En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Några nyheter från Lindesberg

P1060771 Här gräver man upp gatan utanför min entré

För en dryg månad sedan så grävde man upp gatan framför mitt hus 

P1060159 Gatan återställs med asfallt

I går på förmiddagen så kom asfaltläggarna och återställde gatan och trottoaren utanför mitt hus  

P1060176 Dennis ser på asfalteringen av vår gata

 Dennis ser med stort intresse på asfalteringen av vår gata

Dennis är som synes ganska långhårig men det skall vi råda bot på för på eftermiddagen skall vi träffa hans hårfrissa Eva som skall trimma honom.

P1070216 Dennis poserar i soffan

 Dennis poserar i soffan någon dag innan trimning

För några bloggar sedan skrev jag att jag skulle skaffa ett till objektiv som är ett dokumenterat bra porträttobjektiv

P1060196 Pansonic 42,5 mm

På eftermiddagen hämtade jag mitt Panasonic 42,5 mm på Posten

Nu har jag tagit en liten porträttserie på min nytrimmade kompis

P1070254 Dennis nyfriserad poserar i soffan

 Dennis nyfriserad poserar i soffan bakgrunden ser lite stökig ut men det blev så

P1070245 En trött fotomodell

 En trött fotomodell har lagt sig till ro

För övrig så har jag testat Silkypix som är anpassat för bland annat Panasonic kameror det följde med en installationsskiva vid köpet av kameran, men jag har inte använt Silkypix bildprogram, jag har ju Photoshop-Elements och varit nöjd med dem. Men nyfikenheten gjorde att jag tog och undersökte vad Silkypix kan, och det visade sig att den fungerar i stort set som Lightroom fast något enklare. Nu har jag Lightroom 6 också, men jag har aldrig förstått mig på finesserna där, det kan kanske beror på att jag varit nöjd med Photoshop-Elements.

Här är ett skärmklipp av Silkypix gränssnitt med mig som Raw-objekt

Skärmklipp PS Elements Raw behandlare

Här är ett Skärmklipp på PS Elements Camera Raw behandlare

Nu har jag testat båda som Raw konverterare och båda fungerar bra men PS Elements har svensk text vilket underlättar när man som jag inte hänger med så bra på engelsk text, och för övrigt så fotar jag bara i JPEG

P1070200 Stekt kyckling i currysås

Häromdagen blev det stekt kyckling i currysås och pasta

P1070204 dagen efter blev det rester

och dagen efter blev det rester till middag

P1070248 Nu har jag definitivt tröttnat

 Nu har jag definitivt tröttnat hej då zzzzzzzzzzzz

Det var allt vi hade att bjuda på för nu

Ha det gott

Stig

Inlagt 2019-05-30 12:03 | Läst 1568 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Bilden på den trötta modellen Dennis är verkligen skön. Han blev fin efter frisörbesöket. Jag har aldrig hört talas om Silkypix (låter som ett sagoväsen för mej, en "pixie"). Jag använder lightroom och nöjer mej med det så länge.
Hälsningar Lena
Svar från Stican 2019-05-30 22:45
Tack Lena för trevlig kommentar, jag har Lightroom 6 men jag begriper mig inte på det så jag använder PS-Elements till all bildjustering och det fungerar bra för mig även raw om jag någon gång skulle använda det. Roligt att du gillar min bild på en trött Dennis.
Ha det gott/Stig
Skönt att du fick gatan återställd utanför huset! Och fin skärpa ser det ut att vara på det nya objektivet, det tror jag kommer bli ett fint tillskott till din arsenal! Gillar bilderna på Dennis efter klippningen, han ser ut att njuta av livet på sin fina plats på soffans ryggstöd med nära tillfönstret! Hälsningar/ Björn T
Svar från Stican 2019-05-30 22:59
Tack skall du ha Björn för din kommentar. Ja nu ser gatan och trottoaren bättre ut, men vår gata ser ut som ett stort lapptäcke nu med alla lagningar efter alla vattenläckor som varit under åren. Det nya objektivet verkar fungera fint så det blir nog fint till lite porträttbilder och bilderna på Dennis när han är nyfriserad är tagna med 42,5:an.
Jodå Dennis är nog en livsnjutare och han tar för sig när han kan.
Ha det gott/Stig