En fotoamatörs betraktelser om bilder och sånt

Några nyheter från Lindesberg

Har haft min nya telezoom Panasonic Leica 100/400 mm. i några dagar, men vädret har varit växlande med både regn och snö så det har blivit sparsamt med bilder. Men av de bilder jag tagit så är jag ganska nöjd och det har mest varit på 400 mm. hittills. 

En Kaja som besöker oss i hopp om att det skall finnas något att äta

P1090826 Blåmesar

Men maten skall också räcka till våra mindre matgäster

P1090691 Pilfink och Blåmes på talgbollsautomaten

Det går bra att samsas om maten 

P1090706 Här har en Pilfink tagit mun full

Här har en Pilfink fått näbben full med jordnöt

P1090686 Pilfinkar vid fröautomaten

Pilfinkar vid fröautomaten

P1090838 Lindesbergs Kyrka

Lindesbergs Kyrka taget från altanen är ett motiv som jag brukar testa mina lång-zoomar på

P1090807 Månen 7 dec 2019 kopiera

och månen som var lite mer än halvfull är alltid lika intressant att testa den 7 december kl. 22.57 

P1090732 andra advent

Det har varit Andra Advent

För första gången sedan jag flyttade hit från Täby så har jag inte tänt min Adventsstake, men det passade ju bra med två separata ljusstakar också.

Det var allt för nu

Ha det gott

Stig

Inlagt 2019-12-09 23:29 | Läst 519 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Tydliga och skarpa bilder blir det!
Svar från Stican 2019-12-11 12:50
Tack så mycket Ragnar för dina kommentarer och som jag skrev till Lena så är jag mycket nöjd med mitt Panasonicobjektiv.
Ha det gott/Stig
Jag tycker kajan är strålande och månen med alla små detaljer är också imponerande. Man blir lätt överkritisk när man sitter hemma vid sin egen skärm och förstorar bilder för att granska dem in i minsta detalj.
Hälsningar Lena
Svar från Stican 2019-12-11 12:44
Tack Lena för dina fina kommentarer, jo det stämmer nog att jag är ganska kritisk och ibland besviken på min bilder, och om det är mina ögon som inte hänger med riktigt längre eller om det har varit något av mina senast inköpta zoomobjektiv som inte håller måttet, det vet jag inte. Men den här Panasoniczoomen verkar fungera så den hoppas jag att få mera glädje av.
Ha det gott/Stig