En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Något om skrivare och lite annat

Nu börjar jag att bli tjatig kanske, men det finns lite mer att skriva om skrivare, jag har under många år haft Epsonskrivare och känt mig nöjd med dem av vad de har skrivit ut. Det började för många år sedan när jag köpte min första A3+ skrivare och det var en Epson Stylus 1270 A3+ som levererade fina kopior. För 9 år sedan skrev jag en blogg om mitt digitala mörkrum, hur jag började skriva ut bilder till en del påverkad av Lars Kjellberg.  https://www.fotosidan.se/blogs/sticans-blogg/aterblick-sjatte-delen.htm 

Undantaget var min senaste Epson Stylus Photo R 300, som kanske var ett riktigt "måndagsexemplar" för den skvätte färgstänk på mina utskrifter så de blev obrukbara, ett annat problem var när jag skrev ut svartvita bilder, då fick jag plötsligt blåstick i bilden.

Nu ser min "skrivarlya" ungefär ut som för 10 år sedan med Dator, Scanner och Skrivare

Kebnekaise-1997

"Kebnekaise 1997" Nikon F801 Kodachrome 200 ASA

Inramad "Kebnekaise 1997"  

I dag är det fortfarande lika kul att skriva ut pappersbilder som det var då, som oftast bestod av diabilder. Men nu är det digitala bilder som får bli papperskopior, här nedan är en digital bild.

Svanar på Tysslingen 2015

"Svanar på Tysslingen" NikonD90 

Inramad "Svanar på Tysslingen" 2015 Nikon D90  

Cedric 1986

Svartvit bild av Cedric Nikon F801 Neg 24x36 TRI X 400 ASA

Cedric 1987 inramad 

Nu har jag mycket gamla analoga bilder som kanske förtjänar att bli en snygg bild på någon ledig väggsnutt, men det börjar bli ont om den varan, jag får kanske hänga i dubbla rader, med risk för att bli kallad störd(nörd). Sedan är det förstås allt digitalt material som också förtjänar att lyftas fram. 

Nu är det dags för lite andra bilder, att fota insekter har aldrig varit någon lätt match för mig och definitivt inte när de flyger, utan det är bäst när de är stilla, och det är de korta stunder, så då får jag passa på. Men sedan en tid så har jag ett annat bekymmer och det är mina ögon som inte kan fokusera p.g.a. att ögonlocken hänger ned framför pupillen och det blir som ett dis när jag ser igenom sökaren.

En liten Slända som jag inte vet något om men den satt still

Nu har Pionen också slagit ut med flera blommor

En Humla hänger och suger nektar från en blomklase på en Djävulsbuske

Här kommer en annan Humla och siktar in sig på kanske en Toppklocka 

Klätterrosen börjar också att blomma 

I nästa vecka skall jag besöka min frissa

Det var nog allt för i dag

Ha det gott

Stig

Inlagt 2018-06-09 23:53 | Läst 2292 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det var många fina bilder du bjöd på Stig, svårt att välja.
Svar från Stican 2018-06-10 11:53
Tack Stefan för de vänliga orden, nu skall jag ut och kolla om det hänt något mer i trädgården.
Ha det gott/Stig
Man får nog säga att fota är en hobby som ger mycket, och tar mycket tid också! Trycker man dessutom ut en del bilder så blir det fullt upp.. Själv så hinner jag knappt redigera de bilder jag vill ens.. Har inga väggar lediga för att hänga bilder på.. som tur är kanske..
Hälsn!
Svar från Stican 2018-06-10 12:10
Tack Jan för dina kommentarer, när det gäller väggutrymmet så är det just nu ett problem, men jag kan byta ut en del bilder som hängt uppe länge, eller också hänga en rad ovanför de som hänger där. Det blir nog en lösning på det problemet så småning om.
Ha det gott/Stig