag har ju haft förmånen att se dem och även lyckats fånga några med kameran genom åren. Månen ska jag föröka fota. - är det fullmåne i natt här? Och Orions bälte var ingen dum ide!
Ha en bra fotolördag!
mvh
/B
Svar från Stican 2020-02-09 09:07
Tack skall du ha för dina fina kommentarer. När jag ser ut över min trädgård så är det en grön gräsmatta och bladlösa fruktträd så jag letade fram lite riktiga vinterbilder från arkivet. När det gäller månen och andra rymdobjekt så är det lite kul och utmanande att prova, fast månen har jag fotat tidigare med skiftande resultat. Orion är ett nytt objekt som jag nu försöker fånga på bild.
Ha det gott/Stig
Canalog 2020-02-09 14:57
Jag åkte ut i morse för att få möta en fullmåne...men icke! Alltför mulet! Bättre lycka nästa gång, 9 mars (bara 1 månad, den sista i år!) kommer det att bli en "supermåne", så notera det i din kalender!!
mvh
/B
Svar från Stican 2020-02-10 09:20
Förra året tror jag att jag tog några bilder på en måne som såg konstig ut ända till jag läste att det hade varit en s.k. blodmåne men jag har fortfarande inte gjort något åt bilderna som jag trodde var misslyckade, men jag får kanske ta och titta på dem igen. Om det blir en supermåne nästa månad får vi hoppas på bra väder, för nu har det inte varit något vidare väder för varken månfoto eller rymdfoto.
Ha det gott/Stig
Så fint med snöbilderna! Tror inte jag har sett minsta snöflinga alls här på minst 1½ månad nu.. Det är ju nu det borde vara som mest.. Sista bildens stjärnor har jag utanför balkongen på kvällarna nu.. ska nog prova att fota dom nån klar kväll framöver, men mestadels är det nått moln eller dis ivägen har jag konstaterat.. eller så stör månens ljus! Ha det så bra!
Hälsn!
Svar från Stican 2020-02-09 09:20
Tack Jan för dina trevliga kommentarer, ja i brist på riktig snö så fick det bli lite "skåpmat" och det brukar alltid finnas några bra bilder att visa upp, nu var de 10 år gamla men tagna med min Nikon D90 som nog var ganska bra då också. När det gäller om du skall försöka ta bilder på stjärnor från din balkong så är det inte så knepigt, och det finns dels Peter Dahlén:s tips, och mycket kan man hämta hem från nätet, Det besvärliga är väl allt omgivande ljus från gatubelysning t.ex. Så lycka till med rymdfotot.
Ha det gott/Stig
Oj så strålande vackra vinterbilder! Det är nå´t att sakna. Och därtill alldeles utmärkta månbilder av hög klass. Orion måste jag kolla lite noggrannare, det är en stjärnbild jag lätt känner igen även om den oftast ligger långt ner mot horisonten men jag läste häromdagen att en av axelstjärnorna, Betelgeuse, har minskat påtagligt i ljusstyrka under en tid, har för mig Betelgeuse, som är en röd jättestjärna, är vänstra axelpunkten. Hälsningar/ Björn
Svar från Stican 2020-02-09 09:31
Tack så mycket Björn för dina fina kommentarer. Jo det är en konstig vinter i år och det vore väl roligt med lite snö på marken men det har ju funnits snöfattiga vintrar förr så detta är inget ovanligt och när det skedde senast minns jag inte men då skyllde ingen på någon klimatförändring. När du är i Korsheden måste det finnas goda möjligheter att ta bilder av både Orion och andra stjärnbilder utan påverkan av störande gatlyktor. Att ta bilder på månen är kul och det tycker jag att du bör testa kanske med ditt långa Tamronobjektiv på t.ex. 600 mm.
Ha det gott/Stig
Vackert med frost/snöklädda träd och grenar..speciellt med blå himmel..
Blir nog inte så mycket av den varan i år..
Och hundar gillar ju att busa i snö när den första förvåningen lagt sig..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Stican 2020-02-09 09:40
Tack Gunte för dina kommentarer roligt att du tyckte om mina vinterbilder och visst är det vackert när grenarna är alldeles frostiga det händer ju inte så ofta och i år kan jag inte minnas att det varit så, för övrigt så finns det inte en gnutta snö här i Lindesberg, men vi skall väl inte ge upp hoppet. Mina hundar tyckte verkligen att det var roligt att pulsa runt i snön. Även min nuvarande hund Dennis tyckte det var kul när det begav sig men det är ju ett tag sedan.
Ha det gott/Stig