En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Min bästa bild 2009

 Min vän Ernst-Göran Westlund har inviterat mig till att delta i fotostafetten "Min bästa bild 2009" som pågår här på Fotosidan, och det känns mycket hedrande att få medverka, och det kändes självklart att jag skulle vara med.

Att själv utse sin bästa bild är kanske inte så lätt, men nu blev valet inte så besvärligt utan jag fastnade för en Dogmabild som jag tog under min tid på Thoraxkliniken i Solna sommaren 2009. Varför mitt val föll på den, var att jag ville på något sätt föreviga en blodprovtagning på mig. Men det visade sig att det var lättare sagt än gjort p.g.a. jag blev tvungen att använda vänster hand att hålla i kameran och det kändes väldigt avigt. Så det kändes också som årets fotoprestation av mig om jag får vara lite "ego".

Syster-Therese-tar-blodprov-på-mig-Thoraxkliniken-i-Solna-2009

Nu skall jag då utse två nya deltagare i stafetten och då faller valet på en annan vän här på Fotosidan, Thomas Meldert som är värd för  Rettrokameragruppen, och  nästa som jag valt att få visa upp sin bästa bild blir Micke Borg.

Ha det gott.

Stig

Inlagt 2010-02-05 10:52 | Läst 7517 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Stican! Ja, detta är verkligen en fotoprestation, som inte bara vittnar om handlag med fotograferandet, utan också hängivenhet för konsten. Jag är imponerad! Och dessutom är det ju faktiskt en himla bra bild, en sådan där som går till hjärtat. Ett riktigt älskligt porträtt av en sköterska som med varsam hand pysslar med sin patient.
Hej Ernst och tack för din varma support. Sköterskan var faktiskt en riktig pärla som skötte om oss gubbar på salen.
I morgon skall jag gå på vernissage som jag skrev om tidigare och jag skall försöka ta några bilder.
Stig